• Orc123
    15.7k
    Rekao sam za njega odmah da je meni veci potencijal od Jakirevica. Dobra utakmica danas...ostao kratak kod one prilike Pusktasa ali za debi i vise nego dobra utakmica. Po meni morao bi jos malo popraviti skok igru, ako se moze...ovako je u duelu cvrst i dobar, a ima i dobru brzinu za stopera te je miran na lopti. Suma sumarum imat cemo odlicnog stopera, a danas je opravdao povjerenje. Difinitivno je i Sunta trebao isto tako dobiti pola sata, tj. Minute koje je dobio Soldo.
  • Mali Zeus
    20.6k
    Mali ima gard prekaljenog veterana.
  • OsamŠest
    7.3k
    Uz Mišića i Livakovića, naš najbolji igrač u derbiju.

U mlađim uzrastima, protiv protivnika koji su igrali visoki pressing, često mi je izgledao bez pravovremenog rješenja i sa čišćenjem napamet, međutim danas je odradio utakmicu kao da ih ima već stotinjak u seniorskom nogometu.

Postoji puno prostora za napredak u njegovoj igri, što zapravo veseli. Nema boljeg i ljepšeg osjećaja kad znaš da iz vlastitog pogona možeš dobiti nešto za što bi izvana trebao iskeširati višemilijunsku cifru.

Čestitke na uspješnom vatrenom krštenju i sretno dalje!
  • Archangel
    74
    Je, zamisli da je morao startati u EL kao Mikić i da su ga onda poslije svi razapeli..
  • Filip Međimurje
    1.3k
    Ako je dečko kapetan u juniorima i U19 reprezentaciji, onda to dosta govori u prilog tome da je hladan ko špricer. Znači, nije samo talentiran, nego očito ima i liderske karakteristike, što je ogroman plus.

Po meni je njemu sad najbitnije da dobije ozbiljne seniorske minute. Ne bih ga nužno ostavio u Dinamo II ako postoji opcija da ode na posudbu u neki HNL klub tipa Istra, Slaven i slično, gdje bi stvarno igrao. Pa makar Dinamo morao i financijski pogurati tu posudbu, ako treba.

Imam osjećaj da bi se s takve posudbe mogao vratiti kao Josip Šutalo nekad s Istre, direktno spreman za našu prvu momčad.

Druga liga je isto okej opcija, naravno, ali mislim da bi prava HNL posudba mogla biti pun pogodak. Samo nikako ne bih htio da ostane u prvoj momčadi grijati klupu i skupljati mrvice. Njemu trebaju konkretne minute, jer se vidi da je odličan nebrušeni dijamant.
  • wolfgang14
    3.9k
    Neka ostane tu za uspomenu na prvi de(r)bi. Skidam kapu!

15587e41-ed76-436a-ae0d-a81dbda3ba82.jpg
  • Crni86
    21.4k
    Koliko tekstova ste od jucer procitali o ovom decku? Islreno dojma sam da se nije stvorio uopce toliko hype u medijima kako se stvara kod mladih igraca iz drugih klubova kada odigraju dobro.

Ono jucer je bio strasan nastup i debij. Ja bi se usudio rec najava vec sad jedne velike karijere. A od samog nastupa mene odusevljava Zebin karakter, ima sve predispozicije za najvise razine.
  • Carrasco
    7.2k
    Tko prati mlađe kategorije nije uopće iznenađen. Problem je samo što je opet trebalo doći do izostanka dva stopera da bi došlo do toga da dobije priliku, slično kao kod Mikića. Cijela obrana u juniorima nam je brutalna. Nadam se da će Paunović ostati prvi izbor na lijevom beku i nakon povratka ozlijeđenih.
  • Paggini
    82.1k
    Islreno dojma sam da se nije stvorio uopce toliko hype u medijima kako se stvara kod mladih igraca iz drugih klubova kada odigraju dobro.Crni86

I hvala ti Bože na tome, ne vidim nikakvu prednost medijskog hypea. Ne sumnjam da si ga dečki u svlačionici obasipali pohvalama, da mu je Kovacevic rekao da je zadovoljan, navijao je s Boysima i strpao u džep deus ex Baluna i bio jedan od najboljih igrača u prvoj pobjedi na tovarima na Maksu u tri godine, mislim da je to i više nego dovoljno.

Medijski hajp za naše juniore skoro pa uvijek ih odvede u drugi smjer, ala najrecentnije Mikić i dramljenje njegovog menadzera oko transfera, igranja, ovoga, onoga. A takvih primjera imamo jos i more u malo daljoj povijesti
  • Crni86
    21.4k
    samo je primjetna razlika drugacijeg medijskog tretmana. Ne govorim o pozitivnim i negativnim stvarima i utjecaju na igraca.

Zato imamo uskoro i Silica na pozivu repke.
  • deda
    45.3k
    Kad bi se nekom dalo izvadit količinu napisanih riječi u medijima o ovom dečku, Belinhu, Vareli i recimo malom Jakiru i usporediti ih? Pa da vidite što je matrix.
  • Fan
    2.2k
    Zajebana situacija gdje vidim dvije opcije.
    Da ga se pošalje u Dinamo 2 da ga se kali pa vidjeti na polusezoni za dalje ili...
    Potencijalnom prodajom McKenne i dolaskom Radeljića... Iskoristiti Radeljića za Europu i jače tekme, a Zebiću dati puno, puno veću minutažu u HNLu. Ako se nekoga može baciti u vatru u (tada) nedostatku drugih opcija, zašto ne? Nije da bi bio jedini stoper kad je tu iskusni Radeljić, ali imam dobar osjećaj za feeling za njega.
  • jedan u nizu
    18k
    Ekipa, molim vas samo nemojte pljuvati decka kada odigra neku utakmicu i kiksa nesto.

Kiksat ce i najiskusniji stoper, a kamoli junior koji je tek zaigrao za seniore.

Bez pljuvacine i hejta prema decku kako god odigra u buducnosti.
    Ima on jos jako puno utakmica za odigrati prije nego mu damo neki kvalitetniji sud.
    Samo neka ovako nastavi i imamo novog Gvardiola :cheer:
  • Filip Međimurje
    1.3k
    Mislim da si ovdje pogodio glavnu srž recentnih prepirki na forumu, a to je kako planski rotirati igrače da svi ostanu u ritmu i da paralelno napreduju i prvotimci i mladi.

Nažalost, ne mislim da je Kova taj koji će to raditi. Kod njega su mladi uglavnom dobivali minute silom prilika. I sam sve češće kroz konferencije daje do znanja da ne želi “populistički” gurati mlade, nego da će igrati oni koji najviše zaslužuju. Njegov stav je da se igrači trebaju dokazati u tih 10-15 minuta i tako istisnuti prvotimca. Ali zamisli da imamo velikog potencijala na šestici od 18 godina, kako bi taj igrač realno istisnuo Mišića? Po toj logici, može se samo pomiriti s tim da mora čekati Mišićevu penziju da bi dobio ozbiljne minute.

Po meni je to razmišljanje za klubove koji ne ovise toliko o budžetu. Mi bismo ipak morali ozbiljnije koristiti vlastiti pogon, da svake godine ne moramo lupati glavom i prodavati najbolje igrače da preživimo. Proizvesti mladog talenta ne traži toliko novca koliko kupovina izvana, gdje odmah dolaze veće plaće, klauzule, postoci od iduće prodaje, agenti i sve ostalo. Uostalom, to je Boban i govorio u stilu da želi klince iz akademije prodavati za sve moguće cijene, ne samo da razvijamo za 10M+ eura.

Kovin stil je jasan, ima 17-18 igrača u rotaciji i oni se međusobno istiskuju ovisno o trenutnoj formi. To još mogu razumjeti kod igrača s nižim potencijalom (Lisica, Topić, Soldo) ili onih od 25+ godina koji više nemaju ozbiljan preprodajni potencijal. Ali problem je kad se isti princip primjenjuje na igrače od 19-20 godina. Njima karijera možda neće “pobjeći” kako je Kova jučer rekao, ali ako žele ozbiljno napredovati, u tim godinama moraju igrati, bilo gdje.

Kova puno toga radi dobro, ali s ovim se ne slažem. Ako idemo dalje s njim, onda Boban mora ili jasno tražiti planske rotacije, ili se Zebića treba poslati na posudbu gdje će stvarno igrati. Sigurno postoji klub u kojem bi dobio ozbiljne minute, kao što je Modrić stasao kroz Inter i Zrinjski.

Zato mislim da se moramo pomiriti s Kovinim stilom. Puste su priče da će svi dobiti minute. Garbage time za mlade nema smisla, a ni 50% minuta u HNL-u mi za Zebića nije dovoljno. On mora igrati barem 80% utakmica, pa makar to bilo negdje drugdje.

Torrente može ostati i dijeliti minute ako treba, jer on ionako više nema neki veliki preprodajni potencijal. Ali mladi talenti iz naše škole itekako ga imaju i baš zato ih treba planski razvijati, a ne čekati da se sami izbore kroz par minuta tu i tamo.
  • Kujtim Shalla
    9.3k
    Ako dođe Radeljic , a Dominguez ode , ja bi se riješio i Torrentea i meni više nikog dovodio. Imamo Zebića ,Galeta, McKennu, Radeljića , i evt Jedvaj i to je top
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.