• Crni86
    18.7k
    Od tih 5 tzv kikseva smo u svih 5 bili bolji protivnik. Znaci imas se cemu nadat.

U 4 kiksa od strane kove, protivnik je nas nadigrao u 3.

Bogu fala da kad se odlucuje se gleda kontekst, a ne samo suhi rezultat. Rezultat moze kratkorcno biti jako varljiv. Sto upravo u ovoj usporedbi i je.

A nismo posteno niti usli u kontekst te dvije situacije vec u samu statitsiku utakmica. Sta bi bilo tek da se dotaknemo selekcije kadra, ozlijeda, uvjeta za trening, maksimirskog travnjaka, jedan igra lp (uspjesno i jos mu se spocitava 0:0 sa celticom) dok drugi istovremeno prima 11 komada u nizem rangu europskog nogometa itd itd.

Nazalost standard dinamovog navijaca se rusi iz sezone u sezonu. Zadovoljavamo se sa sve losjim i losjim izvedbama, a letvica ocekivanja je sve niza i ovo je odlican dokaz toga.
  • Facke
    7.2k
    To je same jos jeden dokaz kakvi amateri su nami klub vodili. Da se glavnom treneru danima ne javljas i da taj isti onda nakon razgovora sazna preko "insajdera" Fabrizia Romana da bude smenjen. I jos su neki branili Marica.
    Teski sarlatan. A Zajec je sigurne za te znal koj se dogada. Ali njega se nije smele kritizerati niti s jednu reci.
    Strasne kak se je lose vodil klub vu sportske politike.
    Gospon Maric bi nas unistil u dvije sezone do kraja.
    Fala bogu da su odredeni ljudi u klubu prepoznali situaciju i dali mu pedalu.
  • vjeko1701
    21.8k
    Nazalost standard dinamovog navijaca se rusi iz sezone u sezonu. Zadovoljavamo se sa sve losjim i losjim izvedbama, a letvica ocekivanja je sve niza i ovo je odlican dokaz toga.Crni86

Kako možeš reći iz sezone u sezonu dok kao primjer daješ prošlu i ovu sezonu? Kako i po kojim kriterijima je to "iz sezone u sezonu" kada smo prošle pričali o prolasku ligaške faze LP i dominantnoj duploj kruni? Ove pričamo o prolasku ligaške faze EL (natjecanja u kojem smo upali direktno) i dominantnoj duploj kruni.

Zašto se još uvijek prezentira neki kontinuitet manjih očekivanja kada su svi koji i jesu od ove europske sezone očekivali manje nego inače objasnili zašto je tako i jasno rekli da je to iznimka radi konteksta ove sezone.
  • Crni86
    18.7k
    govorim o standardu dinamovog navijaca koji je vezan uz igru dinama. Da se standard zadrzao kova bi bio duplo gore napadnut od strane navijaca za sterilnu igru jer dinamova ofenzivna igra pod kovom je slabija nego pod bjelicom. Manje kreiramo i manje dominiramo. Istina rezultat je bolji, ali sta je rezultat bez igre?

Ne o ocekivanjima vrhuske kluba ili ocekivanjima navijaca uz rezultat kluba. Da pace prvi sam napisao da ne treba imat pre pre velika ocekivanja od europe i sa tim nemam problema. A mislim i da vrhuska u klubu nije zadovoljna s ovim prezentacijama u hnlu. Da to nije ono cemu je Zvone stremio.
  • Zagi
    13.8k
    kova bi bio duplo gore napadnutCrni86

Ne ide više od ovoga. Ni Jakira nisu ovoliko vrijeđali.
  • vjeko1701
    21.8k
    A igra je jako relativan pojam. Prije nekih tjedan dana sam gledao statistike naših sezona kroz zadnjih 5 godina.

Po suhoj statistici, prošla sezona nam je trebala biti druga najbolja od 2018. ako se gledaju velike prilike, posjed, udarci, očekivani golovi, očekivani bodovi.

S druge strane Jakirova je bila daleko najgora i ona u kojoj smo statistički gledano osvojili najviše "neočekivanih" bodova. I prošlu i ovu sezonu igramo daleko bolji nogomet.

U onim najboljim danima LP i rušenja Tottenhama u EL, nismo u HNL-u igrali toliko impresivno (statistički gledano). Puno je tu bilo utakmica dobivenih na klasu i inerciju. 1:0, 2:0 i idemo dalje, pol sata nakon utakmice više nikog nije briga.

Malo se navijačima promjenila percepcija svega na temelju zadnje dvije sezone. Izgubili smo određenu mirnoću i samopouzdanje u HNL-u i to se odražava u percepciji puno toga.

Dobar primjer bi bio ako se vratiš na neke postove utakmica prije 4 ili 5 godina. Zabije se prvi, drugi i onda čak i ljudi koji komentiraju utakmicu zagovaraju da se ubaci koja zamjena, prebaci u niže okretaje i bez puno potrošnje riješi ta utakmica HNL-a. Sad se traži pritisak, 3:0, 4:0, deri, razbijaj. Sve jer na 2:0 nismo više sigurni da je utakmica naša. Nekad smo već kod 1:0 bili uvjereni da je to to (i većinom je bilo).
  • jedan u nizu
    16.8k
    Bjelica je sasvim jasno reko zasto ih toliko hvali. Jer su bili karakterni vode te ekipe.

I onda dodaje jednu jako bitnu recenicu koju si ti namjerno izostavio kako bi mogo iznijet svoju premisu. Neno je reko da vjeruje da su ti pojedinci mogli dat jos nesto dinamu, ne u ulogama kao 2018 i 2018 , ali da au mogli posluziti da u svlacionici odgoje nove vode.
    Crni86

Pa jasno je to.
    Ali i sam kazes, nekakvu ulogu su mogli dati.
    Ali nisu na terenu pruzili ni blizu onoga sto su pruzali u prvom mandatu. I onda na temelju tog doprinosa od ranije, oni godinama kasnije imaju povlasteni status.

Znas kako takve stvari utjecu na svlacionicu? Zasto nam onda momcad igra kao da su se prvi put sreli? Zasto nisu uigrani, zasto nemaju voljni moment?
    I ja bi izgubio svaki moment kada se trudim, treniram ful, pokazujem puno, i cak u igru kada udem pokazujem vise nego neki. A kad ono stalno igra netko tko je na terenu ocajan, koji kasni na treninge, koji na treningu ide laganini. I to sve jer je prije 6 godina bio jedan od najboljih.

Uostalom, htjelo se da ti igraci i dalje budu karakterni vode, jer su jedino to mogli doprinijeti. Ali eto oni nisu htjeli. Petku i Ademiju se nudilo sve samo da budu vode, oni nisu htjeli.

Ni grama kritike? Covjek je otvoreno reko da Josip Misic nije voda, koliko god ga volio i postovao da je on tihi voda, a ne onaj glasni kapetanski voda.Crni86

Nije imao kritike prema drugim igracima, nisam spominjao Misica. Covjek je zapeo u 2018. bez obzira sto je proslo 6-7 godina od tad i sto ti igraci nedvojbeno razliciti nakon toliko vremena.
  • vjeko1701
    21.8k
    Nije do kraja pošteno reći da je zapeo u 2018. jer je sam rekao da igrači nisu više mogli dati isto kao i u njegovom prvom mandatu ali da su mogli ostati kako bi odgojili iduću generaciju lidera uz manju minutažu i doprinos na terenu. Jedino bi tu bilo fer postaviti pitanje da li su oni bili zainteresirani za tako nešto? Po svemu sudeći, nisu, i to je legitiman stav s njihove strane. Samo onda ni za klub ni za njih nema smisla nastaviti dalje. Oni žele jedno, klub drugo.
  • jedan u nizu
    16.8k

Ma dobro, jasno.
    Ali mislim da je zapeo u 2018. u smislu da je on to vidio kao da nastavlja posao od tada, nedovrseni posao. A zapravo je trebao poceti proces ispocetka. Nebitno tko mu je u ekipi.

Ja sam bio apsolutno za njegov dolazak. I mislio sam da ga treba istrpiti do kraja sezone, i da nije samo tako trebao dobiti pedalu.

Mislim da ima jos nedovrsenog posla u dinamu, ali ne u skorije vrijeme. Jos uvijek jase na valu slave i rezultata sa dinamom, bez obzira gdje otisao. Tek kada makne taj ''kamen'' sa leda, ce moci krenuti na bolje. Tek tada ga vidim opet u dinamu.
  • Crni86
    18.7k
    pa ofenzivno nismo mi bili toliko losi prosle sezone koliko smo golova primali.

I ova statistika Bjelicinih kikseva u drugom mandatu to prikazuje. Nadigras protivnika, a oni te dobe ili rezimiraju.

Bilo bi zanimljivo stavit na papir prvu polusezonu jakira, bjelice i kove. Mozda se poigram i izvucem danas jer me stvarno zanima.

Sam sam bio uvjerenja prosle sezone kako smo lose i ofenzivno igrali prosle godine i bas zato sam iso i gledat statistiku proslih sezona i iznenadio se. Tehnicki je moj upis iz vlastitog primjera, a sjecam se da je takvo bilo i vecinsko misljenje plavog puka

Zabije se prvi, drugi i onda čak i ljudi koji komentiraju utakmicu zagovaraju da se ubaci koja zamjena, prebaci u niže okretaje i bez puno potrošnje riješi ta utakmicavjeko1701

Rutinska pobjeda. Kao ova s lokosima zadnje kolo. I meni je to okej kad nemas svoj dan, kad igras europu pa k tome i uspjesno i sl.

pogledaj intervju pa pisi ove stvari. U intervju je jasno vidljivo sta je Bjelica htio rec, kao sto je i Vjeko iznad naveo.

Ovo sta ti pricas nema veze s vezom.

A zasto neno prica o superlativima tim deckima? Pa oni su ga napravili najboljim trenerom u modernoj dinamovoj povijesti. Bogu hvala da to zna prepoznat i da govori takvim rijecima o bivsim igracima. Zato igraci i ginu za tog covjeka.
  • vjeko1701
    21.8k
    Nadigras protivnika, a oni te dobe ili rezimiraju.Crni86

Suhoparno statistički da. Ali nije prošla sezona bila baš takva. Ok, pritivnici su nam zabijali sve. Al u 3pm, kada ti iz utakmice u utakmicu prodaju identičnu kontru i zabijaju na identičan način, pa ne možeš se stalno vaditi na nesreću, udarce, posjed....

Kolko smo primili golova nakon povratne na rub 16? 4 trenera, nijedan nije išao to zatvoriti.

Je, bilo je ozlijeda, je bilo je problema sa treningom, je bio je naporan ritam. Sve stoji. Uostalom, da je Bjelica imao Livakovića na golu, vjerujem da bi dominantno osvojili tu titulu.

Uz sve to, naprijed smo stvarali al nismo imali kvalitetu da to kapitaliziramo a otraga nismo imali dobru obrambenu tranziciju i nikako se nismo prilagodili jednoj te istoj kontri koju su nam svi prodavali.
  • Crni86
    18.7k
    slazem se, obrana plus rad veznog reda su nam bile kriticne tocke.

Mislim kad pogledas prosle sezone je nama stoperski par bio ktc i torrente, danas sergi i mckenna. To je nebo i zemlja. Bekovi rista i rpg, danas valincic i mpv.

U vezi se raubalo misica i ademija, pero bio ozlijeden 4 mjeseca, ademi svaku drugu utakmicu vani prije poluvremena zbog ozlijede. Danas imas misica, benija, zajca, ljubu i villara.
  • vjeko1701
    21.8k
    Nisu iste ekipe i da, teško je raditi direktne usporedbe. Al kao da je svim trenerima prošle sezone odgovor na velik broj primljenih golova bio - idemo ih dati više. Stvarali smo veli kbroj prilika, samo ih nismo zabili. Zauzvrat smo ostavljali rupe u obrani, protivnici su ih iskoristili.

Ma cijela prošla sezona je bila takav splet raznoraznih okolnosti. Skoro nevjerojatan. Ozlijede, stanje terena, sportska politika i odluke onih koji su ju vodili, stative i prečke...mah.

Jbg, bilo je kaj je bilo. Treba ići dalje. Meni je žao da je Bjelica tako potrošen jer mislim da bi u drugačijim okolnostima dao puno više i ostao puno duže.
  • don
    17.5k
    Moj je dojam da su ljudi zaljubljeni u taj neki osjećaj kontrole koji je on davao na klupi i emociju koju nam je ostavio/vratioZambatine škude

pa naravno kad ti je sad trener Kovačević koji je totalna suprotnost svega onoga šta Bjelica ima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.