• Jima
    1.3k
    Prvo Bebeto, pa kasnije Roy Maakay. Baš su imali strašne napadače.
  • Minken Bojna
    199
    Samo Juan Carlos Valeron!
  • Dinamosaur
    3.1k
    maKaay, Djalminha, M.Silva.. mogli su dobit svakoga
  • prefontaine
    7.9k
    Jao koja ekipa tamo 2004/5, šta sam s njima u Manageru radio...

Mauro Silva, Aldo Dusher, Capdevilla, nikad prežaljeni Fabricio (sa c, ne sa z) Coloccini, Jorge Andrade, moćni Lionel Scaloni, Pedro Munitis, veliki potencijal Robert Luque... A moja jedina briga hoće li me pitati povijest ili geografiju... Eeeee živote, živote.
  • KtcGoat
    3.4k
    Ja nemam neki konkretan odgovor, pa me zanima vase misljenje.
    Gdje lezi problem zabara?
    Jesu to skole nogometa, jel to liga koja je kako neki kazu previse nakrcana strancima, jel to zastarjelost nacina i shvacanja igre.
    Na kraju krajeva to su sve igraci koji igraju u jako dobrim klubovima i na vrhunskom nivou, ili ih mi mozda precijenjujemo?
    3 puta ne otici za redom na svjetsko prvenstvo vise nije slucajnost, a u svim kljucnim utakmicama za sp su bili (veliki)favoriti (Svedska 2017,Makedonija 2022, i sada BiH).
    Samo je paradoksalan taj euro iz 2021 koji je debelo ostao u sjeni ovog svega.
  • Dr Hofmann
    5.4k
    2000. su Nijemci ispali u grupi na Euru i onda su uložili milijarde u reformu akademija i kampova. To je došlo na naplatu u 2010-im (iako su istini za volju i 2006. igrali u polufinalu, a finale 2008.). Talijani su prekonzervativni i kod njih su promjene prespore i beskonačno dugo traju. Njihova infrastruktura je užasna, liga im je u padu već godinama, puna je stranaca koji nisu vrh kao što su bili prije 20+ godina. Jučerašnji sastav Italije je tragikomičan, tu nema niti jedan igrač svjetske klase. Odrastao sam uz Serie A, Ultras šprehe, u Italijii sam bio milijun puta, volio bi da su pravi, ali da su ovo u neku ruku zaslužili - jesu. Nikad nisam volio Juventus, ali kad oni nemaju njihovu kičmu, pogotovo u obrani, nema ništa od njih.
  • Paggini
    79k
    (iako su istini za volju i 2006. igrali u polufinalu, a finale 2008.).Dr Hofmann

I 2002. u finalu, a 2018. I 2022. ispali kao ratkape. Rekao bi covjek da su kompetitivniji bili kad nisu imali sve te akademske akademijske nogometaše....

Iskreno mi je smor ta priča o švabama, kao slažem se da tako treba i je to sustavno napravljeno i jesu oni digli trofej 2014., ali brate oni su tek stepen bolji od talijana, koji su eto digli Euro
  • Ludovic IX
    10.9k
    Slušam effenberga neki dan kako slaže najboljih 11 njemačke za sp i pročitao je 4 njemačka prezimena i 7 imigrantskih..

Koliko ih je doslo u zadnjih 10 godina, naći ce oni i 5 malih sirijaca koji ce bit za bayern za koju godinu
  • Dr Hofmann
    5.4k
    Talijani su ostali u devedesetima, ne može se poreći da je ne otići tri puta zaredom na SP teški debakl. Nešto moraju mijenjati, ali to će kod njih ići 2 km/h. Npr Roma već sto godina pokušava dobiti dozvolu za novi stadion, pa nikako njihova administracija to da pokrene. Odrastao sam uz tu jebenu Serie A, volim talijanski nogomet, jesu bili cigani nogometni uvijek, ali s njima je barem uvijek neki cirkus, ali baš nešto moraju mijenjati.
  • Jurki
    24.2k
    Talijani su prvenstveno zasrali sa svojom strukom koja je ostala u devedesetima.
    I devizom "junior do 25.godine".
    Nogomet se jako promijenio i evoluirao. Njihovi igraci nemaju potrebu ici igrati van jer njihovi klubovi solidno placaju i nije im sila. I prema tome ti igraci se ne mogu mijenjati od njihovih staromodnih zacrtanih doktrina.
    Žabari su se pogubili u tome svemu skupa. Niti kaj ulazu u nove trenere, a ocito ih nije ni prevec briga za mlade igrace. Oni su bili i ostali majstori za sjebat klince.

Kaj se nase repke tice, sreca u nesreci je ta da su nasi igraci prisiljeni ici u jace lige i tam napreduju i onda imamo rezultate.

Evo mozemo pogledati Engleze.. poceli su ih slati u Njemacku, jer u svojim maticnim klubovima tesko dobivaju šansu.. i sad nakon xy godina imaju bas kvalitetnu ekipu.

Jedino tko je sve te probleme zaobisel su Španjolci jer oni imaju sistem rada koji je uspostavljen dugi niz godina i koji daje rezultate. Taj sistem ne mijenjaju bez obzira ako im se i dogodi neka losija generacija. Znaju ljudi kaj rade.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.9k
    Elephant in the room je da od svih tih Italija ima i najmanje tamnoputih crnaca (u nogometu) koji htjeli ne htjeli mi to priznat u današnjem nogometu bolje igraju krila i napad (najvažnije pozicije na terenu). Čak I Španjolska za koju mislim da ima najbolji sustav na svijetu I želim da se hrvatski nogomet uskladi sa tim standardima je sad krenula dominirati tek nakon što su krila preuzeli Williams i Yamal. Misterij mi je i Nizozemska, kaj se njima dogodilo od bronce u Brazilu, preko noći nestali
  • Jurki
    24.2k
    bas sam isel pogledati.. Inter ima nekaj mladih domacih igraca.
    Juventus i Milan imaju nekaj Talijana u rosteru, jednog ili dva kaj imaju neku minutazu.
    Sve skupa je to mrsavo.
    I to najbolji klubovi u ligi.
    Mislim kaj mores ocekivati ako ti napadacku opciju u repki predstavlja igrac koji igra u jebenoj Fiorentini koja se grcevito bori za opstanak.
    To je isto kao da vecina nase repke igra u Belupu i Istri.

Cak i u kontekstu dodatnih kvalifikacija nije to losa momcad i treba taj drugi ili treci esalon reprezentacija rijesiti bez neke velike muke.. al uz sve probleme kaj imaju.. postavili su za izbornika tesku panjčugu i neznalicu.
  • Dzoni
    4.8k
    Džaba oni imaju mladih talijana u akademiji ako će ih šutnuti na posudbe negdje u fenjeraša Italije ili u Serie B ekipu, i tako po 5+ godina.
    Postoji valjda bezbroj primjera talenata koje je ubilo to traženje i lutanje po posudbama
  • Jurki
    24.2k
    jebiga zele biti u egalu sa najbogatijim klubovima Europe.
    Zato i imaju hrpetinu stranaca koji su upitne kvalitete.
    Stranca skupo plati i on igra.. mladi igrac ne kosta nista.. aj ti na posudbu u Primaveru i tu se izgube.
    Htjeli bi na silu vratiti ona zlatna vremena 90tih kad je Serie A bila puna kvalitetnih igraca i to svjetskih klasa.
    Ne zele se vratiti 2 koraka nazad, pa da i budu u Europi losiji neko vrijeme.. al dugorocno jedino ispravno za njihov nogomet.
    Inter je najbolji njihov klub, a dobije u finalu petardu od Psga ili ove godine ispadnu od Bodo Glimta.
    Jebiga s mladim igracima treba raditi, istrpiti ih.. a treneri nemaju vremena jer je pritisak abnormalan.
    U top 20 igraca lige s najvise golova i asista imaju 4 Talijana.. od toga 2 igraju u Sassuolu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.