• pešća
    1.1k
    Ova momčad bez 2,3 prava pojačanja ne može iduće sezone igrat Ligu prvaka, u teoriji se i možemo dokopat plasmana u LP ali ne znam tko bi priželjkivao taj scenarij kad nam i osrednje europske momčadi uvaljuju par komada na Maksimiru, a utakmice rješavaju u prvom poluvremenu.

Meni je neshvatljiv taj luzerski mentalitet u Europi, igrači kao da nisu ništa jeli taj dan kad igraju a gaće pune do čepa. Bezidejno i beskrvno.

Nadam se da je Boban skužio kaj ne štima i da planira poteze za ljeto. Valjda mu nije u redu da nas ovako bezvezne ekipe poput Genka šamaraju doma. Zvezda sa kojom bi se realno mogli uspoređivat po mogućnostima sportske politike pobjedila Lile u gostima gdje smo mi kao amateri izgledali.
  • Nolifer
    14k
    Da bi Boban u procesu uspio, morao bi promjeniti trenera, te dovesti par pravih pojačanja za Europu. Jer evo Beljo nemože igrati u gostima i u banani smo. Varela mi je slab, Topić isto tako, nisu mi to igrači koji mogu rješiti utakmicu u našu korist. Jer jučer su imali priliku napravit nekaj, pa nisu.

Da, trebat će odriješit blagajnu i dovesti pojačanja za Europu, jer imamo igrače za HNL, no preslabo je to u Europi.

Svaka Kovi čast na svemu, al pogubio se on za Europu, nema neku viziju, spremnost i mislim da je vremena sve manje...
  • striko
    3k
    Da bi Boban u procesu uspio, morao bi promjeniti treneraNolifer

Brzo će se ove blamaže zaboraviti. Kad padne Varaždin i Gorica opet će Kova biti masterclass, doktor i sl. Nadam se da Boban ovo sve pamti i reagira na ljeto. Ako si moga priznati grešku Villara možeš i ovu.
  • keppi
    551
    Uvijek se loše osjećamo kada nas na ovakav način spuste na zemlju ili da ne kažem pomalo i "otresu".
    Moram se prvo vratiti malo u nazad.
    Igrali smo ligu prvaka i imali proračun oko 70 milijuna.
    Meni to graniči sa znanstvenom fantastikom da od tih 70 milijuna danas nemamo gotovo nikakve koristi.
    Sportsku politiku kakvu je vodio Marić, a uz njega, sviđalo se to nekome ili ne značajnu ulogu imao je i Zajec, uvjeren sam bolje bi vodio svaki tu od nas.
    Na što je otišao novac?
    Od današnjeg kadra kupljen je valjda samo Galešić (svaka mu čast, ali i njega smo realno preplatili) te Cordoba kojeg se pokušavamo rješiti kao i još nekih koji su nam samo teret, a ne i nekakva korist (kao Mmaee).
    Ovi ostali ili su sada došli ili su već od prije bili tu.
    Razumio bih da se bar dovelo 3-4 tada mlada igrača (tipa Jagušić) pa da sada imaš neku ostavštinu i nadu da ćeš u budućnosti nešto od njih imati.
    Ovako nula s nulom.....ovo bi moglo ući u udžbenike neposlovanja....kako 70 milja jednostavno ispari, a da nemaš ništa.
  • Madness
    86
    Osobno mišljenje o tome zašto nismo konkurentni u Europi:

1. HNL je najsporija liga u Europi. Genk je tehnički slabija momčad od Dinama, ali nas je pobijedio intenzitetom.

2. Igrački kadar. Mišić ne može pratiti europski ritam, prespor je. Stojković, Hoxha i Topić nemaju kvalitetu potrebnu za igranje na ovoj razini natjecanja, dok su Sergi i Valinčić totalno van forme.

3. Trener. Čak i da je, karikirajući, Klopp na klupi, situacija bi vjerojatno bila ista. No, sigurno je da Kovi nedostaje pragmatike i ideje, a vjerojatno i autoriteta. Ne govori engleski i to također predstavlja problem.

4. Taktika. Ako je "uklesano u kamen" 4-3-3, onda je logički zaključiti da se igra temelji na krilima koja mogu kvalitetno probijati 1 na 1. Sportski sektor je nakrcao momčad veznim igračima, dok krila čine Hoxha (koji je imao određeni period dobre forme u jesenskom dijelu, ali po mom mišljenju nema kvalitetu za prvih jedanaest Dinama) i Topić (donedavni junior Sesveta – ima potencijala, ali još mora poraditi na ključnim odlukama).

5. Kapetan. Kapetan mora biti osoba koja će u teškim trenucima na terenu i izvan njega homogenizirati ekipu, a trenutni kapetan to ne radi.

U ljetnom prijelaznom roku potrebno je dovesti elitnaa desna i lijeva krila, vjerojatno i vrhunsku šesticu i osmicu, te novi stručni stožer.

Naravno, ne može se sve loše što se akumuliralo kroz posljednjih pet godina ispraviti u jednom ili dva prijelazna roka, pa bi ljudima u klubu trebalo dati dovoljno vremena i prilike za rad.
  • Nolifer
    14k
    Brzo će se ove blamaže zaboraviti. Kad padne Varaždin i Gorica opet će Kova biti masterclass, doktor i sl.striko

Neće. Umjesto da se pokaže i dokaže na utakmicama poput jučerašnje, da pokaže borbenost, gard i znanje, dobiješ kaj hladan tuš i šamarčinu, jer eto, nemaš dovoljno čega? Imaš sve kaj ti treba, uvijek neki izgovori i izvlačenje pouka i liga nam je takva kakva je slaba i to je odraz u Europskim natjecanjima i to se vidi na terenu, nažalost.
  • C@ptain Koons
    375
    Zvezda sa kojom bi se realno mogli uspoređivat po mogućnostima sportske politikepešća

Ne bi mogli jer su oni na Vučićevoj sisi
  • Ijayi Atiemwen
    5.7k
    Osobno mišljenje o tome zašto nismo konkurentni u Europi:

1. HNL je najsporija liga u Europi
    Madness

Ti se šališ? :lol:
    Prijašnjih godina smo onda valjda domaće utakmice igrali u Premiershipu…
  • Madness
    86

Čitati s razumjevanjem, ne mislim na Dinamo, nego na cijelokupnu ligu. Pogledaj primjerice jednu utakmicu slovenskog prvenstva, igra se puno brže i sa puno više intenziteta nego kod nas. Malo progooglaj koliki se postotak vremena čiste igre igra kod nas u visokom intenzitetu i u sprintu pa usporedi podatke sa ostalim ligama srednje Europe ili slične težine kao HNL. Uvjeren sam da nakon toga nećeš biti iznenađen jučerašnjim rezultatom, ili zašto Hajduk ispada od Albanaca te Rijeka prima petardu od Olimpije. Osijek i ostake neću ni spominjat u tom kontekstu.
  • keppi
    551
    Roster je takav kakav je i teško će se nešto značajno popraviti.
    Možeš i dovesti 2-3 dobra igrača, ali moramo znati da će 2-3 ponajbolja (oni koji će biti zanimljivi tržištu) i otići jer su nam ta sredstva potrebna da zatvorimo proračun.
    Mene baca u očaj jedna druga činjenica za koju krivim Kovačevića, ali i Bobana i Capelasa, a to je sustav igre koji nas europskim utakmicama doslovce uništava, a kako je već napisano...on je zabetoniran.
    Boban je rekao nešto kao..."na velikim natjecanjima 90 i nešto % ekipa koje su nešto osvajale igrale su s 4 u liniji odozada". To je zasigurno točno, ali nikako nije primjenjivo na nas.
    To su i onako bile najbolje ili ponajbolje ekipe pa su si to realno mogle priuštiti...to je recimo primjenjivo na Barcelonu ili Real i u prvenstvu i europi jer su jednostavno manje-više na takvoj razini .
    To je svakako primjenjivo i na nas, ali isključivo u HNL.
    U euro-natjecanjima jednostavno MORAŠ, ali ponekad zaigrati s tri odozada.
    Nije baš popularno, ali je već spomenuto ...kako je zvezda pobijedila? Tri stopera koji vuku na Mckennu, bekovi "ala Valinčić", gusta sredina ...i u napadu šta napraviš.
    Mi se s takvima idemo nadigravati...četiri u liniji od kojih su bekovi ofenzivni i neiskusni (Mikić i Vinlof) i još uza sve na takvim utakmicama igramo s jednim zadnjim veznim (jer je sustav zacrtan), a realno inferiran si i trkački i brzinski, pa i taktički, a da ne pričam da fiziči nisi ni blizu takvim ekipama.
  • Jos-Optimus
    9.8k
    Jebla vas Zvezda
  • Dr Hofmann
    5k
    Sad nakon što sam pogledao sažetak, mislim isto kao jučer na stadionu: nezaslužen poraz ili barem negativan rezultat u prvom poluvremenu. Genk je tako glupa dva gola dao, onaj korner za prvi gol...Uh, ko na lakšem treningu. Zajcov udarac i ona Beljina šansa da su ušli, druga pjesma se pjeva onda (znam, da je baba muško i ostale pizdarije). Do 60 minute to i nije toliko loše izgledalo, poslije je Dinamo baš fizički pao, meni je uživo to izgledalo da je nemoguće preokrenuti osim neki krumpirom iz prekida. Žao mi što nije ostalo 2-1, ali ja vjerujem da možemo dobiti Genk dva i više razlike iako nema Belje. Veselim se toj utakmici jer ako ništa drugo Genk ima jebeni krov na stadionu, a valjda neće opet bit prolom oblaka u Varaždinu u nedjelju ko ljetos
  • Crusades
    22.2k
    Ma gotovo nemoguce da mozemo nadoknadit dva razlike. Da je ostalo 1-2 jos ajde, ovako cisto sumnjam. Ujebao nas je treci gol. Ako vec nismo mogli (ili htjeli preuzet rizik) drugo pol nista napravit prema naprijed onda se trebalo poduzet sve da ne dode do tog treceg gola i da imamo aktivniji rezultat za uzvrat.
  • Klenx
    10.3k
    Promašaj.

Neka ta riječ za početak stoji tu.
    Iako sam i sam sebi već dosadan pisanjem o Kovačeviću na ovom forumu, bacit ću još jedan, posljednji, komentar o njemu do kraja sezone.

U gotovo 30 godina aktivnog praćenja ovog kluba, njegovih rezultata i svakodnevice, stvarno sam se nagledao svakakvih promašaja, trenerskih analfabeta i amatera.
    Ne trebamo ni daleko kopati po povijesti da se prisjetimo kako su nas razni Ivankovići, Jurčići, Jurčevići i slični bombardirali pričama o svojim školovanjima po Europi, uvjeravajući nas da se igrači od kojih su mnogi kasnije oko vrata nosili svjetsko srebro i broncu jednostavno moraju naviknuti na takav “europski nogomet”.

Istovremeno su nam predstavljali Salzburge, Šahtare, Rennese i Brannove kao klubove daleko više razine od naše, a svaki bod kao veliki uspjeh.
    Prošlo je zatim desetak godina u kojima se o ovom klubu više pričalo o svemu drugome nego o nogometu.

Svane nova zora za dinamovce i što se dogodi? Školovanje postaje proces.
    Svaki bod više nije uspjeh, nego veselje. A
    Salzburg, Šahtar i Rennes postaju Midtjylland, Genk i Lille.

Pitam vas: tko je Dender?
    Zadnja ekipa belgijske lige. Klub za koji 90% našeg puka vjerojatno ne bi znalo ni kojim se sportom bavi. Ta ekipa je prije koji tjedan na svom terenu prema Genku opalila više od 20 udaraca na gol.
    Genku kojeg smo mi dočekali kao Guardiolinu Barcelonu.

Bobane, morat ćeš si priznati da si napravio prvu riječ iz ovog posta.
    Promašaj.
    Zajebao si s trenerom.
    Ili, ako je trener zaista tako dobar, onda si zajebao cijeli igrački kadar.
    Nešto si zajebao.

A mislim da jako dobro znaš i što.
    Ako ne znaš, postavi si dva pitanja:
    1.) Što ako nas potrefi ždrijeb kao nositelje i uđemo u Ligu prvaka? Kakva nas onda “školovanja” čekaju po Bernabeuima, Emiratesima i Etihadima ako doma drhtimo od Genka?
    Deset komada u prosjeku?

2.) Ovim tempom školovanja, dok se Kovačević “odškoluje”, opet ćeš morati mijenjati cijelu ekipu. Ostarit će.
    Ne vjerujem da jedno takvo ime kao ti koje na speed dialu ima čelnike najboljih klubova ne može bolje od Kovačevića.

I onda se čudimo što dinamovci Bjelicu iz 2018. vide kao nekakvog spasitelja.
    Prosječan trener s mudima.
    Spasitelj je samo zato što su svi s kojima ga uspoređujemo potpuni promašaji i amateri.

Igrački kadar ima mana, pogotovo na krilima.
    Ali naša Europa nije proces.
    S Kovačevićem to neće ni postati.
    Kontinuirano napucavanje od klubova koji su nas napucali ove sezone nije proces.

Voljenom klubu hoću trenera koji neće reći da je svaki bod u Europi veselje.
    Nego koji će reći da je svaki izgubljeni neuspjeh.

Nije problem utakmicu izgubiti, pogotovo od boljih.
    Nije problem i da te dosta jači od tebe nekad i napucaju. Svatko bude napucan kad tad.
    Problem je kad to postaje “normalno”.
  • keppi
    551

U pravu si što se tiče zvezde, ali evo možda bolji primjer šta sam htio reći.....Wolvesi protiv Arsenala igrali s tri odozada jer je njihov trener shvatio da u malo toga možeš parirati Arsenalu, nominalno i realno puno kvalitetnijoj ekipi. Jasno, moraš na kraju imati malo i sreće.
    Nije čak ni problem izgubiti od Betisa, Celte ili takvih sličnih ekipa, nego je problem način...kada jednostavno ispadaš smiješan. Nije tu bilo ni traga kokurentnosti i samo nas njihovi novinari poslije ovakvih utakmica još i ismijavaju. Trošimo olako teško zarađeni kakav-takav ugled.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet