• crophantom
    4k
    nagrade za ovaj natječaj su poprilično velike, misliš da ce neko spržiti 10+ milja eura i onda reći ma ko ga jebe, nećemo to graditi?
  • Filip B
    313
    Dobio je i Jure Radic s ekipom 150ak tisuca kuna prije 20 godina, pa je umro a od njegovog mosta nista. Plavi vulkan ekipa isto 200ak tisuca kuna za fora maketu.

Hocu reci, da vjerujem da se to moze dogoditi.
  • crophantom
    4k
    pričaš o 20-30 tisuća eura, ajmo reci da je s inflacijom sad to 50-60k, što je i dalje smiješan novac, 1 Škoda Octavia Sportline, neš ti.
    Ja pričam o 10+ milijuna eura i ozbiljnom natjecaju na koje ce neko još potrošiti hrpetinu sati i resursa, a ne nekoj nagradici za maketu.
    There are levels reklo bi se.

Ali u teoriji si u pravu, moguće je da Možemosi i HDZ hite jednu četvrtinu do jednu polovinu Kranjčeviceve u koš za smeće, ali teško za povjerovati, pogotovo kad je tema toliko u fokusu javnosti.

Edit: fak, trebo sam reci 1 Tabinas s inflacijom... kad si sam sebi dignes na volej i opet propustis pucat, strašno
  • Filip B
    313
    Cek
    otkud ti 10 milja eura?

“Dobitnicima natječaja uručit će se nagrada od 390.400 eura. Drugoplasiranima će pripasti 244.000 eura, dok je za treće mjesto osigurano 146.400 eura. Za četvrto mjesto dobit će se 117.120 eura, a za posljednje, peto, najnižih 78.080 eura.”
  • crophantom
    4k
    pobjednik odmah dobiva (ili mu se nudi) ugovor za glavni projekt, sto je 10+ milja.
  • Filip B
    313
    Ako se ide u realizaciju, da. Pretpostavljam da je 10 milja za projekt i nadzor realizacije, znaci isplata kroz faze do izgradnje i prolaska svih pregleda a ne a priori.

Uglavnom, vjerujem da cemo dobiti stadion, ne svidaju mi se konstantno odgode i ne smatram da su ljudi “nenormalni” jer su skepticni.
  • DinamoZagreBBB
    6

Jebe mi Se za barica. Cak i ako je pricao hrpu gluposti Se slazem snjim oko Pitanja roka. Takav „mega Projekt“ in onda samo rok od 3 mjeseca? A vec se zna da su razgovorali prije arhitenktonskog natjecaja s raznim arhitektima.
    To je jedina stvar koju sam reko. A ti mi drzis predavanje o Tome kakva je baric osoba haha. Smiri si brate
  • crophantom
    4k
    kašnjenja se nikom ne sviđaju, ali biti ce ih, na svakom koraku.
    Previše je tu love da nebi bila žalba na apsolutno svakom koraku.

Ali mislim da se ne treba to uspoređivati s maketama za koje je neko dobio kikiriki, jer ovo je ipak ozbiljan projekt, zemljište rijeseno itd.

A i 2 politički suprotstavljene strane to financiraju, tako da je to isto dobro, ostaje manje faktora koji ce podmetati noge na političkoj sceni.
  • Mali Zeus
    20.7k
    Jebe mi Se za barica. Cak i ako je pricao hrpu gluposti Se slazem snjim oko Pitanja roka. Takav „mega Projekt“ in onda samo rok od 3 mjeseca? A vec se zna da su razgovorali prije arhitenktonskog natjecaja s raznim arhitektima.DinamoZagreBBB

Vidim ja da se nemre s tobom normalno razgovarati jer pišeš hrpu gluposti bez da išta znaš o postupku javne nabave, građenja i cijeloj priči. Kao jebe ti se za Barića a samo njega citiraš. O kojem roku od 3 mjeseca pišeš, rok za što, oko čega se ti slažeš, o čemu uopće pišeš i pričaš, valjda ti ni samom nije jasno, samo bubaš napamet, ajd bok.
  • DinamoZagreBBB
    6
    Stari Pod hitno doktoru!! Ali brzo!! Sta ti nije jasno? Pa koji rok ? Mozda rok arhitektonskog natjecaja. I ne znam o cemo mi diskutiramo. Gore smo pricali o Tome kako je rok za natjecaj prekratak. I na temelju toga me ti napadas jel Imam isto misljenje ko baric. ( Da postoji vec Favorit)
  • DerHerrKool
    761
    Već si deset puta napisao da postoji favorit. Lupaš ko stari prozor na sve strane, al su barić i favorit konstanta u svakom postu. Izignorirao si me prvi put kad sam te pitao, pa evo sad ponovo. Daj nam, otto, molim te reci ko je taj favorit. I ko ga je odabrao? I kak? I koja je korist od tog favorita bilo kome?
  • DinamoZagreBBB
    6

Svabo sta ti je ? Piano Piano majstore. Zasto tako nervozan?
    Napisao sam dva puta posto covijek nije skontao o cemu pricam.
    A niti sam bio prvi koji je pricao o baricu.
    Ko je Favorit ? Ne znam. Od kud da znam i kako ? Ali jel sam to ikad reko?
    Ko ga je odabrao? Pa ekipa oko plejica, perovica,.. do grada i drzave..
    koja je korist? Jel si ti realan ili Se zajebavas? ako već imas arhitektonski ured s kojim si vodil brojne razgovore i koji je možda čak proveo vec neke studije..o stadionu a također uzimajući u obzir da su detalji o stadionu bili poznati vec manje vise i prije natječaja je to definitivno jedan Plus. Nadam Se da znas da je Formalno potreban arhitektnonski natjecaj za izgradnju stadiona. I ako imas vec nekog koji je dosta Toga vec kalkulirao ti me realno pitas koja je korist?
    Ja nista ne tvrdim da je to 100% tako Ali postoji teorija. I ne znam Sto Ste se svi napalili sad zbog Toga.
  • DerHerrKool
    761
    Daj se razgovaraj ko normalna osoba. Tvrdiš tu da je barić u pravu kad kaže da je 3 mjeseca pre kratak rok osim ako je već odabran favorit. Ja te pitam koja je korist nekome da tajno ima favorita i ko to ima favorita, a tvoj odgovor je ovo:
    do grada i drzave..koja je korist? Jel si ti realan ili Se zajebavas? ako već imas arhitektonski ured s kojim si vodil brojne razgovore i koji je možda čak proveo vec neke studije..o stadionu a također uzimajući u obzir da su detalji o stadionu bili poznati vec manje vise i prije natječaja je to definitivno jedan Plus. Nadam Se da znas da je Formalno potreban arhitektnonski natjecaj za izgradnju stadiona. I ako imas vec nekog koji je dosta Toga vec kalkulirao ti me realno pitas koja je korist?DinamoZagreBBB

Da, koja je korist konkretno i kome? Realan sam i ne zajebavam se. Ja te realno pitam koja je korist.
    Evo ja sam tebi odgovorio na tvoja pitanja, ajde sad ti meni odgovori na moja, al bez da drobiš nepovezano.
  • K3p
    411

Pričaš gluposti... korist bi imali za duži period pri izradi projekta, za idejno riješenje nije tolika korist koliko pokušavaš prezentirati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet