• crophantom
    4.7k
    to kaj tvoje nepce nije naviklo na naša profinjena vina je druga stvar, samo nisi navikel na to.
    Dolaze i meni purgeri s posla u Zagorje na roštilj pa su zeleni u faci nakon 3 case, a mi domaći do ko vodu pijemo, stvar je navike.

Uostalom, i Elvis je Zagorec bil i volil naša vina, to smo i opjevali, a Kralj valjda zna kaj je dobro.

Ja svima kažem, prvi pravopis smo vam počeli v Krapini pisati, himnu smo vam napisali, prvog predsjednika dali, prvi međudržavni pogranični ugovor (između NDH i Reicha) u Europi, a svi nas tretiraju kak da smo neki pijanci I srame nas se.
    Da ne govorim da 2 govora imamo pod UNESCO zaštitom, jedan od njih i moj, mislis da bi sve to napravili da nam vino ne valja?
  • Facke
    8.2k

Am se na velike zna da ste vine uvozili s Prigorja u Zagorje. :kiss:
  • ZgDLions
    1.7k

U Zagorju se govorilo da su Zagorci navek bili dobri sa Hrvatima.
    Proveo sam u Zagorju dobar dio života i super mi je tamo, kad stignem ak ništa odem do Graše na roštilj.
  • crophantom
    4.7k
    problem je kod Graše jedino kaj je postal prepopularan, pa je vikendom uvijek gužva :wink:
    Al zato je Ribič blizu kao plan B, a ni Servus nije daleko.

Al vidiš, Zagorci su željni morske hrane pa obično kažu da idu kod Graše na lignje, to je fenomen :lol:

Ja uvijek kad se vozim prek brega, bilo na stranu prema Klanjcu, ili od Pregrade do Krapine, ili od Krapine/Začretja prema Maclju i Trakošćanu kazem da smo malo pametniji bili bi Toskana i Talijani bi kod nas hodali trošit lovu, a ne mi tam.
    Ali ajde, diže se i taj turizam nesretni pomalo.
  • ZgDLions
    1.7k

Jesu u Ribiču još uvijek oni king sajz Zagrebački, fakat dugo nisam bio?
    Vidim da se i dosta kuća preuredilo za najam i bazena ispred njih izgradilo, ide polako i taj turizam, još kad bi se ta silna topla voda bolje koristila, gdje bi bio kraj.
    :smile:
  • crophantom
    4.7k
    hahaha, jesu. I naravni :lol:
    To je kad smo bili klinci i kad bi sa starcima trebali nekaj u ZG na povratku bila obavezna stanica, u Ribič zagrebački il naravni i sit si za 3 dana :lol:

Je je, uređuje se dosta, ali i dalje smo slabo iskoristili i priču oko Tabora i Trakošćana, toplica, Hušnjakovog i muzeja neadertalaca, spomenika himni... trebalo bi i riješiti pitanje Sutlanskog jezera konačno i nekak zaokružiti tu priču, jer sve je to autom blizu, trebalo bi malo i ko janezi poraditi na biciklističkim stazama i tak.

Ali miče se, industrija je i dalje jaka, kuće se obnavljaju, grade se nove, samo nam malo fali tog poduzetničkog duha, da iskoristimo gorice, a ne da se napijemo tam vikendom. :lol:
  • ZgDLions
    1.7k

Kad bi se tunel probio kroz Sljeme, to bi explodiralo sa strane Zagorja, ne bi tam više bilo za živjeti.
    Mi svake godine obiđemo Gupcevu lipu i pogledamo muzej i spomenik, na onoj makljaži ispred nikada nismo bili, a trebalo bi.
    :smile:
  • crophantom
    4.7k
    ima na strani prema Slo granici sve više Austrijanaca i Švaba koji su u Rogaškoj, termama Olimia i tom djelu. Samo kaj je problem kaj janezi imaju ozbiljnu priču, a imam filing da se kod nas zalete slučajno pošto su vec tam.

Janezi bi u 3 dana spojili Trakošcan, Hušnjakovo, Tabora I Tuhelj u jednu priču, spojili to biciklističkim, izreklamirali, uredili, mora im se priznati da imaju žicu za to.

Najbolji primjer je dio oko Podčetrtka, izvori su i s naše strane, ali imamo jednu pumpu uz cestu da krave napojiš, a oni Olimia i Aqualuna :sweat:
  • vjeko1701
    25.1k
    Am se na velike zna da ste vine uvozili s Prigorja u ZagorjeFacke

A kaj da ti velim, treba s nečim čistiti ulje s strojeva.
  • Facke
    8.2k

Je pa kaj am mi Prigorci i vi Zagorci znate bolse Lignje napraviti nek dele Dalmatinci. Kaj je je. Nigde nes tak dobru Lignju pojel nek v nasem kraju. A o odojki i janci necu ni govoriti. Vrag te jebi kad sam se prvi pot spustil v Slavoniju me je slag strefil koj oni tam okreceju. :razz:

Idem se skriti , nije se s Slavonci saliti oko pecenja. :razz: :lol:
  • mlinchica
    6.4k
    Idem se skriti , nije se s Slavonci saliti oko pecenja. :razz: :lol:Facke

Baš… Di ćeš na Slavonce kad je u pitanju svinja. Mudrije biraj, Facke.

Kaj se tiče vina, provjereno znam da Zagorci znaju napravit jako dobro vino (u ovom slučaju bijelo), samo kaj ga čuvaju u buteljkama, po kletima, samo za odabrane, za svoje i za sebe.
    Kiseliš se dila po birtijama za gemišteke.
  • crophantom
    4.7k
    svaki gazda kaj drži do sebe ima jednu bačvu za sebe i jednu za goste :halo:
  • vjeko1701
    25.1k
    A u svakoj proizvodnji imaš onaj glavni dio i onda onaj ostatak od kojeg se nešto napravi tek tolko da ne propadne i većinom dio ide sastrane za kuhanje (vinski gulaši i slično) a ostalo ide dalje za domaći ocat.

E sad, kaj se kome ponudi, u to ne ulazim xD
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.