• marcio amoroso
    49.8k
    Otvaram ovu temu kako bi naše ljude potaknuo da pišu o ženskom nogometnom klubu. Vjerujem da će biti interesa i da će tema biti aktivna.

Ženski nogometni klub Dinamo Zagreb osnovan je 24. lipnja 2016. godine u Zagrebu te se natječe s četiri kategorije igračica. Seniorska ekipa natječe se u SuperSport Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene (1. HNLŽ) i Hrvatskom nogometnom kupu za žene, dok se pod nazivom ŽMNK Dinamo Zagreb natječe i u SuperSport Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi za žene (1. HMNLŽ), kadetska i pionirska ekipa natječu se u Prvim hrvatskim nogometnim ligama za kadetkinje, odnosno, pionirke (Prva HNLŽ – kadetkinje i Prva HNLŽ – pionirke), dok se limačice natječu u ZNS – ŽENSKA LIGA – Limačice.

Sezona 2023./2024. ispisala je nove povijesne retke za ŽNK Dinamo Zagreb koji osvaja prvi, veliki trofej osiguravši naslov osvajačica Hrvatskog nogometnog kupa za žene!

Među glavnim ciljevima i zadacima ŽNK Dinamo Zagreb svakako su razvoj, popularizacija, uspjeh, ali i promocija ženskog nogometa, a u svoje redove Klub trenutačno prima i upisuje djevojčice od šest godina starosti na dalje.

Predsjednica kluba je Josipa Maslać Petričević, sportska direktorica Marija Margareta Damjanović, a trener seniorske ekipe Stefan Rajić.

ŽNK svoje utakmice i treninge održava na stadionu u Maksimiru.

Maskota kluba je plava lavica, a ŽNK Dinamo aktivno je sudjelovao na akcijama GNK Dinama, poput "Dinamova".
  • Bosskovitz
    20.6k
    Ženski nogometni klub Dinamo Zagreb osnovan je 24. lipnja 2016. godinemarcio amoroso

Čekaj, to je neka pravna začkoljica ili...? Jer poprilično sam siguran da je postojao i prije, naslušao sam se priča o Maci Maradoni, mislim da sam ko klinac čak i bio na nekim tekmama.
  • masacusec
    7.5k
    Ak se ne varam, MM je igrala u tzv ŽNK Dinamo Maksimir.
  • Draž
    1.9k
    A predsjednica kluba je bila čak i Jadranka Kosor :lol:
    Nije sprdačina.
    Prvakinje Europe 1983.
  • LovroZG
    1.3k

Ne sjećam se više cijele priče, al bio je neki raskol i prelazilo se (tko je htio) iz Maksimira u ŽNK Dinamo nakon toga.
    Ima na Nacionalu nešto o tome, al kolko je ovaj članak vjerodostojan, ne znam.
  • Raul
    408
    U posljednjem jesenskom kolu su nogometašice Dinama izgubili od Agrama 1:2 te će prezimiti na 2.mjestu sa 25 bodova, bodom više od Agrama na 3.mjestu te sa 3 boda zaostatka za hajdučicama.
  • Raul
    408
    U 4.kolu lige za Prvaka u Magenta ligi, nogometašice Dinama su pobijedile u derbiju protiv hajduka sa 1:0 te smanjili zaostatak na 6 bodova razlike. U sljedećem kolu igraju gradski derbi protiv Agrama.
  • mlinchica
    5.4k
    Kaj velite, dobar gol ili je do vjetra (na 1:27)?
    Na kraju se malo i zakuhalo, pomogle su im naše cure da brže odu s terena. :grin:

• Raul
    408
    Dobar gol, a baš čudno da se gosti iz splita žale uvijek hahah
  • Thor
    2.3k
    Bravo curke! :love: :strong:
  • ZG plavi 01
    29
    E super sad kad se ova tema aktivirala, zna li netko razlog zasto klub malo vise ne promovira zensku ekipu putem drustvenih mreza, marketinga, ulaznica, itd.?
  • Zoran
    552
    A vjerojatno od 100 ljudi koji prate nogomet, nazalost niti dvoje nije nikad bilo na utakmici ženskog nogometa-e to ti je razlog. Ja prvi priznajem da me zenski nogomet ne zanima.
  • crophantom
    3.6k
    Ja sam par puta probao gledati ženski nogomet, ali ne mogu, sorry dame, ali nakon kaj gledam muški nogomet to mi je ko da nakon Seinfelda upalim Zauvijek susjedi, not my cup of tea reklo bi se.

S tim da nisam mrzitelj ženskog sporta da ne ispadne, gledam i tenis, skijanje, atletiku, odbojku i jos sto stvari, ali ženska košarka, a pogotovo nogomet su mi negledljivi.

Prije nego kaj neko skoči, apsolutno sam za da im se pomogne koliko možemo, poanta je bila samo da razumijem zašto se slabo prati.
  • pešća
    1.2k
    apsolutno sam za da im se pomogne koliko možemocrophantom

Bez brige budu one za par godina tražile istu plaću kao i muški kolege. Uvijek kažemo "neće to nikad kod nas" pa se trendovi iz Amerike pojave ovdje.

Ženski nogomet ne bi gledao ni da me netko tjera, a sudeći po tome da u godinu dana u ovoj temi nisu ispisane ni 2 stranice izgleda da dijelim mišljenje sa velikom većinom forumaša.
  • Droljo
    26.5k
    Točno nije trebalo otvarat ovu temu. Pustit cure da igraju nogomet u miru...
  • Mr Anderson
    18.5k
    Otkad to naše cure igraju u Sesvetskom Kraljevcu? Puno bolja umjetna trava je u Maksimiru kod Bazena, ne znam zašto tamo nisu mogle igrati.

Inače teško mogu do naslova naše cure, ovom pobjedom su Agramu napravile najveću uslugu, barem da one uzmu tituluako ne možemo mi..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.