• NORTE
    8.9k
    Kod njih se generalno zna, javnim novcem.The Undertaker

    Generalno je bolje da javnost maltretiraju oni koje se financira javnim novcem i biraju ih glasači koje isti ti zapošljavaju/filaju javnim novcem, ali nezavisni koji se usprotive pljački su problem jer "ih financira netko nepoznat"?
  • The Undertaker
    3.9k
    Gdje sam ja napisao da su problem?
  • SAS1987
    13.2k
    Zna tko ako je ovo nova ili stara snimka?

    a mi prije tjedan, dva pričali da lik ne može više niti govoriti :rofl:

  • gh0c
    256
    Zonaši su osvjedočeni fanovi "jaw-dropping" fensi rendera pa evo pobjednik natječaja za izradu rješenja prostora središnje Trešnjevke:

    Rezultati:
    http://www.d-a-z.hr/hr/natjecaji/rezultati/natjecaj-za-izradu-urbanisticko-arhitektonskog-rjesenja-prostora-sredista-tresnjevke,176.html?t=r

    1. mjesto
    G26USs.jpg

    Nacrti
    Prezentacijski plakat
    Projektna knjižica
  • Mali dioničar
    13.9k
    Zonaši su osvjedočeni fanovi "jaw-dropping" fensi rendera pa evo pobjednik natječaja za izradu rješenja prostora središnje Trešnjevke:gh0c

    Ovaj natječaj je proveden u roku mjesec dana tako da očekujemo identičan natječaj na proljeće za potez Svetice-Maksimir. Tek tada ćemo biti u problemu fensi rendera.
  • Kwedi
    3.8k
    Svi prijedlozi su u najmanju ruku užasni.

    I svi nekaj načičkavaju iza placa uz Dobojsku, pa tamo nema lufta čak i da se sve potaraca od trenutnih kuća, a kamoli za nešto svrshishodnije.

    Meni kao laiku jedino bilo praktičnije da su stavili krov nad placom i trenutni parking nivelirali pod zemljom, a gore iznad njega ga zazelenili.

    Ostalo je sve gruvanje unutar prostora koji je prometno okolo sad sam po sebi zaštopan.
  • Neki tip
    18.9k
    Ostalo je sve gruvanje unutar prostora koji je prometno okolo sad sam po sebi zaštopan.Kwedi

    Pa onda se taman i uklapa u Trešnjevku.

    Ne mogu pojmiti da je to jedan od najpoželjnijih dijelova grada. Ali dobro, ja volim život u Dubravi, tko sam ja da sudim.
  • Kwedi
    3.8k
    Pa sve one ulice s kućicama sjeverno od Ozaljske, tam di je hrpetina ulica sa zagorskim imenima su fora. U centru si, a opet je s nekim smislom rađeno (nije divlje ko Kruge npr).

    Samo kaj se dozvolilo da se sve nakuca na silu i zato izgleda sad ružno,a dodatni kaos je prometna infrastruktura koja nemre to sve ispratiti, pogotovo kad je rush hour.

    Na pojedinim mjestima imaš favelu,a sto metara dalje je zelenilo, luft tak da je velika raznolikost u kaosu.
  • Baneki
    712
    Cijeli život sam na potezu Trnje (pa i na Krugama) -Trešnjevka, u boljim kvartovima tipa Dubrava nisam živio ali žena je, kaže da se ne bi vraćala tamo. Meni taj urbani kaos odgovara osim u rush-hour trenucima kad se pored Trešnjevačkog placa u tim uličicama ne možeš izvući na Vukovarsku, Ozaljsku, ali zato kad god mogu vozim bicikl. Sad se tamo gradi i dosta novih zgrada - bit će još teže.
    Primjer - od deset slastičarnica koje se otvore tri-četiri će biti oko Trešnjevačkog placa, pivnice, pekarnice, uglavnom uvijek se nešto događa u blizini, sve je na dohvat ruke.

    A za ove nove planove ne znam, nije moja struka ali lijepo je vidjeti da se nešto planira.
  • Neki tip
    18.9k
    Cijeli život sam na potezu Trnje (pa i na Krugama) -Trešnjevka, u boljim kvartovima tipa Dubrava nisam živio ali žena je, kaže da se ne bi vraćala tamoBaneki

    Nastavno na ono kaj je @Kwedi gore napisao..
    Velike su to gradske četvrti, sa svojim manjim cjelinama, kvartovima u klasičnom smislu koji su međusobno različitiji nego gradske četvrti kao administrativne jedinice.

    "Dubrava" kao "kvart" na koji si orijentiran u svakodnevici, praktički ne postoji. I Čučerje i Poljanice su Dubrava. I Trnava i Klaka.
    Dubrava ima 100tinjak tisuća stanovnika, tu negdje, po meni ju je jako teško objektivno promatrati kao cjelinu u kojoj bi ili ne bi živio (subjektivno možeš reći i da ti je Beverly Hills odvratan). Različiti njezini dijelovi nude različite stilove života, odnosno mogućnosti.

    (Ne znam što se ženi Dubrava kao cjelina zamjerila, ali imam dojam da se odseljenje iz Dubrave kod dijela ljudi vidi kao neki uspon na društvenoj ljestvici. Kao, maknuo sam se iz geta, tako nešto. Meni smiješno, ali percepcija je toliko raširena da je preuzme i dio samih stanovnika Dubrave premda osobno žive kvalitetno.)

    Isto valjda vrijedi i za Trešnjevku kao gradsku četvrt. Jedino što mi je Trešnjevka u cjelini puno izgrađenija, natrpanija, stisnutija. I to je upravo ono što mi najviše smeta u tom dijelu grada. Poznajem je dosta dobro, radio sam tamo 6 godina. Manjka parkova, zelenila, igrališta, prometno je zagušena, stanovi i kuće su preblizu jedne drugima. Ali dobro, različiti ljudi, različite potrebe.
  • Mali dioničar
    13.9k
    Meni je pobjednički koncept odličan samo mi nisu jasni neboderi u Dobojskoj u smislu realizacije s obzirom na stanare.
  • Baneki
    712
    Da ti neboderi bi zakrčili cijelu četvrt još više. Pa iz kvarta se ne bi moglo izaći.

    @Neki tip sa Zapada da na Trešnjevci nedostaje zelenila, ali igrališta ima dovoljno, evo samo u okolici placa imaš dvije škole sa njihovim igralištima, pa Šaru i njezino igralište. Od placa isto tako nisu daleko brojni nogometni klubovi gdje djeca mogu trenirati. Da, slažem se i da neki kvart treba gledati po mikrolokaciji.
  • Kwedi
    3.8k
    I plus ovdje govorimo o Trešnjevci kao jednom uskom dijelu gradske četvrti, dio koji je vezan uz Končarevu(Tratinsku i Ozaljsku), te dio do Ljubljanske prema jugu.

    S obzirom da sam pet-deset minuta od placa, izuzev prometnog kuršlusa(pod uvjetom da sam autom), za ostalo mi je ovaj dio grada top u smislu sadržaja, mogućnosti pa čak i mira.
  • Neki tip
    18.9k
    I plus ovdje govorimo o Trešnjevci kao jednom uskom dijelu gradske četvrti,Kwedi

    Da, tako sam i doživio pri komentiranju, ali u slučaju Dubrave se ta jezgra, ta "stara Dubrava" nekako manje podrazumijeva. Kad kažeš da živiš na Trešnjevci misliš upravo na to što si opisao, ne na Rudeš ili Voltino. A kamoli na naselja Trešnjevke - jug; Knežiju, Srednjake, Jarun..

    Za sva ta naselja njihovi će stanovnici spomenuti upravo naziv naselja, kvarta.

    Mi iz Dubrave reći ćemo da živimo u Dubravi, ili da smo iz Dubrave, premda smo od njezine "jezgre" udaljeni jednako ili više no što je udaljen Maksimir. Bili iz Trnave ili Poljanica, bitno različitih kvartova po urbanizmu, sadržajima, prometnoj povezanosti, infrastrukturi pa i socijalnoj strukturi, reći ćemo - Dubrava.

    Ekipi iz Rudeša ili s Knežije ne pada na pamet reći da su s Trešnjevke.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.