• Dinamo-SB
    897
    Jedino onda ulazimo u one priče da je Marić profitirao od igranja igrača koje je doveo.vjeko1701

Npr. Mmae ce imat jos puno godina profit jer jos dugo ima ugovor od 840k godisnje. Takvu placu u ligama petice dobio ne bi. Tom covjeku je osiguro i rijesio zivot ako Mmae imalo ima mozga da investira taj novac kako spada.I uopce nije bitno sta ja mislim o Mmaeu ili netko peti ili deseti. Cinjenice i trziste su tu dokaz da taj lik ne moze taj novac dobiti apsolutno nigdje ni priblizno. Ne moze on samo nakon godinu dana pasti toliko da ga je jedva Qarabag uzeo na posudbu i to na dio plaće samo. Ni tamo nije provotimac. A mi smo mu dali 4godine ugovor 840k i bonus za potpis 750k. Covjeku u ozbiljnim godinama bez prodajnog potencijala za buducnost i bez nekog velikog imena i karijere(bivsi igrac Ferencvarosa) sa pokazalo se upitnim karakterom. I naravno da ljudi sumnjaju svasta i pišu svašta jer ovakav posao je stvarno za zapitat se tko je tu lud. Pogotovo kad se sad opet cuje od Bjelice koliko je Maric inzistirao na Mmaeu te da je dobio otkaz zbog njega.I opet tu je dodatna financijska steta jer si dao Bjelici otkaz i morao mu platiti odstetu.Po mom mišljenju, Marić je izraziti antitalent za funkciju sportskog direktora. Čini se da su ga na toj poziciji zadržali slučajnost i val optimizma nakon osvajanja titule s Jakirom.
  • Zagi
    13.8k
    Joj pa cijeli taj period smo unisono kukali da je prvi i osnovni problem to kaj se na katu nitko ne kuži u sportski aspekt.
    Zeko je kao trebao ali vidjelo se odmah koliko je sati.

Prodal je spiku ekipi koja se ne kuži u to. Nek proba Zvoni isto...
  • Crni86
    18.6k
    Koliko nas se ovdje uvjeravalo da se s cannavarom nije prije pregovaralo, a sad kaze bjelica da je cuo preko jednog agenta da je cannavaro vec pocetkom 12. mjeseca bio dogovoren….

I jos klub onda to ide medijski demantirat tada… bas jako niske grane.
  • CastAway1986
    4.7k
    Nenad Bjelica najveci trener Dinama zadnjih 20 godina kom pravo kome krivo a Bruno Petkovic jedan od najboljih igraca
    Za sve.koji misle suprotno zelim vam jos jednog Marica i njegove strane skupocjene prevare od igraca...Laku noc i sretni blagdani
  • Crni86
    18.6k
    Svi smo mi svjesni da su ti igraci koje spominje, Ademi, Petko, Rile, Zagorac, bili pravi srcani dinamovci i da su puno toga dali dinamu.

Samo sto Bjelica o njima prica u takvim superlativima i bez trunke kritike, i to nam daje apsolutno kristalnu sliku da su oni kod njega imali povlasten status, na ovaj ili onaj nacin.
    jedan u nizu

Bjelica je sasvim jasno reko zasto ih toliko hvali. Jer su bili karakterni vode te ekipe.

I onda dodaje jednu jako bitnu recenicu koju si ti namjerno izostavio kako bi mogo iznijet svoju premisu. Neno je reko da vjeruje da su ti pojedinci mogli dat jos nesto dinamu, ne u ulogama kao 2018 i 2018 , ali da au mogli posluziti da u svlacionici odgoje nove vode.

I to je istina, ali isto tako su na to i oni morali biti spremni pristati. A oni ocito su mislili da jos mogu igrat negdje ozbiljnije uloge.

Ni grama kritike? Covjek je otvoreno reko da Josip Misic nije voda, koliko god ga volio i postovao da je on tihi voda, a ne onaj glasni kapetanski voda.
  • GeneralNapoleon
    2.4k

Kovacevic sa Nenadovim stoperskim parom bi sada bio na laganih -12 iza hajduka.
  • Crni86
    18.6k
    stoperskim paromGeneralNapoleon

Sa ovom zadnjom linijom cijelom. Ne mozes mjerit zadnju liniju rile, ktc, torrente, rpg sa vale, sergi, mckenna i mpv. Nebo i zemlja

Bez lijevog beka plus rpg koji igra toplo hladno.

Dodatno, zanimljivo da nam je bio nuden Bakrar vec proslu zimu. 500 puta bolje bi prosli da smo uzeli njega, a ne kangu.
  • GeneralNapoleon
    2.4k
    rile, ktc, torrente, rpgCrni86

Zaledim se dok procitam kakvu obranu smo imali.

500 puta bolje bi prosli da smo uzeli njega, a ne kangu.Crni86

500 puta bi bolje prosli da smo uzeli Nenada nego vafla. A to mi je iskreno i najveci "sok" od strane tadasnjeg vodstva. Meni je stvarno neshvatljivo kako se itko mogao odluciti za Marica umjesto Bjelice. Jos bih shvatio da se potjeralo obojicu.

Ali da u situaciji dok na jednoj strani imas legendarnu trenercinu kluba, koja je prekinula crni europski niz i stvorila pobjednicki mentalitet sa jedne strane i prodavaca magle bez ikakvih referenci sa druge, se ti odlucis za ovog drugog mi je znanstvena fantastika. Jer prakticki nema jedan argument za ovog drugog. I da mu das da bira trenerskog no namea da zamjeni legendu. Suludo!

Al eto. Barem je Boban tako dosao u klub.
  • Crni86
    18.6k
    U HNLu gore nego pod KovačevićemDzoni

Dinamovi kiksevi pod bjelicom

Istra dinamo 2:2 - udarci 7:16, velike prilike 0:3
    Dinamo osijek 2:4 - udarci 14:10, velike prilike 5:1
    Gorica dinamo 2:2 - udarci 3:34, velike prilike 2:3
    Loksa - dinamo 3:1 - udarci 7:20, velike prilike 2:3
    Dinamo - slaven 1:1 - udarci 28:11, velike prilike 6:1

Dinamovi kiksevi pod kovom

Dinamo gorica 1:2 - udarci 13:8, velike prilike 3:0
    Loksa dinamo 2:1 - udarci 7:17, velike prilike 2:1
    Vukovar - dinamo 1:0 - udarci 11:11, velike prilike 2:0
    Istra dinamo 2:1 - udarci 6:32, velike prilike 3:1

Jako hrabra izjava moram rec. Po velikim prilikama dinamo pod nenom je neopravdano kiksao u svim tim utakmicama. Dok pod kovom samo protiv gorice smo neopravdano kiksali dok su nas loksa, istra i vukovar nadigrali.

Zanimljivo je kako u tim kiksevima pod nenom smo minimalno uvijek imali 3 velike prilike po tekmi. A bilo je dosta prigovora na napadacku igru.

Kod kovinih kikseva jedino gorica 3 velike prilike, dok ostalo jedna ili manje.

Zanimljivo da je kova u cijeloj dosadasnjoj sezoni imao samo jednu utakmkcu u kojoj je momcad ostvarila 5 velikih prilika na tekmi (istra), dok neno samo u kiksevima vec ima 2 takve tekme te jos dvije tekme koje smo pobjedili (sibenik vani i loksa doma). Uz to neno od kove ima jedno 5,6 utakmica manje u polusezoni jer je doso kasnije. Pa onda nadodamo i to da nije proso niti pripreme sa ekipom. I tak…

Bas jako hrabra izjava.
  • Zagi
    13.8k
    Kak ljude snažan karakter i govorništvo omađija nemrem vjerovat.
    neno.png
    Možemo mi o kontekstu do preksutra ali toliko lošu momčad za ovakve rezultate ipak nije imao.

Stožer. Nema ga više. Ostao je samo general, a sam ne može ništa.

Hvala za rekordnu sezonu i sve uspjehe. Nije se trebalo tako završiti ali kaj je tu je.
    Drugi mandat je ispod svakog nivoa.
    Okrenuti se novim rješenjima.
  • Zambatine škude
    3.9k
    Nenad Bjelica najveci trener Dinama zadnjih 20 godina kom pravo kome krivo a Bruno Petkovic jedan od najboljih igracaCastAway1986

Sve u svoje vrijeme i mjesto. Bjelica iz prvog mandata je jedan od najvećih Dinamovih trenera ikad, a dijelom i zbog toga što je došao u klub u pravom trenutku. Neke emocije oko kluba nije bilo, rezultati osrednji, a onda se sve nekako počelo slagati. Smeće je pobjeglo, mi smo se sve više počeli praviti da je Dinamo normalan klub (do te mjere da smo sami sebe uvjerili da je Bjelica neki oponent Glavi bio) i otvorilo se taman toliko prostora da on svojom karizmom osvoji i svlačionicu i tribine. I napravi jebački rezultat.

2020. ga se kurvinjski odbacilo, ali on je nažalost nakon toga čovjek koji je više za sanatorij, nego za ovaj posao. Tip je potpuno pukao. Ja nekad triput protrljam oči kad čitam kako ovoj ekipi fali Bjelica u odnosu na Kovačevića koji nikog i ništa ne može kontrolirati. Bjelica koji je u Njemačkoj davio Sanea i koji je u Osijeku svaka dva dana imao izjave za ludnicu. Korporacija Dinamo, jelte, klub kojeg sad opet jako jako voli u intervjuu.

Nema nakon toga angažman iza kojeg nije ostavio spaljenu zemlju, prije svega odnosom koji je stalno naglašavao u ovom intervjuu. Lijepo je on cijelu priču ucelofanio o sebi paćeniku kojeg je klub izdao zdravog i pravog i to je sve okej. Samo je, kao i obično, puno važnije ono što nije rekao, a ne što je rekao. I iz prvog i iz drugog svog mandata. A onda bi se bitno drugačije neke stvari doživljavale o njemu danas i o perspektivi njegovog povratka.

Moj je dojam da su ljudi zaljubljeni u taj neki osjećaj kontrole koji je on davao na klupi i emociju koju nam je ostavio/vratio da su u toj kognitivnoj disonanci spremni ići toliko daleko i sebe uvjeriti da se 20 ljudi iz vrhuške kluba organiziralo da ga sabotira i uništi i njega i Dinamo.

Istina je puno jednostavnija. Bjelica je egoist i lujka (i neka je, ne bi nikad ništa napravio s Dinamom da nije takav) koji je povrijeđen jer više nije na vrhu. Koji je ljut i frustriran što više nema status Ćire '82 u Zagrebu i Osijeku, koji sam sebi ne želi priznati da ide glavom kroz zid nego mu je lakše uperiti prstom u uprave Osijeka, Dinama, Trabzonspora i Uniona. Apsolutno svugdje su svi bili krivi osim njega.

Probalo se podgrijati juhu u lošem trenutku i za njega i za klub, nije išlo ni na kojoj razini. Ostalo su priče za sekciju "Ostavio me dečko" u časopisu za tinejdžerice. Nema smisla ni potrebe razvlačiti tu priču, ruka ruci i svatko svojim putem.
  • Crni86
    18.6k
    slazem se, ali ako se drzimo onda istog standarda niti kova nije za klupu dinama jer kovin dinamo je mozda ovog trenutka rezultatski u hnlu bolji (u europi je svakako gori), ali igrom je puno puno losji. I reko bi da je kova imao vise srece od bjelice u hnlu kad se pogleda statistika. A ta sreca te nece pratiti zauvijek

Kova ima skroz novu momcad al je imao pripreme s ekipom. Bjelica nije imao skroz novu momcad, ali je uletio usred sezone kao vatrogasac.
  • vlatkomarkovic
    2.6k
    Ja bi htio samo jednu stvar reci, uopće ne ću ulaziti u to kakav je Bjelko i sto se je sve dobro učinio u prvom mandatu, ali i kiksevi u drugom i sve o njegovom karakteru i padu trenerske forme nakon rastanka s Pomsom, ali….

Vidi se tko je tu kuhao njemu iza leđa najviše i na kakav način i zbog čega mu je skuhana kajla….

I nemojte mi molim vas apolegirati tog čovjeka ili umanjivati štetu, mislim da je sada šta od Bare šta od drugih ljudi dovoljno izašlo na vidjelo….
  • Zagi
    13.8k
    mozda ovog trenutka rezultatski u hnlu boljiCrni86

Nema možda oko brojki. Kova je puno uspješniji.
    ali igrom je puno puno losji.Crni86
    Ne slažem se.
  • Crni86
    18.6k
    bjelicin dinamo je bar u svim kiksevima nesto pruzao, po kreiranim velikim prilikama u svakom kiksu bio bolji. Pokazao je da je ziv sto pokazuje i statistika, odnosno kreirane velike prilike.

I to je ono sta smo rekli. Igraj, stisci i jbga ak ne ide ne ide. To je sport, ali bar nisi pao bez truda i bez ispaljenog metka. Uz takav stav i igru ce ri se to sve vratiti i rezultat dugorocno nece biti problem.

Kovin dinamo je nazalost bio nadigran od mocne istre, vukovara i lokomotive. Tri velikana koji su u tim utakmicama stvorili vise velikih prilika od nas. I tu se iskreno nemas cemu nadat, doslovce to nisu slucajne pobjede protivnika vec pobjede koje su od strane nasih protivnika itekako zasluzene.

Druga stvar kad govorimo o trenerskom dnku koji je za dinamo. Ofenzivni trener Mario Kovacevic jedna utakmica u sezoni s 5 ili vise kreiranih velikih prilika. Pragmaticni i defanzivno orijentirani Nenad Bjelica cetiri utakmice s 5 ili vise kreiranih prilika uz nesto manje odvodenih utakmica. Imam osjecaj da se Bjelici puno vise i jace prigovaralo za ofenzivnu igru nego kovi, a sad gledam malo statistiku u proslost i ispada da je bjelicin dinamo stvarao vise nego kovin.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.