• Crni86
    20k
    a da smo mi bili na njihovom mjestu sad bi pricali kakav masterclass cuvanja rezultata i kako nam nisu nista mogli, a mi nismo previse riskirali dok imamo pozitivan rezultat

A mi pricamo o dominaciji u posjedu. Kruno Jurcic i kontrolirani nogomet. A prije 6 mjeseci se rugali sa tovarima zbog ulazaka u protivnicku polovicu :smile:

Mjenjamo narativ kako nam pase s obzirom na situaciju. Genk nas je jucer nadmudrio, iskoristio nase greske i to je to. Pametniji, snalazljiviji i bolje su svoj plan proveli.
  • Paggini
    76.3k
    ovaj niz poraza od klubova srednjeg ranga sramotanThe Undertaker

Pa da, ali mi nismo trenutno taj rang očito, koji smo bili od 2018 - 2025. i iz te perspektive mi taj niz nije sramotan nego, otužno je to reći, očekivan kad se uzme sve u obzir. Uzeli smo veliki skalp Feneru, jako solidno riješili židove i FCSB, a moglo se i protiv Malma da je bilo muda i znanja uzeti i više. Mi smo s ovom obnovom trenutno D+/C- rang Europe, a uz uigranost ekipe iduće godine i rast nekih mladih vedeta i pogođene transfere, uz ulazak u LP, a možda i dolazak nekog sposobnijeg trenera, nadam se B- rangu.

Boli impotentni pristup na tim utakmicama, bole i ti porazi, ali sramota bi po meni bilo da u Konf Ligi gubimo od Astana, Omonia, Lincoln Red Impsa na isti način, to bih zvao sramotom, recimo.
  • Praskaton
    5.5k

Ova naša igra i predstave u europi podsjetili su me na scenu iz jednog kultnog filma.
    "Nije to tako tako loše kao što izgleda"

Ljudi se tješe nakon što nam je faking Genk utrpao tri komada doma a mogao je još tri da nije bilo Livakovića.
    Nije.Još je gore.
  • masacusec
    7.3k
    Previše je oscilacija u igri. Nikako da osiguram kontinuitet i konzistenciju dobrih igara. Taman pomisliš dvije tekme brutalno odigramo te očekujem nastavak tog trenda slijedi pak drastičan pad, neovisno o „jakom“ Genku i tako cirkularno…
    Možda je tako i najbolje, ispasti iz te Europe i onda se fokusirati na kompletno čišćenje naše lige i kupa.
  • ToTo96
    191
    HNL utakmice nas varaju i to 100%, konkurencija u ligi je pala za 15-20% i to se osjeti u EL, ali zasto se nerviramo kad je ionako cilj #1 da osvojimo Ligu a ostatak samo bonus, steta jbg, idemo dalje u nove pobjede
  • Crni86
    20k
    prije 2018. nismo bili taj rang jer smo sluzili kao bankomat, a ne ozbiljno poslozeni nogometni klub. Ne znam da li je za usporedbu uopce dobro uzimati period od prije 2018. kad smo sluzili kao izlog.

Ovu sezonu mozemo usporedivat sa bjelicinom prvom sezonom. Novi projekt, novi trener. Bili dotaknuli dno i krenuli skroz ispocetka, nije se promjenilo toliko igraca kao sada ali opcenito krenula je neka potpuno nova prica kod nas.

Nismo mi tada bili nekakva razina pa eto ispalo se i protiv yb doma na maksimiru. Ali u svakoj toj tekmi mi smo ginuli, djelovali smo kao momcad, ratnici. Pa onda nemas kaj ni rec za taj poraz od yb-a vec imas deckima zapljeskat za fenonemanlnu borbu. Pa onda te malo i posere kao protiv anderlechta, pa neki trenutak magije Olma u Plzenu. Lopta te onda nagradi.

Ne bi decki ni ove poraze nazvali sramotnim da nas u njih 80% nisu protivnici rijesili do poluvremena. Mi u tim utakmicama nismo uopce bili konkurentni vec smo bili laksi sparing partner. Nismo mi pali u zadnjih 30 minuta nakon teske borbe. Mi smo te utakmice izgubili u prvih 30 minuta, a onda te nece niti lopta nagraditi niti ce ti carolija Olma (pa evo jucer Topica) ista znaciti.

A onda opet slusas proces, pouke, ucenje. Lekcija za lekcijom pa se pitas kad cemo vidjet taj napredak. Stvarno protiv genka se trebamo skolovat? Pa kaj smo mi hajduk ili rijeka?
  • cibona
    7.9k
    Ništa, sad čekamo Varaždin pa da se ekipa ponovno javi i nastavi trkeljati o tome kako je Kova odlično posložio momčad i pronašao tajni recept za demoliranje još jednog kluba u odronu od lige.

Naravno, neće nedostajati ni komentara kako se mi "antibobanovci" gušimo u sebi jer ne možemo podnijeti da je boban stvorio jaku respektabilnu momčad na čelu s još jačim trenerom koji razbija suparnike u HNL-u.

A onda će na red ponovno doći genk i ta ista ekipa će nas optužiti da mrzimo klub jer se veselimo klupskim neuspjesima. Jadno da ne može biti jadnije.
  • MarK
    1.4k
    meni je sramotan način kako gubimo. Prvih pola sata nas pregaze kao juniore i onda odmaraju. Niti jedna utakmica nije bila poraz iz nekakvog egala. Mogu razumjeti jedan takav poraz, loš dan jbg ali svaki put kad je netko na papiru jači? Ovo postaje kompleks, jako ozbiljan problem koji nadilazi tehničke, taktičke i fizičke kapacitete. To je blokada u glavi.
  • CastAway1986
    5.4k
    Najvise me smeta što doma gubimo bez ispaljenog metka ,protivnik dolazi na Maksimir kao na školski izlet..Dobro je Bjelica rekao da nemamo vođa i mangupa u ekipi , izasli smo sinoc na teren prepadnuti kao da je došla Barcelona
  • vjeko1701
    22.8k
    A ne znam, uvjerljive utakmice protiv ekipa ko Maccabi ili FCSB mi govori da u ovim igračima imamo dovoljnu vrijednost za barem sredinu EL dok utakmice protiv Celte, Betisa ili Lillea pokazuju da nismo ni blizu toj sredini. Tu se moram složiti s nekima da je Kovačević najslabija karika u tim dvobojima jer sumnjam da je on išao sa stavom da im idemo zapapriti.

Dok god je HNL pod kontrolom, ne bi radio smjenu do kraja sezone, al pošto nas vrlo vjerojatno čeka još samo jedna europska utakmica, mi do europskih kvalifikacija nećemo znati dal smo išta napredovali po tom pitanju.

Mislim da se krajem sezone treba ozbiljno analizirati sve i dobro razmisliti dal nastavljamo suradnju sa ovim stručnim stožerom, kako god završio HNL.
  • Sibirski plavac
    8k

Već su jučer nakon tekme Kova i Topić rekli da nas čeka neugodni Varaždin...

Vjerujem u pobjedu, ali ne bi me uopće čudio nekakav remi jer mi zadnjih par tekmi u Varaždinu stalno nekakve remije igramo. Magarad će vjerojatno doma dobiti Rijeku "na galamu".
  • Paulie
    757

na sjeveru sam aktivan preko 20 godina,ali ne pamtim da smo imali tišu pjesmu, jbg al tak je
  • Droljo
    25.4k
    Dok god je HNL pod kontrolomvjeko1701

Jednu utakmicu smo daleko od toga da HNL ne bude 'pod kontrolom'
  • Paggini
    76.3k
    Ovu sezonu mozemo usporedivat sa bjelicinom prvom sezonom. Novi projekt, novi trener. Bili dotaknuli dno i krenuli skroz ispocetka, nije se promjenilo toliko igraca kao sada ali opcenito krenula je neka potpuno nova prica kod nas.Crni86

A jebiga, da, tad se pogodilo sa SVIM bitnijim pojačanjima koja su samo inkorporirana u momčad čiji skelet je već postojao, neki mladi igrači ala Olmo su taman ulazili u status božanstva i došao je trener koji je imao ideju i znanje. Jebiga, ovaj rebuild je odrađen dosta dobro rekao bih, ali kad je usporedba taj za klub povijesni rebuild i kreacija moderne zlatne generacije, to nikad neće biti dovoljno dobro.

Poanta mi je da tipa Valinčić i Dominguez, kao i MPV mogu iduće godine otići i stepenicu više, u status reprezentativca. Može se iskopati neki novi Oršić recimo, može se ukazati novi trenerski mesija. Nismo daleko od onoga što smo bili 2018 do 2025, po mome mišljenju. Ali trenutno smo razinu ispod te i prema tome korigiram očekivanja.
  • IceMan
    3.9k
    Svi smo očekivali i mislili da smo prošli ta vremena kad smo doma dobivali porcije od osrednjih euro klubova. I iskreno malo jesam razočaran jer razbacujemo teško stećeni ugled.

Al opet, još uvijek imam PTSP od prošle sezone (koja je čak bila solidna u europi) i za mene će biti jedini sud o uspjehu il neuspjehu ako uzmemo naslov prvaka. Ajde i kup al tu je i dosta sreće u pitanju.

Tak da sad treklim tu kak je sve katastrofa i užas a tam u petom mjesecu ko najveći licemjer grlim Bobana na proslavi naslova - ipak ne.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet