• Sibirski plavac
    7.9k
    Koji spektakl u finalu futsala. A tek je prvo poluvrijeme.

I onda čitam u komentarima na raznim forumima i portalima da je futsal dosadan sport, pogotovo kad ga igraju dvije top ekipe.

Ovo finale zasad demantira to.
  • shameless86
    1.4k
    jel ovaj nas mavrovic najdugovjecniji izbornik neke nase repke? imam osjecaj da je izbornik vec desetljecima :lol:
  • Sibirski plavac
    7.9k

Ne dugo, negdje 4 godine ak se ne varam. Stanković je bio dugovječni izbornik.
  • BBBaranja
    4.5k

Ako se ne varam 2018. je nasljedio Matu Stankovića..
  • Sibirski plavac
    7.9k
    Španjolska prvak Europe. Zasluženo. Spektakularna tekma, golijada u finalu.

Ova tekma je top reklama za futsal svakome tko ga prije nije baš pratio.

Još jednom svaka čast našima, nadam se da će futsal repka ubuduće biti bolje praćena od medija.
  • mlinchica
    4.9k
    Bronca ko kuća!
    Kako mi je drago za ovu ekipu.
    Ravnopravno su se nosili i u polufinalu i danas za 3. mjesto.
    Nadam se da će ovaj uspjeh pomoći samom sportu i dodatnoj popularizaciji među klincima.
    FD je puno toga napravio u samom ZG, neka se sada prelije na klince posvuda.
    Samo da još i HNS malo skrene pogled sa “zlatne koke” na ove dečke i na ovaj sport.
    Bravo za naše Dinamovce, bravo za izbornika, za cijeli ekipu. :clap:
  • Sajla
    17.6k
    Na ceremoniji dodjele medalja, Piplica sa dresom Matije Capara.
    Sportaši, pobjednici i veliki ljudi. Najdublji naklon! :clap: :cheer:
  • Jurki
    22.9k
    Cestitke nasim futsalašima na bronci. Svaka čast decki. Sjajan uspjeh.

Ali isto tak ne treba smetnuti s uma da su Španjolci doktori igre koju svi toliko volimo.
    U svim kategorijama su u vrhu. Od najmlađih do seniora, odlicni treneri, rad s mladima, futsal.
    Presli ljudi igricu, samo za cestitati.
  • Mrvica
    4.2k
    Čestitke dečkima, nije moglo bez dramaturgije ali bitno da je medalja tu!
  • Sibirski plavac
    7.9k
    Vidim online da u moru pozitivnih komentara ima opet onih koji nakon uspjeha u nekom sportu krenu taj sport blatit i sprdat da je nebitan globalno i da ima malu konkurenciju. Godinama se već tako rugaju našim rukometašima i vaterpolistima kad uzmu medalju (komentar tipa "a neš ti, nebitni sportovi, igra ih ozbiljno par zemalja, prati ih samo par zemalja"), a evo krenuli slični komentari i za futsal ("nebitan, tko to gleda, mala konkurencija).

Ne kužim tu "tradiciju" u Hrvatskoj da se sve osim nogometa naziva nebitnim, sprda radi broja zemlja koje igraju ili prate xy sport i slično. Jedino nogomet i možda košarka su lišeni komentara o "nebitnosti" i brojnosti konkurencije. Baš me zanima jel bi bilo sprdanja da uzmemo medalju u kriketu, odbojci, ragbiju, hokeju na ledu, hokeju na travi, bejzbolu? Jel bi tad govorili da to nije uspjeh jer te sportove igra ozbiljno par zemalja, a isto toliko ih prati?

Po toj logici onda Janica, Ivano Balić, Sinkovići nisu legende našeg sporta jer eto , sportovi im nisu popularni kao nogomet košarka ili tenis niti imaju konkurenciju kao oni?

Također viđam ispod članaka o uspjehu futsal repke brojne komentare u stilu "samo da se zna ovo je 10000000000 puta veće od rukometne medalje". Ne kužim, za te dečke su isti ti vjerojatno navijali i skakali nedavno za vrijeme rukometnog eura, a sad na članku o futsalu imaju potrebu govoriti o nekonkurenciji i nepopularnosti i to ne futsala nego rukometa? Ne kužim...

Baš me zanima jel u drugim zemljama isto tako? Da se sportaše iz sportova koji nisu nogomet naziva nebitnima, s malom konkurencijom i tako umanjuje njihov uspjeh?

Ponovit ću još jednom, globalno "bitnih" sportova ima možda 6-7 ukupno. Svi ostali su "nebitni" i po gledanosti i po brojnosti konkurencije i slično.
  • Jurki
    22.9k
    ne zelim i ne mislim omalovazavati uspjeh rukometasa.. ali cinjenica je da je futsal najpopularniji i najgledaniji dvoranski sport kod nas.
    Klubski rukomet gotovo nitko ne prati, Zagreb igra utakmice faking lige prvaka pred mozda tisucu ljudi.
    Futsal s druge strane je svugdje gledan i pracen.
    Tokom ljeta svako selo ima malonogometne turnire koji su odlicno posjeceni i praceni.

Dal bi itko prije pocetka turnira stavio makar samo 1 euro da bumo u top 3 Europe? Nebi nitko.

Deckima svaka cast i nek uzivaju u ovom fantasticnom uspjehu.
  • Sibirski plavac
    7.9k

Nije problem usporedba popularnosti futsala i rukometa. Problem je što se futsal trenutno obasipa "komplimentima" koji godinama idu samo rukometu i vaterpolu (npr. "par zemalja ih ozbiljno igra, neš ti uspjeha, prati ih par zemalja itd.).
    Rukomet i futsal su skoro pa isti al na različit način. U smislu da rukometnu repku prate mnogi a futsal repku mali broj ljudi, a onda imaš recimo futsal klubove koje mnogi prate a rukometne skoro nitko. Jedni su popularni reprezentativno, drugi klupski.
    A i općenito to sraćkanje nakon uspjeha po nekom sportu jer ima manju konkurenciju ili popularnost od recimo nogometa ili košarke mi je dno dna. Na kraju krajeva taj argument da recimo rukomet i vaterpolo "ozbiljno igra i prati 7 zemalja", isto vrijedi i za sve ostale timske sportove koji nisu nogomet ili košarka. Ali baš za sve osim ta dva. A čak i u nogometu i košarci ti prije velikih natjecanja unaprijed znaš 4-5 ekipa koje sigurno mogu do polufinala.
    Razlika je u tome što države koje vole druge timske sportove ne sraćkaju po njima jer je konkurencija ili praćenost manja u odnosu na nogomet ili košarku, a mi u Hrvatskoj redovno seremo po našim trofejnim repkama (rukometna, vaterpolska) jer kao "ozbiljno te sportove igra i prati par zemalja". Nije mi jasno čemu to?
  • to ti je tak
    1
    Kako mi je drago zbog ove bronce
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.