• Praskaton
    5.4k
    Svaka čast futsalu ne podcjenjujem al nikad neće u istu rečenicu sa košarkom,rukometom pa čak tenisom i vaterpolom u Hrv.
    Igrao sam ga i igram(sve manje) al da bih sjeo gledat utakmicu nema šanse.Mali nogomet-mali igrači.
    Kraj nogometa teško da futsal može puno napredovat što se tiče publike.

Borilački sportovi,američki nogomet,pikado je u sve većem uzmahu.
  • Sibirski plavac
    7.9k

I za futsal se zadnjih godina govori da je najbrže rastući dvoranski sport na svijetu.

Legende tog sporta poput Falcaa i Ricardinha su globalno poznatiji od bilo kojeg vaterpolista, odbojkaša, rukometaša ili ragbijaša.

Igra se ozbiljno na skoro svim kontinentima.

Veliki nogometni klubovi imaju svoje futsal ekipe.

Futsal liga prvaka konačno promjenila format sličan onome u nogometnoj ligi prvaka.

Nije to više nogometov amaterski mlađi brat kojeg igraju lokalni hakleri iz zajebancije. To je postao ozbiljan sport u kojeg i fifa i uefa konačno više ulažu i promoviraju.
  • NerminB
    809
    Samo hrabro sutra, island je vec jednom pao, sto ne bi opet?

Ako se za nekog ne smije reci da je luzerska repka ili nacija, onda je to hrvatska.
  • emilperska
    14.5k
    Na 24 sata članak o pobjedi u četvrtfinalu je čak zaključan za premium korisnike. Ne znam jesam li ja lud, ali koji jebeni kurac..

Svaki siječanj svi postanu rukometni znalci i onda mislimo da je rukomet svjetski i globalni sport. To što smo dobri u njemu, ne znači da je to globalni. Igra se većinom u Europi i rijetko gdje je i 3. sport, a kamoli treći. O Njemačkoj bi se dalo raspravljati, ali oni kao narod prate i košarku i hokej i rukomet. Igrom slučaja su najbolji u rukometu pa ima nešto intenzivnije praćenje nego u Španjolskoj gdje je to 4. ili 5. momčadski sport po gledanosti.

Futsal je popularniji sport na globalnoj razini.
  • Sibirski plavac
    7.9k
    u Španjolskoj gdje je to 4. ili 5. momčadski sport po gledanosti.emilperska

Nogomet, košarka i (možda) futsal su ispred, znači rukomet je četvrti vjerojatno.

Nije rukomet globalan ako gledamo broj zemalja koje ga ozbiljno igraju i prate, ali po tom kriteriju globalni nisu ni odbojka, bejzbol, ragbi, hokej, kriket. I njih ozbiljno igra i prati par zemalja realno.
  • emilperska
    14.5k
    ali po tom kriteriju globalni nisu ni odbojka, bejzbol, ragbi, hokej, kriket. I njih ozbiljno igra i prati par zemalja realno.Sibirski plavac

Odbojka je generalno globalni sport. Prati se od Brazila, Kube, Rusije,SADa, Turske, Japana i onda Europe. Sad koja je to razina i da li u Srbiji i Sloveniji više gledaju odbojku ili rukomet, teško je reć. Vjv ovisi o jačini reprezentacija u tom trenutku. Ali globalno je zastupljeniji svakako.

Hokej je među gledanijim sportovima u Kanadi, SADu i Rusiji. Što već pokriva veći dio globalnog spektra.
    A prilično sam siguran da je cijeloj srednjoj i sjevernoj Europi gledaniji od rukometa. Mislim da je u skandinavskim zemljama drugi sport uz Češku, Slovačku, Austriju, Švicarsku.

Rukomet je malo globalnija verzija vaterpola. I po globalnoj praćenosti i po zaradama igrača.
  • rioda
    13.3k
    Jebem mater svim medijima po spisku, imamo uspjeh u Futsalu egal onom u rukometu i vaterpolu, a jedva se može naći neki članak o tomevlatkomarkovic

Očekivano, nemamo gdje ni gledati prvenstvo, kako onda očekivati da se stvori medijski hype
  • KtcGoat
    2.8k
    Imam dojam da se zadnjih godina rukomet dize pomalo. Bar sto se nekih novih reprezentacija tice i konkurentnosti, tu prvenstveno mislim na Portugal koji ima i ozbiljne klubove,Nizozemci su takoder sa Stiensom solidna repka, Svicarci isto,Farski otoci mislim da bi mogli biti zanimljivi kroz koju godinu,kod Talijana se takoder nesto pomice na bolje. Van europe ne pratim toliko pa ne znam, znam da Egipat tu prednjaci.
    Sad jel rast tih reprezentacija prati i njihova publika, to ne znam
  • Kumerle
    2.3k
    Ako netko ima link za finale Australian opena, pliz u inbox.
  • Eduardo
    28.5k
    Ako netko ima link za finale Australian opena,Kumerle

Link nemam, ali pregazio ga Đoković u prvom setu s dva breaka za svega pol sata igre.
  • Kumerle
    2.3k
    Ima na kladama u liveu, sjetio se.
    A imam i link ako kome zatreba.

Evo Alcaraz ga brejknuo u drugom.
    Nešto Djokovica zafrkavaju oči.
  • KtcGoat
    2.8k
    Strasan tenis Carlosa Alcaraza
    Respect i za Noleta

Edit: Alcaraz je sad najmladi ikad koji je kompletirao sve slamove
  • Dani Olmić
    2.1k
    bilo bi lijepo dobit, al iskreno nisam tolko zagrijan za to „malo“ finale
  • lukaoj
    133
    Steta za Djokovica, imao ga je, ali je pao u najvaznijem gemu. Na break loptu bas jako los izbor udarca. Do tad je bio bolji u 4. setu
  • Pacho
    13.6k

:rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.