• immerwieder
    1.7k
    sve mi je jasno,
    mi sad nismo bili niti jednu tekmu,
    subotom igra za seniore, nedjeljom za juniore,
    i onda kad se nije poklopilo imal je koncert
  • Tvrdica McTvrdi
    5.1k
    Ne vidim način na koji bi se oni mogli dignuti do razine gdje su bili 2023., recimo, kad su imali Leku za trenera i po imenima jako dobar roster.Paggini

Pa na tu razinu se došlo s jednim čovjekom koji je uspio na par godinu zgurat jebivjetre po strani i našao par sponzora i kredit. Složio to s minimalnim odštetama. Da je imao kao mi ljetos 10+ milja za odštete (onih par igrača koje sam spomenuo u postu ranije) mislim da bi jebali ježa već treću godinu. Kažem, vjerujem da su ovo sve opet igrice samo za dizanje hypea za pretplate i kak to ide ali onih 1% ako je istina treba bit oprezan
  • hardek
    9.8k
    Ja mislim da je ovo nama bila ključna sezona koja otvara vrata nove dominacije sljedećih 4,5 godina. Zabrinutiji sam bio prošlo ljeto nego što ću biti ovo i ako uđu pusti milijuni u tovarland.
  • pešća
    1.3k
    Ne postoji svemir u kojem bi netko nekome doslovno poklonio velik novac iz altruističkih razloga.

S obzirom da je Pirić lobist koji ima veze sa Plenkovićem, a zastupa ukrajinskog milijardera koji ima poslove na hrvatskom tržištu i planira širenje, vrlo moguće da se radi neka vrsta protuusluge u kojem ove izvlače iz financijske rupe jer su napokon pribijeni uz zid sa svojim makinacijama. A i ta lova neće bit nešto spektakularna za moderne nogometne pojmove, neko vrijeme će ih učinit likvidnijima za izvršavanje obveza i to je to, proračun za pojačanja i dalje nula.

Ukratko, režimlije. Fino upakirana simpatična priča.
  • Mali Zeus
    20.5k
    Nakon derbija je krenula priča oko Poljuda koji je preko noći postao rupa (iako je naravno štala već dugo vremena a ne jebena ljepotica). Ako se ne varam doslovno drugi ili treći dan nakon kaj smo ih išamarali na Poljudu su imali neku presicu o stadionu, sasma slučajno jel.

Ovo je sad priča nakon što je još jedna sezona izgubljena da se malo zamanta sve i da se 'hajdučka javnost' oko nečega razveseli i pokrene novu euforiju.
  • GOAT
    6k
    Oni ce na kraju izgubit licencu koliko guraju tu pricu o trulom stadionu
  • vlatkomarkovic
    3.5k
    Jedva cekam, i stvarno se nadam da dođe Ukrajinac u Hajduk da gledamo još veći kaos…. Ali on sto me posebno veseli je potencijalni susret Zrinje i Hajduka. Povratak Stimca na Poljud, kakav bi to epohalni kaos bio….
  • Jurki
    24.5k
    Povratak Stimca na Poljudvlatkomarkovic

Vraca se dite materi, u ovom slucaju sin razmetni.
  • SAS1987
    20k
    NK Maribor prije dvije godine dobio investitora sa "novcem i iskustvom u nogometu koji ce klub dignuti na nivo lige prvaka" Ilicalija. Vlastnik Hull City, bio podpredsjednik Fenera itd.

Dvije godine kasnije klub u kaosu, nitko ne zna kakav je "dug" prema Ilicaliju te se nadaju da ce ih otkupiti vlastnik Olympiacosa. Jer on je taj sa "novcem i iskustvom u nogometu koji ce klub dignuti na nivo lige prvaka" :lol:

Na ovim prostorima jedino Rijeka i Celje imaju privatnog investitora koji imaju strpljenje i rade dugorocno.
  • Jurki
    24.5k
    bas jedna lijepa sportska prica.
    Ne sumnjam u sretan zavrsetak :rofl:

Sponzorstvo je jedna stvar, al ulazak u upravljacke strukture je jasan pokazatelj kam to vodi.

Docepat ce se Ukrajinac dobrog zemljista, oprati nesto love i gurnuti čifutski klub sa ruba litice u provaliju.
  • SAS1987
    20k
    bas jedna lijepa sportska prica.Jurki

Još jedna - Nakon bankrota je u novu "socio" Olimpiju došao poduzetnik bananama Rastoder, relativno ubrzo članarina narasla na 300€ pa se taj isti Rastoder plasirao ko najprije predsjednik a nakon toga i de facto vlasnik kluba. Model upravljanja je bio odličan, klub Olimpija nosio troškove a firma preko koje je Rastoder financirao Olimpiju imao prava na veliki % transfera igrača (Oblak, Šporar, Henty...). Pa se taj novac posudio Olimpiji za plaće tih istih igraća :lol: Dobar model, pogotovo kad su se navijači opet zaželjeli socio modela pa im kazao "nema problema, dužni ste mi 5 milijuna". Nakon njega klub kupio Mandarić, sličan modus operandi pa ga prodao dalje :lol:

Nema više natrag jednom kad se klub proda - Kad uđe, onda ga primaš :lol:

Napomena, u Sloveniji mislim da pravno gledano ne možeš biti vlasnik kluba pa se osniva paralelna firma preko koje ide novac pa postane de facto vlasnik kluba.

I još to, Rastoder bio kakav bio, banane su mu najbolje na tržištu (Derby) :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet