• vjeko1701
    24.4k
    Zamjena za Kovu. 5M za Bennija, 10M za Kovu i deri xD
  • Efes Pilsen
    15.7k
    Platili ga 30, ali nakon hrpe ozljeda traze 20. Nema sanse, kao sto nema sanse da ce neko istrest Milanu 9 -12 mil. eura za Bennacera. Da postoji takav interes obojica bi vec imala novi klub.
    Ponude iz Italije ce bit posudbe.. Mozda dobije nesto iz Arabije ako SP bude ok.
  • Droljo
    27.7k

Ponudimo 3 za bennacera i 5 za kovu. To bu onda to!
    Sad zamisli mi to pošaljemo službeno i ovi pristanu :lol:
    Dabac pada u nesvjest, boban ga okreće na bok i vadi jezik van. :rofl:
  • vjeko1701
    24.4k
    Za to bi se čak odrekao i provizije.
  • Nogo
    10.8k
    Vinko Rozić

Prošle godine došao je u Istru i zaradio nadimak 'Ubojica velikana'. Napravio je u desetak utakmica ono što neki ne naprave u cijeloj karijeri, zabio je Hajduku, Osijeku, Rijeci i Dinamu.

- Simpatičan nadimak, ha, ha. Moram priznati da mi je prijalo u tom trenutku - priča nam glavni akter naše priče, napadač Istre 1961 Vinko Rozić.

Ovaj 22-godišnjak uživa na Aldo Drosini od siječnja 2025. godine. Došao je kao talentirani krilni napadač s velikim potencijalom, ali odmah se nametnuo i postao jedan od najboljih igrača pulskog prvoligaša. Bio je najveće osvježenje HNL-a, izuzetno prodoran i hitar, kada uhvati korak, teško ga je zaustaviti. Zabio je sedam golova u 17 utakmica, ali gorak okus je ostao u ustima jer im je za dlaku izmaknuo plasman u Europu.

Ove sezone sve je teklo sjajno, na polusezoni su bili treći, ali onda se u proljetnom dijelu sezone dogodio drastičan pad. U jednom trenutku imali su pet uzastopnih poraza, čime su si kompromitirali šanse za europske pozicije. Ipak, uspjeli su slaviti protiv Slavena i Osijeka pa su dva kola prije kraja prvenstva i dalje u igri za četvrto mjesto. Imaju šest bodova manje od Varaždina pa to znači da u sljedećem kolu moraju pobijediti Rijeku i nadati se njihovom porazu od Vukovara, da bi u posljednjem kolu u direktnom okršaju odlučivali za četvrto mjesto.

- Prošle sezone nam je bod falio da odemo u Europu, to nam je cilj za ovu sezonu. Moramo nastaviti dobro raditi - kaže nam Vinko, rođeni Livnjak.

Briljirao je u prvoj sezoni u Istri i nametnuo velika očekivanja, ljetos ga je htio i Dinamo, ali ove sezone ispriječile su se brojne ozljede koje su usporile njegov napredak. Zabio je tri gola i jednom asistirao u 25 utakmica.

- Turbulentna sezona za mene. Bio sam ozlijeđen od početka priprema, vratio sam se pa ozlijedio pa tako nekoliko puta. Taman prije kraja jeseni sam zabio Varaždinu i došla je pauza. Sada sam zdrav i spreman, dobro se osjećam.

Njega i suigrače šokiralo je kad je prošlog ljeta Gonzalo Garcia napustio klub i otišao u Hajduk.

- Bilo je za očekivati, obzirom da je nas jako podignuo i ostavio je jako dobar dojam o sebi, ali šokiralo nas je to kad se dogodilo. Loše smo ušli u sezonu, pa ispali i iz Kupa od Kurilovca. Imali smo jako puno i pehova, ali dignuli smo se nakon dolaska trenera Oriola Riere. On i Garcia su jako slični, nogometno, ali i kao osobe. Jako puno vole raditi, temperamentni su i dobra je atmosfera u momčadi.

U travnju prošle godine utišao je 25.000 ljudi na Poljudu u jeku borbe za naslov. Zabio je Hajduku i nanio mu težak poraz (1-0), koji je pokrenuo teški raspad momčadi Gennara Gattusa i možda ih koštao titule. A baš na Poljudu je stasao kao igrač.

- Krenuo sam u HNK Tomislavu iz Tomislavgrada. S 12 godina otišao sam u Hajduk, bio sam šesti razred osnovne škole. Bilo mi je predivno tamo.

A vjerovali ili ne, tada je, jednu sezonu, vedrio i oblačio u bijelom dresu zajedno s Martinom Baturinom! Njih dvojica predvodili su Splićane lipnju 2015. godine do trofeja na NK Mladost Fažana Giuseppe Biasuzzi Brioni Kupu u Fažani. Hajdukova momčad 2003. godište, koju je tada vodio Tihomir Trogrlić, pobijedila je u finalu Domžale 3-1, a na cijelom turniru primila je samo jedan gol. Rozić je bio najbolji strijelac, dok je Baturina pokupio nagradu za najboljeg igrača.

- Martin je prijatelj kojeg najdulje znam iz nogometa. Igrali smo u Hajduku, otišao je u Split, pa smo zajedno prešli u Dinamo. Jako dobro znamo se i čujemo se. Tu sezonu u Hajduku sam zabio 50 golova, a on mi je asistirao za barem 40 - kaže Vinko.

Već tada se vidjelo da će Baturina biti poseban igrač.

- Baš mi je drago zbog njega i što briljira u Comu, znam kakvu kvalitetu ima. Nije u početku dobivao priliku u Comu, bio je strpljiv, radio je i čekao i otvorilo mu se. Zabio je krasan gol nakon što je ušao u jednoj utakmici i dignuo se nakon toga. Nije mu bilo lako, ali okrenuo je to na svoju stranu. Baš mi je drago zbog njega. Ne čudi me to, mislim da njega čekaju velike stvari u karijeri. Čujemo se često. Kaže da je Fabregas top trener, da zna iskoristiti kvalitetu svakog igrača, pogotovo mladog. Da je baš lijepo raditi s njim.

Dok je bio u Hajduku, Rozić je odigrao utakmicu zbog koje je sigurno bio glavna faca u školi. Hajdukovi pioniri su u svibnju 2015. godine slavili protiv GOŠK-a iz Kaštel Gomilice (13-0), a današnji član Istre zabio je nevjerojatnih devet golova. Trenirao ih je Mate Ordulj, a igrao je i Ivan Čubelić, danas igrač Slaven Belupa.

- Ukrali su mi jedan gol, zabio sam deset, ha, ha, ha. Ali nije ni devet golova loše - smije se simpatični Rozić.

Kažu svjedoci da je Rozić odskakao od ostatka generacije. Već tada krasila ga je brzina i golgeterski instinkt pa je bio najbolji strijelac momčadi. No, Splićani ga nisu uspjeli zadržati. Kao 14-godišnjak otišao je u Dinamo, čiji je bio član do 2023. godine.

- Kada me pozvao Dinamo, nisam se dugo dvoumio. Imao je čudo generaciju 2003., nisam imao ugovor s Hajdukom, pojavila se opcija i otišao sam. Odmah sam htio prijeći jer sam vidio priliku za još bolji razvoj. U to vrijeme Dinamo je doista proizvodio mnogo mladih igrača. To mi se jako svidjelo, a iskreno, tko bi odbio Dinamo? Potpisao sam poslije i profesionalni ugovor. Nažalost, nisam dobio priliku, ali bila je velika konkurencija, bilo je puno dobrih igrača na mojoj poziciji.

Je li vam žao što niste dobili priliku, barem trenirati s prvom momčadi?

- A nije mi bilo lako u tom trenutku, ali što da radiš, treba ići dalje. Žao mi je što nisam dobio priliku, krivo mi je jer mislim da sam zaslužio, no ne osvrćem se na to. Nije mi krivo što sam morao ići težim putem, ima i to svoj razlog - kaže Rozić.

Prošle sezone u Istri je igrao s Morisom Valinčićem i Mateo Lisicom koji su ljetos prešli u Dinamo. A bi li im se volio jednog dana priključiti u plavoj svlačionici?

- Sigurno da mi je cilj napraviti iskorak iz Istre. Imam tu sve uvjete za napredovati i raditi, ako dođe do takve prilike, bilo bi lijepo. Treniram i radim, hoće li se to dogoditi ili biti nešto drugo, ne znam. Dinamo je veliki klub koji radi sjajno s mladim igračima, sigurno bi bila dobra stepenica za dalje.
    Dinamo je napustio 2023. godine, nakon šest godina, pa se kalio u Širokom Brijegu i Posušju.

- Četiri godine sam tamo proveo, došle su mi idealno da sazrem, da me ojača to razdoblje. Bilo je boljih i manje lijepih trenutaka,. Sve to me ojačalo, sazrio sam kao osoba i igrač. Pojavila se Istra i došao sam u Pulu u siječnju prošle godine - priča nam igrač Istre.

Kao napadač, osjetio je čvrstinu HNL stopera.

- Uf, najteže je protiv Frane Maglice iz Varaždina, srčan je i stalno je blizu, nezgodno je igrati protiv njega. Na Poljudu mi je Niko Sigur stalno puhao za vratom, bio je agresivan, to nisam očekivao. Nije lako igrati protiv njega, nije mi dao prostora.

U Puli se osjeća kao doma. Nije mu dugo trebalo da se privikne na ustaljeni hrvatski ritam, puno sunca i puno kave.

- Tu i tamo popijemo kavu, ha-ha. Imamo jako dobru atmosferu u klubu, družimo se i stvarno mi je lijepo - završio je Vinko Rozić.

https://www.24sata.hr/sport/na-jednoj-utakmici-zabio-sam-deset-golova-krivo-mi-je-sto-nisam-dobio-priliku-u-dinamu-1107608
  • Gradina
    37
    Sve dok nam se tereni i stadioni ne dovedu na neku pristojnu razinu nisan za povratak Kove

Do kraja godine imamo dva vrhunska stadiona, Kranjču i Pampas, solidne stadione u Puli, Varaždinu i Rijeci koji ispunjavaju osnovne kriterije

Najveći problem su stadioni u Gorici i Koprivnici i to bi se pod hitno trebalo rješiti, znam za neke priče oko obnove Kušeka pa ako ima netko upućen neka kaže je li to klasična hrvatska priča ili se nešto stvarno poduzima
  • Paggini
    83k
    Sve dok nam se tereni i stadioni ne dovedu na neku pristojnu razinu nisan za povratak KoveGradina

Brate da igramo u minskim poljima bih bio za povratak Kove
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.