• Medvedgrad
    877
    Promijeniti lozinku iz predostrožnosti je pametno.FazeN

Lozinku od čega?
  • fakin
    4.6k
    Profila gdje nam stoje clanske i godisnje
  • austrijanac
    11.3k
    Cuj tuzba :rofl:
    Nadam se da ste tuzili i A1 i TCom kad su puno gore stvari zasle van…
    Ne znam u kojem svijetu vas nekolicina živi.
  • crophantom
    4.6k
    Iskreno sumnjam da su lozinke u istom setu podataka.

S druge strane, ako su ukrali lozinke, pošto već imaju mail, nek mi je pošalju, jer ja nemam pojma koja mi je, jednom sam se ulogirao na mobu i od tad je više nikad nisam imao potrebe upisivati.
  • javolimtebejako
    5.1k
    izasla je prva slika hakera koji stoji iza napada

f720b360-0f30-493c-86d9-bc3106e5308c.png
  • mlinchica
    6.3k
    Samo mi je ovo jos falilofakin

Znala sam da ne bu stalo samo na ovome…
    Kinfa, moraš smanjit tolike brige. Nemoj sad još crtat nove teorije tko je i zakaj to napravio.
    Mirno samo, sve će proći.
    :wink:
  • superhik
    12.6k
    Pa nisu sigurno lozinke pisane u plain formatu već kodirane u bazi podataka
  • VolimDinamoOo
    366
    Svaka cast hakeru ako ista uspiju s oibom i email adresom.. ja gdje god sam se pokusao prijavit na nesto gdje se barata s novcima, il slikanje osobne ili razgovor oci u oci...

Sad su drugacija vremena
  • NerminB
    1.6k
    A nas bez OIB-a ko jebe jel
  • BlueNinja
    300
    Jbg kod nas se uvijek mora dogoditi veće sranje da se krene malo u reviziju ITa i preslagivanje nekih stvari.

Ni prvi ni zadnji kojima se tak nekaj dogodilo, a sada bu sve više ovakvih stvari jer zaostajemo po tom pitanju gro za tehnologijom, tak da na kraju iz zla uvijek rodi nekaj dobro
  • flajšmašina
    360
    Ukratko: klub, kao vlasnik podataka je duzan obavijesiti clanove o potencijalnom curenju njihovih podataka. Također, napad se mora prijaviti na AZOP. AZOP moze kazniti vlasnika podataka ako se pokaze da ih nije adekvatno zastitio.
  • Mlađi referent
    15.6k

Nemoj se ljutiti, ali koliko dramiš i kako pristupaš ovom, da radiš na incident responseu, tebe bi prvog izbacili iz war rooma :rofl:
  • criticus
    8k
    Ljudi,

Svi navedeni podaci osim maila i datuma rođenja (koje je još jednostavnije nabaviti) su dostupni apsolutno javno i vrlo lagano je doći do njih. Da da uključujući i OIB. Ako kupujete il ste kupovali stan vjerojatno ste već vidili to. Naravno da nije ugodno i da se koraci trebaju poduzeti. Lakse je ovako kad imas sve te podatke na jednom mjestu s njima raditi nekakve scamove. Ne treba ovo normalizirati, daleko od toga. Ali ne treba dizati nikakvu paniku i praviti se da svi ovi podaci nisu već dostupni nekom ko zaista želi doći do njih. Uostalom, već je bilo proboja u A1 i HT pa ako ste pretplatnik sigurno je već ista stvar bila. Klub treba sve provjeriti i napraviti sve po zakonu u svrhu zaštite ugleda i svojih članova. Promjena lozinke je nužna jedino ako se drže u nekom imbecilnom formatu, ala txt (da i to je nedavno bilo ko je ispratio). Ako vas to tješi promijenite, samo neznam di sev promijenit šifru jer ni neznamo šta je sve ukradeno.

Korištenje interneta kao i do sada. Ne nasjedajte na spamove, budite sumnjičavi prema svemu što vi eksplicitno niste zatražili i ne klikajte na linkove koje vam @Paggini šalje. Duboko udahnite i idemo dalje.
  • crophantom
    4.6k
    to je jedna od prednosti članova nad prijateljima kluba, naše podatke kradu, vaše niko neće :strong:
  • mlinchica
    6.3k
    A nas bez OIB-a ko jebe jelNerminB

Kao pravi i ponosni prijatelj kluba, ti se njima javi dobrovoljno i daj sve svoje brojeve
    :grin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.