• Gemišt86
    385
    Btw, moze li mi netko locirati gdje se ovo nalazi, ja sam cuo da ovog u europi nema pa pitam...

https://youtube.com/shorts/ow-g499PT-0
  • Gemišt86
    385

Prag?? Nemoguce. Zadnji put kad sam pogledo, Prag je bio u europi, nisu ga valjda premjestili negdje
  • jedan u nizu
    18.1k
    Pa mi smo si sami zapalili taj isti trans i ne sjecam se bas komentara "fakat nebi trebali vise palit, moze bit bas veliko sranje, evo sad nam se dogodilo, moglo bi opet".Gemišt86

Jedno je slucajnost, nesretan slucaj, a jedno je namjerno paljenje necega.

Pa ne postoje bez razloga i razlicite kazne ikategorije zlocina.
    Ubojstvo iz nehaja se ne tretira isto kao ubojstvo sa predumisljajem.

Nesreca u kojoj netko pogine u automobilu se ne tretira isto kao kada se autom namjerno zaletis u covjeka i ubijes ga.
  • SAS1987
    20.1k
    Btw, moze li mi netko locirati gdje se ovo nalazi, ja sam cuo da ovog u europi nema pa pitam...Gemišt86

I to je ta kulturna europa... Svijet gleda a sluzbeni Brussel se crveni od srama :lol:
  • Thor
    2.6k
    ja bi reko da je ovo neki AI
  • NKDZ86
    8.2k
    Ona slika 2 klinca redara di piše sretno mudonje su ti tovari koju su to podmetnuli?
  • don
    19.6k
    jedni od
  • Gemišt86
    385

Mozda je u mojoj glavi problem kaj jednostavno ne vidim kak netko tu tocno umire? Pa skoro da bih rekao niti da ne vidim kak mozes dobit opekline, jer ako imas dvije iole spojive mozdane stanice u glavi, kad vidis veliku vatru koja ti je blizu odmaknut ces se. Al ajde, moze se dogodit neka opeklina nekim cudnim putem, isto kak si mi nekim cudnim putem uspijemo zapalit trans, sranja se dogadaju.

Vrag mi nije dao mira, isao sam potraziti malo kak je to izgledalo pred 4 godine

[img]http://BlrFiul.jpeg

Znaci trans ovdje gori cijelom duzinom, lik tri metra udaljen na vrhu transa uzima trans u ruke i krene vuc prema sebi. U tom trenutku mozda 10 ljudi sve skupa zna kaj se dogada. Mozda sam i puno reko. Al nebitno, svakako, velika vatra. Vidljivost na tribini nikakva. Decki koji su stajali na ogradi iza u ravnini "blue madness" se nisu maknuli jer im nije bilo dovoljno vruce ocito, a izmedu te dvije ograde jos ima nekoliko stepenica loše gorivog betona. Pa recimo da taj lik kaj vuce trans nije bio tamo i da se nije islo spasavat trans i da on jos na dva-tri mjesta tak gori. Kako to mi tocno umiremo na tribini? Pa nismo drva za potpalu, a ispod nas sakrivene ampule benzina pa da nam se i odjeca i sve zivo zapali, nit je tribina suha livada sa niskim raslinjem i vjetrom pa da nas u sekundi pojede.
  • Dzoni
    5.5k
    kad vidis veliku vatru koja ti je blizu odmaknut ces se.Gemišt86

Tu i je problem. Isto će pomisliti još 5000 ljudi i onda nastaje stampedo
  • Gemišt86
    385

Pa napiso sam da ces se odmaknut, a ne da ces pocet bjezat ko da te tri gnjevne kornjace naganjaju pa da svi pomisle isto i isto to naprave.
  • Sajla
    20.1k
    kaj je na kraju istina, jesu nađene iste takve prskalice kakve su zapalile transparent i na ogradi SG i na samoj SD tribini? mogu zamisliti paniku da na 10ak mjesta počne tak iskriti iznad, ispod i među ljudima.
  • jedan u nizu
    18.1k
    kad vidis veliku vatru koja ti je blizu odmaknut ces seGemišt86

da, 5k ljudi ce se unisono odmaknuti i sve ce proci u redu.
    Niti ce se samo ''odmaknuti'' niti se imaju gdje odmaknuti. Evo zamisli samo 5 ljudi, jako mali broj zapravo, kada se na punim tribinama i punim proredima pokusavaju nabrzinu popeti 4-5 redova, i kako ce ti izgledati. Nece sigurno stajati u redu kao na stepenicama kada idu po pivo na poluvremenu nego ce pogurati sve iznad sebe u zurbi.

U tom trenutku mozda 10 ljudi sve skupa zna kaj se dogadaGemišt86

tu je i problem, premalo ljudi zna za to, od silnog dima svi misle da je od baklji i prekasno se reagira kada je sranje vec veliko.

Vidljivost na tribini nikakvaGemišt86

procitaj recenicu iznad

Decki koji su stajali na ogradi iza u ravnini "blue madness" se nisu maknuli jer im nije bilo dovoljno vruce ocitoGemišt86

ovakvu glupu recenicu je glupo i komentirati

a izmedu te dvije ograde jos ima nekoliko redova loše gorivog betona.Gemišt86

vatra ne putuje po zemlji, betonu ili travi. Da je tako, svaki pozar igdje bi se brzo gasio. Problem je kada vatra putuje zrakom, najgore kada je nosena jakim vjetrom, jer tada odjednom pomakne liniju pozara za 10m.
    Zato sam i rekao, jucer je vjetar nosi gore sve, i veliki plamen sa tog transparenta bi bez problema preskocio tih tvojih famoznih nekoliko metara lose gorivog betona.

LR0XpJb.png

za jos bolje, pogledaj video i kako se plamen ponasa

https://youtu.be/N32kQ7cBT6c?si=pJirelseEqNquBlW

3:10 na dalje.
    Imas pravo, ovaj mali plamicak gori nekontrolirano gori par metara iznd transa i u ravnini navijaca (vidis po tome kada netko baci baklju) je pickin dim za ljude koji nisu drvca za potpalu.
    Dovoljno je da lizne jedan transparent iza kojeg stoje ljudi.

I sta mislis sta ce se desiti kada ti ljudi pocnu bjezati a nemaju mjesta, nego svi stoje na stolcima i u meduredovima. Nastane kaos na ravnoj livadi, a di nece na tribini i stepenicama.

u jednadzbu dodaj i zapaljeni trans DZIS iznad tribine koji isto ovako kao ovaj veliki BBB moze pasti na ljude ispod.
  • don
    19.6k
    premalo se priča o tome da se samo slučajno ista stvar nije aktivarala i na SG iza transa DZIS koji bi vjerovatno i pao po ljudima ispod.

nemojte normalizirat ovako bolesne stvari.
  • fakin
    4k
    platno s velikog bbb transa čim se zapalilo padalo je dole, tako da bi isto tako i onaj trans iznad nas da se zapalio padao dole, odnosno u ovom slučaju po nama koji smo na sjeveru dolje. sad jel bi se nešto gore dogodilo teško je reći, možda bi, možda ne.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.