• Mali Zeus
    20.7k
    A za rok. Baric je reko da misli da ljudi vec imaju arhitekta (favorita) i da je zbog Toga rok prekratak. Ali dobro Vidit cemo sve. Meni samo ide na k ovo kad nam idu prodat neke priceDinamoZagreBBB

Tvoj prvi problem je kaj slušaš kaj jebeni Barić govori. Sad je u tijeku natječaj za idejno rješenje, pratite ljudi priču umjesto da pričate ko neke babe, uz dužno poštovanje i slušate ljude poput Barića koji je predlagao nekakve jebene montažne stadione iz Turske i slične pizdarije. Vi se svi uhvatili izgleda stadiona jer je netko rekao napisao KaKo To Da JoŠ nE zNaMo nI iZgLeD sTaDiOnA???
  • Bosskovitz
    20.8k
    Jos tamo od 2018.DinamoZagreBBB

Zapravo, od 2000. godine do ovog sada gledamo isprazna obećanja, sulude rendere i besmislene vizualizacije bez da je itko imao iole ozbiljnu namjeru sagraditi stadion, što se vidjelo i po tome da ni zemljište nije bilo riješeno - koliko je ono trebalo, skoro dvije godine da se zemljište riješi u pregovaračkom trokutu Grad-Kaptol-Vlada? Sve do ovog sada (kaj je počelo prije par godina) oko stadiona je bilo otprilike kao da nacrtaš kuću i objaviš "sagradit ću ovu kuću", ali nemaš ni zemlju, ni novac, ni nacrt, ni dozvole, ni izvođača, a bome ni želju da ju izgradiš.

Sad napokon to zaista ide redoslijedom kojim treba ići, a da ide sporo - jbg, ide. To je boljka apsolutno svakog javno financiranog projekta, što je posljedica tradicionalne tromosti birokracije i kompleksnog sustava javnih nabava koji je takav jer smo, eto, društvo kakvo jesmo.

Ono što je problem kod komunikacije - prvenstveno od Grada i Vlade kao investitora - je što se prema javnosti komuniciraju idealni rokovi koji podrazumijevaju da će apsolutno sve proći bez ikakvih problema. To je u građevini - a pogotovo kod projekata ovakvog opsega - znanstvena fantastika. Neminovno će se postaviti više pitanja pa će se produljiti jedan rok, onda će biti neka žalba na čije rješenje će se čekati 2-3 mjeseca (u slučaju da je neosnovana i da ne treba ponavljati natječaj) zbog čega će kasniti sljedeći natječaj kojem će se opet dogoditi nešto slično i nitko tu, zapravo, nije 'kriv'.

No ljudima se za nešto kaže "bit će 2029." više kao želja nego kao realan rok, onda se krene u proceduru, na kraju se navuče rok na prosinac 2030 i iskomunicira da će "biti izgrađeno 2030.", u svim gore navedenim pizdarijama se izgubi godina dana ne zato kaj se ne radi nego baš zato kaj se radi, onda krene uporabna, licenciranje i kaj već ne - i eto prosječnoj osobi koja to ne prati u detalje ispadne da sve kasni 2-3 godine jer netko ne radi, laže, krade, obmanjuje ili kaj god. A zapravo je sve okej i to tako funkcionira.

Baric je rekoDinamoZagreBBB

Barić je protivnik svega pozitivnog što se događa u Dinamu, ujedno je i oporbeni političar, bivši Bandićev kadar, mutan lik i generalno ga se previše pita oko stadiona s obzirom da on sa stadionskom infrastrukturom nema ništa jer je u svojoj 40+ godina dugoj karijeri arhitekta realizirao ravno 0 stadiona.
  • fakin
    4.1k
    Pa gradit ce se stadion, ovaj proces ce zavrsiti s izgrađenim stadionom, samo ce to sve trajati puno dulje od onog što govore. To mozete vidjeti po ovim pocetnim koracima gdje se nekoliko puta pomicu rokovi za izgled stadiona. A koliko toga nas jos ceka do prve utakmice
  • rioda
    15.7k
    Na svaki rok koji komunicira politika treba uvijek dodati još bar godinu-dvije, a isto tako i na svaku njihovu procjenu troška treba nadodati još bar 50% iznosa.
  • Mali Zeus
    20.7k
    pomicu rokovi za izgled stadionafakin

sori, daj mi objasni, koji su i kakvi su to rokovi 'za izgled stadiona'?
  • crophantom
    4k
    čovječe Božji, kad kucu gradiš, pomaknu ti se rokovi s papirlogijom dok si reko hrvatska birokracija, di nece s ovim. Normalno da ce to u svakoj fazi malo kliziti.

Jedina greška po meni je klasicno političko zaljetavanje od strane Senfa s 2028.-2029. Il kaj je vec trabunjao, pa se to prenijelo na sto strana, makar je vec tad bilo jasno da je to teski teski SF i apsolutno nemoguce.

Po meni mi barem 5 punih sezona igramo na Kranjči u nekom blago optimističnom scenariju.

Al politika je politika, isti kurac su na onim prezentacijama u Splitu mljeli, stadion do 29e, a neznaju ni di ga grade. Takve izjave jednostavno ignoriras.
  • DinamoZagreBBB
    5

Majstore ne pravi se tako pametan. Sta ako ti neko Kaze da ce izgled Bit gotov za bozic. Pa za valentiovo pa za 8 mjesec. Pa sad Jos kasnije. Sta je to ?
    A za barica sam samo reko zbog roka sta je reko. Jel realno 3 mjeseca je tako malo da je cak moguce da ima vec nekog favorita. Ipak ta Prica oko stadiona nije poznate prije mjesec Dana nego vec dugo.
  • Dzoni
    5.5k

Tako je, spalit ga na lomači zbog toga. Kako može tako lagati ljude
  • DerHerrKool
    754
    A ko je “taj” koji ima favorita?
  • Plavi-9
    929
    Ono što je najvažnije za ovaj projekt je to da će stadion imati rodno neutralne sanitarne čvorove !
  • fakin
    4.1k
    table su vec izrađene

Screenshot-2026-05-12-13-05-48-681-com-miui-gallery-edit.jpg
  • Mali Zeus
    20.7k
    A za barica sam samo reko zbog roka sta je reko. Jel realno 3 mjeseca je tako malo da je cak moguce da ima vec nekog favorita. Ipak ta Prica oko stadiona nije poznate prije mjesec Dana nego vec dugo.DinamoZagreBBB

Majstore ne pravim se ja pametan nego ti slušaš i citiraš jebenog Barića, očito ne znaš njegovo lik i djelo. Ne zanima me nimalo kaj je taj lik reko. Uostalom nemam pojma kaj si mislio pod trećom rečenicom. Daj malo prati situaciju kaj se događa a ne čitati razne četnike mamićevske.
  • Mali Zeus
    20.7k
    Ono što je najvažnije za ovaj projekt je to da će stadion imati rodno neutralne sanitarne čvorove !Plavi-9

to ima i maksimir, ide se i u ženske i u muške wce najnormalnije.
  • ElDorado
    10.9k
    Nije mi jasno kak se to očekuje "izgled" prije nego se prihvati najbolji projekt. On naravno uključuje i taj famozni "izgled".
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet