• Dinaminjo
    1.9k
    Odradio 31.12. Stigle prekjucer u Zg Spansko tako da ovisi..
  • FelceAzzurro
    1.4k

Fasciniraju me ove županije koje su hajde reći ćemo u blizini Zagreba kao KKŽ, BBŽ, VPŽ i sl. Sve 3 županije zajedno imaju stanovnika koliko Hrvata u BiH, a jedno malo mjesto u BiH pojedinačno, kao Čapiljina ili Čitluk ili TG imaju više članova kluba nego čitava jedna županija u HR koja je sat-sat i pol vožnje udaljena od Maksimira. Ima li netko neko logično objašnjenje? Pišem bez ikakvih zlonamjernih komenatara, čisto bi htio viditi logičko-sociološku pozadinu iza toga. Mentalitet ljudi, identitet, nezainteresiranost?
  • Bluewave995
    6
    produzila oko 5.12., danas stigla u Dalmaciju
  • pjetlić
    269

Iskreno, ne znam ni ja.

Ono kaj mene cudi je velik broj ljudi koji navija za hajduk u Kc, ta poveznicama mi je totalni misterij. Vjerojatno dio odgovora lezi u tome.
  • Droljo
    25.3k
    Ono kaj mene cudi je velik broj ljudi koji navija za hajduk u Kc,pjetlić

• lukaoj
    150
    nikad mi to nece biti jasno kako ljudi u Slavoniji navijaju za Hajduk. Koja je poveznica? Jedno je klub sa mora, predstavlja nesto sasvim drugo od Slavonije. Hrvatskoj definitivno fali lokalpatriotizma. Valjda bi zdravim razumom Slaven Belupo trebao imati najvise navijaca u Kc. Isto tako mi je jako cudno kad netko iz Zadra navija za nas.
  • pjetlić
    269
    Slazem se, ali ne razumijem.
    Rekao bi da najvise navijaca ima Dinamo, pa hajduk pa Slaven.
    Navijaju ljudi tu za Slaven ako igra s Varaždinom, al ako je neko od ova dva, 90% ljudi je u jednom od tabora.
  • Sajla
    18k

vlakovi bez voznog reda nakon 2. svj. rata (a i prije je bilo migracija, naravno, samo je tada bilo malo organiziranije) - veliki broj ljudi iz Dalmacije, Like, Zagorja i drugih krajeva se naselio u Slavoniju. pa tako imaš Jarminu gdje su nakon odlaska njemačkog stanovništva iza WW2 nastalu "rupu" popunili Zagorci i tako danas u Vukovarsko-srijemskoj županiji postoji etno-selo "Malo Zagorje", zavičajni klub Zagoraca i u selu se navija za dinamo :)
    a u nekim drugim krajevima Slavonije su se iskrcali vlakovi s juga. osobno znam obitelji koje su porijeklom iz Dalmatinske zagore, (pra)djedovi doselili u okolicu Našica i Đakova, (pra)unuci navijaju za tovare.
    nije Slavonija, ali spominjala se i Koprivnica danas na Zoni - prvih nekoliko ljudi iz KC koje sam upoznao su svi druga ili treća generacija Dalmatinaca. od 10ak ljudi iz tog kraja koje znam samo jedna osoba je baš iz Podravine, većinom Dalmatinci i nešto iz Bosne. je li to bilo zbog posla u Podravci ili tako nešto, moguće da je.
    u 20. stoljeću su se ljudi jako puno selili van Hrvatske, ali i unutar nje je bilo jako puno migracija. tak da su se svi ti utjecaji toliko izmješali da ima svakakvih iznenađenja. poznam čovjeka koji sebe smatra Šokcem, ima prezime tipično za Hrvatsko Zagorje, a navija za Hajduk. sprdam ga svaki put kad se vidimo :lol:
  • Davieboy86
    1.3k
    Mislim da tu treba opet pogledati izlaganje onog Nemanje kod Denisa na podcastu. Dobro je to objasnio. Pogotovo dio koji spominje navijace koji „zaista vole i poistovjecuju“ se sa klubom te iskazuju tu ljubav - Djelima. Moram jednostavno napisati da smo „mi“ iz Herceg Bosne po tom pitanju , barem ja mislim ne omalovazavajuci ikoga, jbni Hardcore. Ja cu zaista bukvalno biti kruha gladan samo da mogu platit NKDZ clanarinu. Ako razumijete sto zelim reci bez nekoga bacanja udica ikome. To se moze vidjeti dijelom i po HRHB zastavama na utakmicama repke. To je neka posebna i iskrena ljubav bez trunke onoga zelim biti vidjen i slicna sranja. Jednostavno su Hrvatska i Dinamo Svetinje. Nema dalje!
  • Josip Frank
    220
    netko iz Zadra navija za naslukaoj
    Ovdje se vjerojatno referiraš na Karin, jer u samom gradu Zadru nema baš navijača Dinama...

Karin i ostala mjesta Zadarske, Ličko-senjske, Šibensko-kninske i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije nisu imali baš sreće kroz povijest, nakon što su pravoslavni šizmatici (besmisleno i povijesno neutemeljeno ih je zvati Srbima) napunili taj prostor u više rundi doseljavanja, a na kraju ga i ispraznili nakon Domovinskog rata ostale su rupe u teritoriju... Tako su primjerice na područja okolice Knina doseljeni Janjevci, a na područje Karina Slavonci, koji su sa sobom naravno donijeli i Dinamo...

Treba naglasiti da je to mjesto koje za Dinamo ne navija zbog ideoloških razloga (poput Imotskog npr) nego zbog tradicije koju su donijeli sa sobom. Broj nije impozantan poput onog u Dubrovačko-neretvanskoj, ali lijepo je vidjeti da postoje i južno ljudi koji vole samo Dinama.

Unatoč tome što im oni koji plivaju za časni krst redovito šaraju grafite uvijek su obnovljeni u samo nekoliko dana i stajat će sve dok u Karinu ima Dinamovaca, a bit ih još mnogo godina
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.