• Krizy
    35.5k
    21.11.2012. Porto - Dinamo 3-0
    u3tsj9r8gdhgonuv.jpg
  • Krizy
    35.5k
    21.11.1962. Saint Gilloise - Dinamo 1-0 (2.kolo KVG)

    Utakmica je odigrana na nekom malom igralištu smještenom u jednoj ulici i potpuno okruženom u bloku zgrada. Tako je više sličilo dvorištu nego nogometnom stadionu. Igrači se nisu snašli u tom okruženju, te su plavi pretrpjeli poraz od 0:1. Prema prepozicijama trebala se odigrati treća utakmica, jer je Dinamo u prvoj slavio sa 2-1.
    Dinamo je prošao u trećoj te uspio doći do finala gdje gubi od Valencije.
  • Krizy
    35.5k
    22.11.2011. Real Madrid - Dinamo 6-2

    2qg4nok661ksobzz.jpg
    4vvrsxxg8tarnscz.jpg
    https://youtu.be/Agf4kwJ1SnA
  • Kwedi
    3.8k


    Cijela utakmica Dinamo i Hajduk, 02/03.

    Derbi s narančastim spitkama, na 2:35 sjever izgleda vrhunski.
  • Zambatine škude
    2.1k
    21.11.1962. Saint Gilloise - Dinamo 1-0 (2.kolo KVG)

    Utakmica je odigrana na nekom malom igralištu smještenom u jednoj ulici i potpuno okruženom u bloku zgrada. Tako je više sličilo dvorištu nego nogometnom stadionu. Igrači se nisu snašli u tom okruženju, te su plavi pretrpjeli poraz od 0:1. Prema prepozicijama trebala se odigrati treća utakmica, jer je Dinamo u prvoj slavio sa 2-1.
    Dinamo je prošao u trećoj te uspio doći do finala gdje gubi od Valencije.
    Krizy

    Ne znam jesu li tada igrali na tom stadionu, ali mi smo pretprošlo ljeto bili na ponovnom otvaranju njihovog stadiona nakon renovacije i odgovara opisu. Stadion je spomenik kulture, glavna tribina je izgrađena 1910-ih, u sklopu stadiona je pivnica i tu pivu prodaju na stadionu.

    Davnih dana jedan od najtrofejnijih belgijskih klubova, sad vise po drugoj ligi ne znam koliko godina već, imaju u jednom dijelu te pivnice unutar stadiona spomenice najvećim trenucima u povijesti i između ostalog ima zastavica s tekme protiv Dinama.

    Jedan kolega s foruma se skompao s par njihovih na Erasmusu, išli su s nama par puta na Maksimir, futsal i u Vukovar. Imam neke slike ali na starom laptopu koji je krepao i nisam još hard izvadio, možda @Mr Blue ima nešto.
  • Mr Blue
    3.3k
    Utakmica je odigrana na nekom malom igralištu smještenom u jednoj ulici i potpuno okruženom u bloku zgrada. Tako je više sličilo dvorištu nego nogometnom stadionu.Krizy

    Svašta! :grin:
    Igralo se na Stade Joseph Marien u Bruxellesu, jedan od najljlepših na kojem sam bio. Ali kužim što ih je zbunilo. Na vrhu je brijega, među kućama i stvarno se s ulice, na prvu, nikad ne bi reklo da je tu stadion. Pogotovo s obzirom da je s druge strane stadiona park. Ali unutra se u "zlatnim" godinama Uniona znalo natiskati i do 25.000 ljudi, pa nije baš da je nečije dvorište...

    Pisao sam ranije o tom susretu, ustupili su nam njihovi i arhivsku dokumentaciju s tog dvoboja. Klikni ovdje!

    Škude je sve dobro objasnio za stadion. Ima još i neka poveznica s Olimpijskim igrama, zato su na vanjsku fasadu te glavne tribine uklesani svakakvi sportski motivi. Unutar tribine, ali ne gdje je pub nego gdje su uredi, su razna zaštićena oslikana stakla.

    Imao sam priliku biti na stadionu i prije renovacije. Dvije tribine iza gola, koje su sad obnovljene, bile su u potpunosti 'preuzete' od parka. Stabla su narasla na nekim mjestima gdje su nekad bili ljudi. Sad su to lijepe dvije zaobljene tribine sa stolicama bez naslona. Glavna tribina je ostala stajaća s drvenim klupama, iako na njoj uglavnom nitko ne stoji. Nasuprot nje je navijačka stajaća tribina od betona, sačuvana u svom originalnom izdanju, samo malo ušminkana. Prije obnove, pola te tribine je bilo također neupotrebljivo i opasno po život praktički.

    Klub od 70-ih tavori negdje u trećoj ligi, ali nakon što su prije 4-5 godina osigurali ludi ostanak u drugoj ligi, doživjeli su profesionalizaciju, pa ih je zatim kupio vlasnik Brightona, milijarder Tony Bloom. Nakon obnove kultnog stadiona, ove sezone su prvi i grabe prema prvoj ligi. Zanimljivo, baš danas u 16h igraju originalni briselski derbi protiv RWDM-a iz Molenbeeka, koji se prije ove sezone nije igrao pa isto tako 50ak godina.

    Evo i par fotki kako izgleda renoviran.
    c6kxv733mfjto8fo.jpg
    4q46d0tvmuqqeefz.jpg
    xde0d916t1s9o6yi.jpg

    Fotke prije renovacije su u opisu posta, da ne objavljujem sve.
    Attachments
    IMG_2698 (267K)
    IMG_2699 (339K)
    IMG_2701 (319K)
    IMG_2702 (262K)
    IMG_2707 (253K)
    IMG_2708 (301K)
    IMG_2710 (316K)
    IMG_2713 (221K)
    IMG_2714 (493K)
  • agramZ
    2.3k
    podsjeca me na stadion wiener sportcluba. usred kvarta i izmedju stambenih zgrada.

    pauli_fisheye.png
    BlickBlaueTribuene-1600x960.jpg
    Derby_Pano-03.png
    WienerSK_2010_CODDOU-1024x422.jpg
    Wiener_Sportclub-Platz_04.jpg
    maxresdefault.jpg

    ovako treba izgledati za par godina:
    Wiener-Sport-Club-Stadionrevitalisierung-Renderings-Mai-2018-Copyright-Architekt-Wimmer-2.jpg
  • xavier
    11.1k


    Dobro, ovo je baš mali kvartovski stadion stisnut među zgradama. Za razliku od od toga, ovaj u Belgiji od kojem @Mr Blue piše, zapravo samo s jedne strane ima zgrade, a s ostale tri je okružen prostranim parkom.

    Više je išlo u smjeru da Joseph Marien izvana sam više izgleda kao još jedna zgrada nego kao stadion.
  • agramZ
    2.3k
    ma znam, vise sam isao na taj neki kultni izgled i opticnu/vizualnu "atmosferu". i jedan i drugi stadion imaju bas svoj poseban karakter.
  • Krizy
    35.5k
    Definitivno lijep stadion, no ono je pisalo na Dinamovoj službenoj stranici, možda je tada dosta manji bio, nisam istraživao :grin:
  • Mr Blue
    3.3k
    Ma nee, on je od izgradnje takav, prije 100 godina doslovce. U vrijeme kad je Dinamo tamo igrao bio je to stadion skoro kao i danas. Vidi se da smo tamo igrali po fotki iz ranijeg posta kojeg sam linkao. :up:
  • Krizy
    35.5k
    Evo sad sam pogledao na linku, nisam prije stigao. Super post, lijepo i opširno si napisao :100:
  • Krizy
    35.5k
    23.11.1966. Dinamo - Milan 1-0
    emsokq9vuo4ydv73.jpg
    h9d9z84aacu0ik48.jpg
    lg7pujxrdmxo5s47.jpg
    p41oxl5u5w3qfobk.jpg
  • Mali dioničar
    14k


    Jel to Moro igrao za Milan? :smile:
  • Krizy
    35.5k
    Ovdje piše Moro ali izgleda da je ipak (Bruno) Mora. Po TM-u i Milanovoj stranici. :grin:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.