• Netkos
    103
    Oni očekuju da će im grad nadoknaditi ono što će izgubiti kad ne budu igrali na Poljudu. Tako su jučer rekli, da je to bilo dogovoreno kada se samo mislilo ići na obnovu, da im grad platiti za zatvorene tribine dok traje obnova a sada kad idu na novi stadion da bi im grad platio izgubljenu dobit dok se radi novi stadion na Poljudu.
  • rioda
    14.8k
    Realno i mi ćemo tu dosta gubiti iako prodajemo puno manje karata od njih i manji nam je kapacitet.Mr Anderson

Misliš? Pretpostavljam da će na novoj Kranjči biti više cijene, moglo bi to biti tu negdje
  • Mr Anderson
    18.2k
    Oni očekuju da će im grad nadoknaditi ono što će izgubiti kad ne budu igrali na Poljudu. Tako su jučer rekli, da je to bilo dogovoreno kada se samo mislilo ići na obnovu, da im grad platiti za zatvorene tribine dok traje obnova a sada kad idu na novi stadion da bi im grad platio izgubljenu dobit dok se radi novi stadion na Poljudu.Netkos

Ma super su oni to zamislili, ne znam koja budala bi im pristala na to. Pretpostavljam da će i oni baciti računicu za izgubljenu dobit? Svaku tekmu će računat 30.000 ljudi i popijenih 10 piva po čovjeku.
  • Mr Anderson
    18.2k
    Misliš? Pretpostavljam da će na novoj Kranjči biti više cijene, moglo bi to biti tu negdjerioda

Cijene će biti sigurno veće, pogotovo ako će godišnje vrijediti za Europu ko i do sada. Ali opet, ne možeš ih dignuti 100%.
  • NORTE
    23k
    Sramota ako ne rasprodaju stadiončić od 8 keka za takvu utakmicu. Znam da veliku ulogu tu igraju previsoke cijene ulaznica, ali svejedno.Ijayi Atiemwen

Cijene ulaznica za Rujevicu nisu previsoke:

Rijeka-Stasbourg, osmina finala KL

Sjever 15 € pretplatnik / 17 € član (20 € član na dan tekme)

Istok je rasprodan po cijenama 20-28 €
    Zapad preostalo samo 50-ak ulaznica, vjerojatno VIP lože.

Djeca do 16 godina imaju 50% popusta na ulaznice.

Za sjever je ostalo oko 500 ulaznica što je cca 25% navijačke tribine, na kojoj su ulaznice najjeftinije.
  • vjeko1701
    23.4k
    Saša Bjelanovic je sd koji se igra moneyballa. Dovedi jeftino, istrpi i prodaj.
    Za to je potrebno VRIJEME I STRPLJENJE.
    Jurki

Ma nije do vremena i strpljenja već do ambicija. Moneyball funkcionira u klubovima koji nemaju veliki rezultatski pritisak. Zato je onaj Litavac prošao u Gorici a pao u Hajduku. Ne možeš dovoditi svako malo hrpu anonimusa ili igrača koji su radi nekog felera značajno pali u odnosu na prvotna očekivanja i onda istrpiti sve te mušice, povratke u formu i realan postotak uspješnosti gdje ti jedan od pet uspije pa pokrije preostalu četvorku uz neki profit.

Moneyball je za stabilne klubove sredine tablice koji onda sa nekom pogođenom generacijom mogu skočiti malo gore a sa promašenom pasti malo dole. Al nikad u borbi za naslov i rijetko u borbi za preživljavanje.

Oni očekuju da će im grad nadoknaditi ono što će izgubiti kad ne budu igrali na Poljudu. Tako su jučer rekli, da je to bilo dogovoreno kada se samo mislilo ići na obnovu, da im grad platiti za zatvorene tribine dok traje obnova a sada kad idu na novi stadion da bi im grad platio izgubljenu dobit dok se radi novi stadion na Poljudu.Netkos

Je ovo ozbiljno? Znači njihova računica - dajte nam zemljište, nek država i grad financiraju stadion a onda nek nam grad nadoknadi razliku u novcu jer ne igramo na Poljudu.

Kao prvo, to mi izgleda kao potencijal za takvo suludo upumpavanje novca u taj klub od strane određene stranke. Pa oni doslovce mogu preko plaćene studije odredii bilo koji iznos "izgubljenog" novca koji će onda preko Splita biti ulupan unutra.

Jbt. zamisli medije, raznorazne narikače i njih same da grad Zagreb tokom igranja na Kranjči ulupava u Dinamo novce pod krinkom "izgubljene dobiti" jer se ne igra na Maksimiru koji grade grad i država.
  • criticus
    6.6k
    ako su jučer rekli, da je to bilo dogovoreno kada se samo mislilo ići na obnovu, da im grad platiti za zatvorene tribine dok traje obnova a sada kad idu na novi stadion da bi im grad platio izgubljenu dobit dok se radi novi stadion na Poljudu.Netkos

Kako bi ovo uopće bilo legalno? Pa meni još odzvanjaju optužbe na koliko vam je Bandića da od grada Zagreba prevaranti jedni? Pamćenje čovječje ribice.

Mada to sve ponovo liči na cirkus colorado. Pa koliko je puta predstavljana nova Kantrida. Oni su se bar potrudili nekakvo idejno rjesenje naručit. Ovi ni za to nisu imali para već sve ćemo gradit, uspit ćemo, a ko će platit? Ma to sad nije bitno, ta pitanja ostavite za neki drugi put. Pa u mojoj mjesnoj zajednici ima više ozbiljnosti.
  • rokikaciga
    12.3k
    bit ce pressica za stadion a na pitanja o stadionu ce Bilic Ocalinko odgovarati sa "ovo nije vrijeme za odgovoriti na ta pitanja, sve cete saznat uskoro".
  • NORTE
    23k
    izgleda kao potencijal za takvo suludo upumpavanje novca u taj klub od strane određene stranke. Pa oni doslovce mogu preko plaćene studije odredii bilo koji iznos "izgubljenog" novca koji će onda preko Splita biti ulupan unutra.vjeko1701

I izgleda tako.

Režimsko spašavanje Hajduga vol. 2 ili ne znam već koje.
  • rioda
    14.8k
    Cijene će biti sigurno veće, pogotovo ako će godišnje vrijediti za Europu ko i do sada. Ali opet, ne možeš ih dignuti 100%.Mr Anderson

Moja matematika je bila sljedeća. Sad nam je prosjek na manjim HNL utakmicama 6-7-8 tisuća, ovisno o situaciji i ostalim okolnostima. Na Kranjči je pretpostavka da će svaka utakmica biti puna, znači to je 3-4-5 tisuća ulaznica više po utakmici, po višim cijenama. S obzirom da je takvih utakmica najviše, to će nam sigurno iznivelirati 'gubitak' kod većih utakmica, s obzirom na ograničen kapacitet. A tu je opet pretpostavka da će za veće utakmice biti i više cijene pojedinačnih ulaznica.
  • vjeko1701
    23.4k
    I izgleda tako.

Režimsko spašavanje Hajduga vol. 2 ili ne znam već koje
    NORTE

Baš me zanima da je isti deal između Dinama i Zagreba. Ne sumnjam da bi palo neko Otvoreno na tu temu.
  • Mathiasovi Chageri
    7.7k
    Za sjever je ostalo oko 500 ulaznica što je cca 25% navijačke tribine, na kojoj su ulaznice najjeftinije.NORTE

Valja napomenuti da zaista dobar dio Armade nikad nije kročio na Rujevicu i da imaju dosta ljudi koji bojkotiraju taj stadion. Mislim da su zaista rijetke utakmice na Rujevici da je ta tribina bila 100% puna ili da je Armada napunila 100% te tribine.

Najbolji dokaz su kapaciteti tribina, Zapad Kantride je imao 3000 mjesta i Armada nije imala problem napuniti ga. Sjever Rujevice ima 2000 mjesta i relativno često je nerasprodan ili oba kuta tribine ostanu prazna kao i prvih par redova.
  • Jurki
    23.7k
    A zakaj im odmah ne nadoknade razliku prihoda od stadiona koje imaju oni i npr Bayern?
    Ta prcija bu potegnula u bankrot kompletni grad.. i opet nek drzava uskoci.
    Ja ne zelim od svojeg poreza financirati tu prciju.
    Nek propadnu da bu mir.
  • vjeko1701
    23.4k
    Znači prvo su su tražili iste uvjete kao i Dinamo, onda su shvatili da ni grad ni oni to ne mogu izvest pod tim uvjetima pa sad traže neke zbilja sulude stvari.

Mislim, ok, Split je njima kao suvlasnik. Ok, suvlasnik ulaže u vlasništvo kako ne bi gubilo vrijednost. Ali po pričama Split nema para ni da sufinancira stadion a kamoli da sufinancira i stadion i "štetu" klubu. O malverzacijama koje ovo otvara i tokovima novca koje ovo može stvoriti da ne pričam.

Baš sve miriše na nove afere.
  • Jurki
    23.7k
    To se zove ravnomjerno investiranie u imovinu.
    Vecinski vlasnik ulaze baklje, topovske udare, prekidanje utakmica, kazne i paljenje VLASTITOG stadiona, a suvlasnik tj manjinski vlasnik milijune eura.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet