• DerHerrKool
    407

Odlično si povezao Kovino ponašanjei i razloge sa događajima. Ja imam otprilike isto mišljeje. Jedino kaj ja mislim da nisu igrači sami od sebe donesli izlaz iz krize nego je i veliku ulogu odigralo to kaj je Boban stao iza trenera pa su na neki način bili prisiljeni mijenjat neke stvari. Mislim da ga je to konačno oslobodillo i u kombinaciji sa impulsim od igrača smo tu di jesmo.
    Plus prijelazni rok naravno, kao što si i rekao.
    Ja se iskreno ne sjećam nekog drugog primjera kod nas di je uprava stvarno stala iza tenera i riječima i postupcima da je to donijelo rezultate, a ne smjenu tjedan dana iza.
  • Dinamo-SB
    1.2k
    .Za mene će biti greška ukoliko on povede momčad na ljetne pripremePraskaton

Na ovo ću se referirati jer ovaj narativ je već postao dosta zastupljen i sve više ga se koristi otkako je Kova nanizao dobre rezultate u HNL-u. Ajmo reć da nemam nikakav problem da se to i dogodi,ali koga angažirati? Kolika cijena tog trenera će biti sa stručnim stožerom? Koliko dugo traje prilagodba,pogotovo ako je stranac? Klubovi liga petica ne mogu za ozbiljan novac pronaći ozbiljnog trenera pa tako jedan Tudor u CVu ima Juventus i Tottenham da ni sam ne zna kako,ali eto mi ćemo pronaći nekog tko je idealan voditi Dinamo i prilagoditi se maksimalno brzo za jeftine novce,a imati ogroman pritisak i kratak rok za uspjeh. Tržište trenera nije bajno i tog je Boban svjestan. To što se dogodilo s Bjelicom da smo uboli i trenera i tad igrače se ne događa često. Uostalom Bjelica je tad došao sa hrpom iskustvom ( čovjek je vodio respektabilno Austriu Beč u LP). Sve više se spominje da Kova je OK za HNL, ali Europu nije briljirao. Pa doslovno očekivano jer čovjek prvi put vodi klub u europskoj sezoni u svojoj karijeri i opet je uspio izborit knock-out fazu i malo je nedostajalo da čak prođe dalje.

Da zaključim,TKO umjesto Kove za koliko novca i što ako ne daj Bože taj novi trener ne izbori Ligu prvaka? Hoće dobiti momentalno otkaz pa fino isplatimo i njemu i Kovi odštete i da li bi to značilo da je on katastrofalan trener ako ne izbori Ligu prvaka ili bi pričali da mu je nedostajalo prilagodbe? Nema garancije da će top ime od trenera nama izboriti LP u narednoj sezoni u par utakmica knock-out faze.
  • ElDorado
    10.5k
    Kova ostaje nema smisla uopće posebno raspravljati o tome.
  • rokikaciga
    12.6k
    Ja sam vec rekao - ak nema kapitalca onda nek ostane Kova jer ocito raste iz dana u dan, svlacionica ga cijeni itd.
  • Sibirski plavac
    8.4k

A opet, što znači kapitalac? Svatko ima svoje neko mjerilo za kapitalca. Nekima je Riera bio kapitalac a nekima ne. Neki bi vratili Bjelicu a neki ne. Neki su predlagali Terzića dok drugi nisu oduševljeni tom opcijom. Svatko ima neku svoju definiciju kapitalca.

Već sam pisao, po meni nekakvo hnl ime (bivše ili sadašnje) nije apsolutno nikakav napredak, ali mislim da npr. netko sa iskustvom jačih liga od naše (ne lige petice, ali tipa portugalske, nizozemske, austrijske ili klubova koji redovno igraju eu natjecanja) bi apsolutno bio napredak.

Bilo kako bilo, sretno Kovi, nadam se da najesen slušamo himnu LP na Maksimiru. :strong:
  • Dzoni
    4.7k
    Kontinuitet trenera je podcijenjen danas u nogometu, samo pogledajte Heidenheim ili Bodo sada ili ranije Rosenborg od ovih manjih ekipa koje su činile čuda u usporedbi s onim što su bili prije
  • rokikaciga
    12.6k
    Kapitalac meni nije netko kom je najveci domet Ludogorec ili neki drugi lokalni "Dinamo". Kapitalac mi je Terzic, Xavi i slicni. Ili Jakir za 5 godina kad osvoji Premiership :lol:
  • Mr Anderson
    18.5k
    Uopće ne treba razmišljati o smjeni Kovačevića ako smo ga istrpili do sada, pogotovo ako još osvoji i kup i odradi zadnji kvartal prvenstva bez poraza. Očito je kliknuo s ekipom nakon zimske pauze, malo se oslobodio i shvatio u kako velikom klubu je.
    Uvijek će biti teletabisa kojima će smetati njegov govor, izražavanje ili koji će drkati na neke strane prodavače magle, ali realno KBK za njih.
  • DiddyGuela
    5.8k
    Glavno pitanje je da li je nogomet koji trenutno igramo razina koja bi zadovoljila klupsku struku. Ako je, onda nema govora o smjeni trenera. Mi cemo i tako tek u ljetnim kvalifikacijama zaista znati kako stojimo i koliko smo realno dobri.

Spomenio sam viseputa,nadam se da se necemo uljuljkati u nekakav lazan osjecaj moci samo jer dominiramo ovom slabasnom ligom. HNL nije mjerilo kvalitete. Ali ako su ljudi u upravi zadovoljni intenzitetom i kvalitetom izvedbe, onda nema smisla dirati trenera.

MI zivimo od Europe a na upravi je da procjeni zadovoljava li Kovacevic i izvedbe njegove momcadi nekakve standarde koji nas cekaju vec u kvalifikacijama za CL.
  • Crni86
    20.7k
    Mozemo gledat to na ovaj nacin… kova ima popravni ispit u europi iduce sezone, ako polozi on je taj.

Hnl ocito moze osvojit i to vidimo ove sezone. Ali ako iduce sezone europski nastupi (pustimo rezultat) budu ispod razine, e onda bi se na kraju iduce sezone oprostio sa njim.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.