• Navijač Dinama
    12.1k
    Ne očekujem razbijačinu u finalu nikako. I prošle godine je Arsenal odigrao dostojno protiv Pariza.Mlađi referent

Prvu tekmu su bili čak i bolji, malo i nesreće + raspali Martinelli. Ali gledajuci oba dvomeca Arsenal sa PSG-om duplo bolji bio nego Inter u finalu recimo.

Interu je tada finale bilo prolaz protiv Barcelone sa onom mučeničkom odbranom, ekipa koja igra totalni nogomet(itekako dobar i lijep), međutim veliki rizik sa visoko postavljenom odbranom plus imaš u odbrani igrače realno tarabe od Gerarda Martina, Erica Garcie, stalno ozljeđenog Baldea, Arajuo i Kounde u lošoj formi i dobiješ to što dobiješ.

Uvjeren sam da bi finale gorilo i da bi Barcelona tad imala puno više šanse da je ušla u finale, nego Inter.

Da se vratim na Arsenal, oni u usporedbi sa Interom imaju generalno 3x bolju momcad(kolektiv) pa onda i same igrače pojedinačno gledano(mislim da Lautaro se može bez problena usporedit sa Gyokeresom, ostalo realno nije za uspredbu) nego taj Inter.

Bez obzira kakvo ja osobno mišljenje, a malo je toga pozivinog, o ovakvom Arsenalu.
  • Navijač Dinama
    12.1k
    Bayernu jer Bayern stvara puno više šansi.CerealKiller

Nek Kane zabije 30 golova sa Arberom, Topićem i Lisicom na krilima pa da se onda mjeri čiji je veći..
  • seljak86
    3.1k
    Kako možeš na državnoj televiziji reći "igrati će" :rage: :rage: :rage:
  • ZG plavi 01
    197
    a koja druga pravila? Pravila kazu da ne moze biti penal ako te suigrac napuca. Ne znam kaj je tu komplicirano? Jednostavno da jednostavnije ne moze biti. I vjerovatno je to pravilo oduvijek, ali nitko ga ne zna.
  • Crni86
    21.3k
    i pogledaj onda sta je frabizio romano stavio

IFAB rule on handball:

"If the ball touches the hand/arm of a player after a shot or header from a teammate, it is a handball offence, UNLESS the player deliberately plays the ball with the hand OR ARTIFICIALLY ENLARGES their body." ⚖️❌

Znaci ne mora biti penal, ali jedino ako ne povecava obujam svojeg tijela ili ako nije namjerno igrao rukom. I evo nas vec u debati. Upravo o tome pricam. Pravila su nejasna i bzvz se kompliciraju. Prijasnja pravila su bila puno jednostavnija i logicnija.
  • rokikaciga
    13.5k
    Pa povecao je volumen :rofl:
    Koja debilana. Pokraden Bayern dvaput
  • ZG plavi 01
    197
    evo listam Fabrizijev instragram i twitter vec 5 minuta i dalje ne vidim tu objavu za koju kazes da je stavio?

A takodjer evo ti kaj pise na ifab-ovoj stranici:
    "This is not a handball (unless the ball goes directly into the opponents’ goal or the player scores immediately afterwards, in which case a direct free kick is awarded to the other team)."

https://www.footballrules.com/offences-sanctions/handball/
  • Crni86
    21.3k
    imas na njegovoj facebook stranici
  • Sajla
    20k
    it is a handball offence, UNLESS the player deliberately plays the ball with the handCrni86

Koliko ja znam engleski, ovdje piše da jest prekršaj - osim ako je namjerno. To nema smisla. Kad namjerno igra rukom onda nema veze, ali ako ga pogodi onda je prekršaj?! Wtf?
  • ZG plavi 01
    197
    evo pogledao sam, ali ne pise ovo kaj si ti naveo vec
    IFAB rule on handball:

"If the ball touches the hand/arm of a player after a shot or header from a teammate, it is not necessarily a handball offence, UNLESS the player deliberately plays the ball with the hand OR ARTIFICIALLY ENLARGES their body." ⚖️❌
  • KtcGoat
    4.5k
    :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
    FB-IMG-1778103693904.jpg
  • ZG plavi 01
    197
    zato sto fali dio teksta "not necessarily a handball offence", ocito je covjek krivo prepisao tekst
  • Crni86
    21.3k
    procito u brzini pa automatski prevodio, ali da. Osim ako je namjerno i osim ako siri obujam tijela :rofl:

Procito sad clanak sta je Niko stavio, vidim da se englezi izruguju. I ova prva izjava najbolje opisuje, vise ne znamo sta ce se svirat, a sta ne…
  • ZG plavi 01
    197
    Trebale bi FIFA, UEFA, IFAB i svi ti zaduzeni nakon ovakvih utakmica fino izaci u javnost i pojasniti pravila da ljudi nauce ili neka suci javno pojasnjavaju svoje odluke nakon utakmice na pres konferencijima
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.