• CISCO
    582
    svaka dosadašnja procjena je na kraju odletila u nebo, što znači ako je najava 140 to bu završilo negdje na 170-175 (bez pdv-a).
  • emilperska
    15.8k
    Pronađena još jedna masovna grobnica partizanskih zločina pri tzv. "oslobođenju" Zagreba.

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/jezivo-otkrice-u-dubravi-pronadeni-posmrtni-ostaci-23-osobe-12686450

Jedna od 100 grobnica u nizu, Zagrebu i okolici je po svemu sudeći u svibnju 1945. napravljeno mini etničko čišćenje domicilnog stanovništva, samo stvari tek sad izlaze na vidjelo. Iako se sve znalo i ranije.

Možda u jednoj od grobnica kod Ksavera koji nisu krenuli kopati kako spada pronađu i kosti Emila Perške, ako će ga moći identificirati..
  • blueslavonija
    274
    nisam iz zg pa mi glupo tu pisati ali ne mogu ne reći svoje mišljenje.
    slaviti neko "oslobođenje" nakon kojeg je nastala samo jedna masovna grobnica pobijenih ljudi bez ikakvog suda, posebno civila, a kamoli desetine ili stotine stratišta, je civilizacijska sramota u 21. stoljeću. i to nam prodaju šatro progresivni retardi. btw. u životu ih nisam vidio na obilježavanju ikakve hrvatske pobjede, komemoracije ili bilo čeg. wtf, pa jesu svjesni u kojoj državi žive i zašto smo se mi borili 90ih ako smo bili "oslobođeni" 45. ?!
  • Pacho
    16.4k
    Taman pred onaj tifusarski dernek pa mogu lijepo proslaviti sto su i ove zrtve oslobodili od zivota.

Nadam se da ce se zrtvama par kilometara dalje odati pocast teskim demoliranjem sluzbene JNA ekipe.
  • NORTE
    24k
    Zagrebu i okolici je 1945. po svemu sudeći u svibnju 1945. napravljeno mini etničko čišćenje domicilnog stanovništvaemilperska

Možda ste čuli jednu partizansku 'uzrečicu':
    "Nije ih tito dovoljno pobio koliko je trebao".

Dan danas fanovi partizana to govore.
    Kamoli da ti 'progresivci' odaju pijetet svakoj nevinoj civilnoj žrtvi ubijenoj od "osloboditelja".
  • jedan u nizu
    18k
    investicija je odjednom skočila na 140 milijuna eura bez PDV-a, što s porezom iznosi nevjerojatnih 175 milijuna euraCISCO

Ovo je procjena jer nema jos ni natjecaja, pa cijena moze biti i niza i visa od ove.
    Naravno, 95% sam siguran da ce biti visa, ali nemas sta drugo nego prihvatiti te ponude.
    Evo na primjeru projekta za rusenje stadiona, cijena je ispala visestruko jeftinija od procjene, pa su jos pitali dodatno ''zasto je toliko jeftino''.

Ovo sa Kolakovom je nakon natjecaja. Prijasnja cijena je bila procjena, a ova nakon nekog poskupljenja i nakon natjecaja. Otvoreni su radovi, dakle ugovori su potpisani, izvodac je uveden u posao i nebi trebalo biti poskupljenja.

Evo i ja renoviram kucu, pa imam procjene svakakve za svasta nesto, i recimo racunam 3k eura za neki posao (po prijasnjim iskustvima i preko poznanika), da bi na kraju skupio ponude ljudi koji su dosli vidjeti stanje i nemam nista ispod 5k.
    I sta cu drugo nego prihvatiti te ponude jer su tu negdje, nije da odskacu, nego je to realna cijena.
    Za istu kolicinu posla, kvadraturu i slozenost posla, su isti ljudi znali uzimati puno puno manje prije 3-4 godine, a sada je rad poskupio i sve oslo u kurac.

Uostalom, zna se kada je javni posao, tj kada drzava/grad placa, da zmirecki cijena ide za 50% vise nego sto bi bilo kod privatne osobe :D
  • rioda
    15.7k
    Evo i ja renoviram kucu, pa imam procjene svakakve za svasta nesto, i recimo racunam 3k eura za neki posao (po prijasnjim iskustvima i preko poznanika), da bi na kraju skupio ponude ljudi koji su dosli vidjeti stanje i nemam nista ispod 5k.jedan u nizu

Brat gradi kuću, skupljao je ponude za struju i njih 5-6 variralo je od 3 do 13 tisuća eura
  • Pacho
    16.4k

Jesi ti ono iz Medimurja? Mozda su neki od izvodaca uracunali kradu materijala od strane cigana :grin:
  • CISCO
    582
    Svi mi možemo doma procjenjivati radove na 3k pa na kraju platiti 5k, ali kad se na razini Grada ili države promaši procjena za desetke milijuna eura, onda to prestaje biti 'tržišna fluktuacija' i postaje ozbiljan problem u pripremi projekta. Tržište jest otišlo 'u kvasac' i cijene materijala divljaju, ali to ne smije biti univerzalna amnestija za loše planiranje budžeta i projektantske troškovnike koji kao da su pisani 2019. godine. Ako se u javni natječaj ulazi s nerealno niskom procjenom, samo se otvara prostor za kasnije anekse i 'nepredviđene radove' koji dodatno pumpaju cifru.
  • luftwaffe
    755
    https://ibb.co/XfJ1xxtd

Pokoj vječni legendi a i mnogim drugima koji su izgubili svoje živote na mnogim stratištima koje i danas, nakon 81.godinu, još uvijek otkrivamo.
  • NKDZ86
    8.2k
    https://ibb.co/XfJ1xxtd

Pokoj vječni legendi
    luftwaffe

svaka čast kaj si se sjetio. Istina će doći!
  • jedan u nizu
    18k

Jbt meni svi ponudaci radova za sve kao da su se sastali iza kuce i dogovorili cijenu, jer su sve bile tu negdje. I za struju, i za plocice i za gletanje.
  • miro
    8.8k
    koliko si dobio ponudu za pločice? kolilko su ruke?
  • vlatkomarkovic
    3.5k
    Mislim da bi bilo dobro da se ova tema preventivno zatvori do recimo ponedjeljka. Sutra imamo svašta u gradu.
  • Pacho
    16.4k

Samo da ne dode do eksplozije hantavirusa kad se ekipa iz raznih stakornjaka sutra okupi kraj nasipa.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet