• Fabercaster
    771
    Ak je stvarno napokon riješen transfer Livija mislim da se konačno složila nova kičma momčadi za idućih par godina koju će činiti Livaković-McKenna-Zajc+Mišić-Beljo oko koje će se nadograđivati ostatak uz back up Galešića i Gode.

Taman se stignu uigrati osvajanjem HNL-a, kupa i igranjem finala Europske Lige, a onda iduće sezone umiroviti Maksimir igranjem Lige Prvaka.
  • NORTE
    22.1k
    Mogu zamisliti Livija da ostaje u dinamu do kraja karijere (i postaje igrač s najviše nastupa za klub).

Uskoro useljavamo na novi stadion u rangu Pampasa (!) koji će svaku tekmu biti pun uz neviđenu atmosferu, a Livijev doživljaj nošenja dresa sa svetim grbom bit će kao nikad prije.

Očekujem daljnje jačanje momčadi i budućnost bez granica.

Livi ostani zauvijek i budi važan dio velikog dinama.
  • rioda
    13.2k

Pošto smo mu bili spremni ponuditi ugovor na 4,5 godine, znači da će na ljeto biti 4-godišnji ugovor. To mi izgleda kao da je on odlučio doći u Dinamo do kraja karijere.
  • jedan u nizu
    17.1k
    Jel meni moze netko obasniti kako funkcioniraju posudbe igraca i njihove place.
    U clancima uvijek bude svakako napisano, a vecina toga mi nema logike.

Evo sad Livi, kazu od dinama nece nista uzimati, samo bonuse, a istovremeno nece ni od Fenera.
    Kako je to moguce?

Isto tako, kada kazu npr se odrekao dijela place da bi dosao u dinamo, pa kako je to moguce?

Igrac ima ugovor sa maticnim klubom. I on traje recimo 4 godine. I za tih 4 godine ima garantirani novac.
    Da li ce igrati tamo ili na posudbi svejedno je, i dalje je u vlasnistvu maticnog kluba i vrijedi mu njegov ugovor. A klubovi se dogovoraju tko ce platiti koliko. Mozda maticni klub pokriva cijelu placu jer ga salje u razvojni klub. Mozda ga salje negdje gdje ce netko samo preuzeti placu, pa ce si rasteretiti budzet. Ili ce zaraditi na njemu, pa ce netko platiti fiksni dio i placu igraca.

Tako i pisu nasi kada nasi igraci idu negdje na posudbu, da ce se dinamo rijesiti place tog igraca, da ce to rasteretiti budzet i takve stvari. A onda istovremeno, pisu da se igraci odricu dijela place kako bi igrali u drugim klubovima.

Meni je protiv svih zakona logike i pravnih zakona da jedan Livakovic sljedecih pola godine nece primati placu niti od dinama, niti od Fenera. Tako si je Fener smanjio pola godine ugovora za Livija.
    Logicno mi je samo da on ovih pola godine nece primiti nijednu isplatu, tjednu/mjesecnu/kvartalnu - kako vec ima dogovor. Vec ce svoj novac primiti tek po povratku u Fener, onaj koji mu stoji u ugovoru.
  • NORTE
    22.1k
    kazu od dinama nece nista uzimati, samo bonuse, a istovremeno nece ni od Fenera.
    Kako je to moguce?

Isto tako, kada kazu npr se odrekao dijela place da bi dosao u dinamo, pa kako je to moguce?
    jedan u nizu

Ugovor o posudbi isključuje Fenerovu obvezu plaće, to je normalna stvar. Dalje igrač riješava s novim klubom.
    Kad kažu odrekao se dijela plaće to je da ide na manju plaću da igra u drugom klubu.

On navodno ne želi plaću od svog dinama, barem ne na ovoj posudbi, očito jer je zaradio dovoljno novca.
  • Papastrumf
    21.5k
    Ima različitih posudbi. Negdje novi klub preuzme cijelu plaću, negdje preuzme dio plaće, negdje novi klub ne može preuzeti cijeli dio, a stari klub ne želi plaćati ništa pa se igrač mora odreći te razlike itd.
    Isto tako negdje novi klub plaća posudbu plus cijelu plaću.
    Po ovome što se piše, mi plaćamo posudbu Feneru, što znači da Fener ne želi isplaćivati plaću Liviju na posudbi te se Livi odrekao i onoga što bi mu dinamo plaćao na uštrb posudbe koju dinamo mora platiti Feneru. Tako da će Livi zapravo igrati besplatno 6 mjeseci.
  • NVKOD
    9.6k
    Svaki put kad @Nogo objavi u "Transferi - vijesti":

finally-yeah-boy.gif
  • veselko tenžera
    6.8k
    hahahahahhahaha, baš tako!

S tim što sad imamo lažnu uzbunu jer je Bosskovitz, koji je otvorio tu temu, otvorio i ovu temu Dinamo u EL pa se čovjek ponada da je nešto službeno kad uđe u All discussions :smile:
  • Dinamo-SB
    1k
    Meni je neka logika slijedeca - Livakovic ce na posudbi biti vjerojatno do 30.6.2026. To znaci da mu Dinamo trebati isplatiti 5 placa za 5 mjeseci dok ce boraviti tu. On se toga vjerojatno odrekao,znaci 5 mjesecnih placa. Ako ima 2 milje godišnje - to bi znacilo da za tih 5 mjeseci se odriče oko 800k. Pretpostavljam da mu je Dinamo htio platiti pola plaće,a Fener je trazio neku lovu pa je dogovor postignut da ce turcima koji se cigane biti isplaceno to sto bi inace bilo Liviju jer se spominje tih 400injak tis eura da ce se platiti Feneru pa mi to onda ima smisla. Msm ne znam,to je neko moje nagađanje samo.
  • Crusades
    21.6k
    To sam i ja pomislio. Jer prvotno je priča bila da ne nudimo lovu za posudbu, a s igračem smo sve dogovorili. Očito se lova za plaće prebacila Turcima.
  • NitkoBitan
    34.9k
    Danas smo vidjeli zasto neki ne igraju cesce. Vidovic i Stojkovic puno zuje malo meda daju, Vareli je vrhunac Dinamo B, Nevistic vjerojatno jedini golman u povijesti kluba kojeg je vise trenera maknulo sa crte a da nije bio ozljeden, Kulenovic ima manje osvojenih zracnih duela od Modrica po utakmici (poslat ga za 3 milje sa masnicom oko vrata).

60% tocnih dodavanja na utakmici, nek se poklope po usima i plate navijacima karte koji su isli na gostovanje u Dansku, a bome i karte za humanitarni koncert u nedjelju bi valjalo rasprodat do kraja.
  • Fan
    1.9k
    od ovih nabrojanih mogu vidjet jedino Stojkovića u prvih 11 sa kvalitetnijim igračima oko sebe (Beljo, Zajc, Hoxha), za ostale se skroz slažem...
  • MarK
    1.4k
    Koga god izvučemo vjerojatno ispadamo. Unaprijed se valja psihički pripremiti na to. Ako ipak iznenadimo super. Fokusirati se na dvostruku krunu i lagano slaganje kadra već sada za iduću sezonu.
  • NitkoBitan
    34.9k
    Koga god izvučemo vjerojatno ispadamo.MarK

Koliko god smo u negativnom modu treba bit realan i reci da mozemo bit samo jaci. Vraca se Valincic, Bennacer ce se valjda oporavit, Livakovic na golu, moguce da cemo i vidjet Lisicu pa da vise ne gledamo Varelu...

Sa Genkom itekako imamo sanse, sa Bolognom male ali ne zanemarive, bit ce kljucan dobar rezultat na Maksimiru.
  • Dr Hofmann
    4.6k
    Ajde, bar nismo ispali na Dinamov način. Dobra utakmica da se vidi koliko tu još ima posla, ali opet vjerujem da možemo i Genk i Bolognu izbaciti. Livaković i Bennacer će bit jebena pojačanja za te utakmice. Tulav poraz, ali ajde da je i nas posralo malo, ali mora to bolje
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet