• masacusec
    6.9k
    Ja sam (kada se išlo organizirano kao grupa) išao na Cibonu, RK Zagreb navijati isključivo za Dinamo jer to je bila moja percepcija navedenih klubova. A kako je ta percepcija tijekom godina narušena, današnja mi Cibona ni RK Zagreb ne izazivaju emociju, više indiferenciju. Makar s ponosom doma čuvam šalove i Cibone i Zagreba.
    Jbg, svojevremena vodstva tih klubova nisu htjela kohabitaciju s nama, Dinamovim navijačima i tu ta priča doživljava the end!
    Znam da se mnogi pitaju kak to da smo "odustali" od Cibone i Zagreba, a nismo od Dinama....
    Odgovor leži u sljedećem aforizmu...Dinamo je Dinamo!
  • Droljo
    23.3k
    Starije generacije Zadar, Šibenku, Jugoplastiku, Bosnu. Za mlađe generacije košarka realno ne postoji.deda

Mene su deda i tata učili od malih nogu da navijam za dinamo (pa moslavinu), rukać moslavinu (pa badel), košarku cibona, vaterpolo i odbojka mladost itd. Mislio sam da su svi tak :grin:
  • rioda
    12.2k
    Mene košarka baš i ne zanima, ali mi je uvijek Cibona bila draga, gledao sam njihovo rivalstvo sa Zadrom kao ono između Dinama i Hajduka.

Danas mi emociju ne izazivaju ni KK Dinamo ni Cibona, načelno podržavam oba kluba i vjerojatno bi mi bilo malo draže da je Dinamo ispred Cibone.
  • Tvrdica McTvrdi
    3.8k
    Ako si navijač Dinama iz Zagreba, zašto bi navijao za KK Zadar? Jedino ako si iz Zadra, ali navijaš za Dinamo. Vrijedi naravno i za druge gradove, županije
  • Mali dioničar
    18.7k
    U originalnom pitanju fali i pitanje neki treći klub jer bi i to bilo zanimljivo vidjeti.deda

Ne fali ništa u pitanju jer je dilema odnosno debata KK Dinamo ili KK Cibona.

Napisao sam da je anketa namijenjena onima koje zanima/muči ova dilema na inicijativu kolege koji se dobro sjetio ponovnog pokretanja teme.

Sad jel netko navija osim za Dinamo i za Šibenku, Knickse, Lakerse ili Olimpiji totalno nebitno za dilemu koja se stvara na temu košarke u Zagrebu jer eto Dinamo odjednom igra protiv Cibone u Ciboni, futsal Dinamo radi ludilo u Ciboni, prazni su lokali u Cibonom prolazu, bivši Agrokorov neboder kraj Cibone itd itd itd.

Imam i ja frenda hajdukovca koji je navijao za Cibonu žestoko protiv Jugoplastike. Zna se da je bilo takvih slučajeva.

Mozda se aludira na KK Zagreb kroz devedesete...Neron53

NIje se aludiralo na KK Zagreb nego na treće klubove. Meni kao navijaču tada i jest i tada to bilo čudno, navijati "nek poskupe kruh i keksi samo da je trener Pepsi" je bilo fora zajebancija, ali i tada je bilo nekako neprirodno biti kontra Cibone.
  • Navijač Dinama
    11.1k
    sve isto(izuzev Moslavine jer nisam odatle :sweat: ). Također sve tata me učio i vodio na utakmice i usađivao mi da navijam za te klubove,njega njegov tata (moj dida) napomenuo bi + u hokeju za Medvedščak.

Za njih dvojicu su to bili i za tatu su dan danas simboli kako zagrebačkog tako i općenito hrvatskog sporta.
  • Orc123
    14.1k
    Uvijek bilo kod mene Dinamo, Cibona, Rk Zagreb, Medvescak (hokej), Mladost. Naravno sad u novije vrijeme se prati i futsal Dinamo. Isto tak i kk Dinamo ima moje simpatije i podrsku ali Cibona ce uvijek biti Cibona i siguran sam da ce kad tad biti to opet ona stara Cibona koja je znacila puno u Hrvatskoj i Europskoj kosarci.

Naravno jako mi zao i Medvescaka, bila je to lijepa i pomalo neodrziva prica na duge staze ali bilo je lijepo dok je trajalo. Steta da to nije ostalo mozda na malo nizem nivou, KHL nije bio jednostavno dugorocno realan ali ona Austrijska liga se mogla odrzati, steta. Nadam se da bi ta prica mogla kad tad opet zazivjeti.
  • Dinamosaur
    2.9k
    Na Cibonine tekme sam išao u drugoj polovici 90tih, na "žutoj" tribini smo bili samo mi, navijači, klinci Dinama!
    Sve zagrebacko je bila Cibona. Kao i na Badelu u to vrijeme.

PS. Kak da sad navijam protiv kluba za kojeg sam zdušno navijao?!?
  • serbus
    5.6k
    Pitanje je zašto su se Cibona i Badel odrekli nas ne mi njih pa danas ne bi imali ovu temu? Ja sam glas dao Ciboni ali dugoročno će vjerojatno moji klinci i u košarci biti za dinamo ali sigurno ću ih naučiti Draženovoj ostavštini gradu.
  • Oluja
    5.8k
    Iz Like sam ali kao navijač Dinama nekad davno dok sam pratio sve sportove uvijek sam navijao za zagrebačke klubove, Cibonu, Badel ( i ostala njegova imena), VK Mladost, OK Mladost. Bilo mi je nespojivo navijati ili simpatizirali bilo koga drugoga, a pogotovo neki dalmatinski klub.
  • mali M
    9.2k
    siguran sam da ce kad tad biti to opet ona stara CibonaOrc123

Moj post je išao u ovom smjeru.. ja baš ne vjerujem da će se to ikada više dogoditi.. već se nekoliko puta pokušala oživjeti Cibona i svaki put propala...
    Uopće je bespredmetno pričati što je nekad bilo jer smo skoro svi ovdje odrasli na Dinamu, Ciboni i Badelu, to nije pitanje.. Chucky Atkins mi je u dalje najdraži igrač kojeg sam ikad gledao u svom vremenu. Ali... Ponavljam, ova zona sumraka gdje se svakih X godina pokušava umjetno oživjeti Cibona mi je samo dokaz da je to propala priča... Svaki put živne na sezonu i druge već krene propadanje... Imam osjećaj kao da gledam sportsku verziju Viktora Lenca.. samo manipulacije i daljnje propadanje... Stoga da, biram zdrave temelje i zdravu okolinu oko koje se gradi kk Dinamo koji je postao dio grupe i bit će dio Maksimirske priče..
    Tu se neki ponašaju kao da će im netko oteti sjećanje na Cibonu..
  • vlatkomarkovic
    2.5k

U krivu si, mislim barem ovaj put stvarno vjerujem i ima naznaka da si u krivu. Prvi put se pojavio ozbiljni investitor s ozbiljnim novcima i ozbiljnoj ekipi. Trenutno je Cibona u procesu skupljanja članova kako bi se mogla provesti privatizacija u kojoj će i članovi moći odlučivati o nekim stvarima, ali većinski vlasnik će biti ekipa oko Victora Dodiga i drugih većinom naših ljudi iz imigracije. Dodig je već uložio neke novce kako bi klub nastavio funkcionirati i napravila je Cibona vrlo respektabilan rezultat u Europi s obzirom na nedavnu povijest. Također ta ekipa je inzistirala da se ne igra sa ABA 2 i općenito s našim istočnim susjedima, ako nas bas ždrijeb u Europi ne potrebi.

Ovaj put stvarno vjerujem u reanimaciju Cibone, ne na razinu na kojoj je nekad bila jer je to nemoguce, ali da može opet biti vrh hrvatske košarke i da može igrati konkurentno FIBA-ina natjecanja u to vjerujem i to je Cibona koja vjerujem bi privukla nazad veći broj gledatelja. Također i regionalne lige s nekim drugima su na stolu.

Ne tjeram, ni ne molim da se svi ljudi vrate Ciboni. Samo kažem da Cibona nije izgubljeni slučaj.

I nadam se da će ovi naši Kanađani nastaviti s investicijama jer mi Medvescak jako nedostaje, Badel mi je srcu blizak i volio bi da ima bolje rezultate u LPu, ali iskreno rukomet kao sport mi nije bas toliko atraktivan kao nogomet, košarka ili hokej, ali to je stvar ukusa.

Također kada ova tema postoji, osobito bitno za ljude s djecom, kako god i sto god napravili, moramo paziti da rivalstvo Dinama i Cibone u košarci ne postane bratoubilačko. To je najbitnije. To nije Zagreb, to nije Dinamostvina, to nije gospodski da se širi negativno rivalstvo između dva prijateljska kluba. Na to moramo najviše paziti. Ja ću uvijek navijati za KK Dinamo, dok ne naleti na Cibonu i mislim da bi bilo dobro da svi to radimo koji smo u ovoj nedoumici i da tako odgajamo djecu, koji god klub bude taj broj jedan.
  • mali M
    9.2k
    Prvi put se pojavio ozbiljni investitor s ozbiljnim novcima i ozbiljnoj ekipi. Trenutno je Cibona u procesu skupljanja članova kako bi se mogla provesti privatizacija u kojoj će i članovi moći odlučivati o nekim stvarimavlatkomarkovic

već viđena priča samo sa drugim likovima.. i svaki puta sam se nadao da je to ovo što ti pričaš...

moramo paziti da rivalstvo Dinama i Cibone u košarci ne postane bratoubilačko.vlatkomarkovic

mislim da ovo nije upitno nikome, doslovno nema razloga za tako nešto niti je to ovdje priča.. bez brige, ja prvi neću "mrziti" Cibonu, zbog svega što je bila, što je predstavljala, ali mislim da nema puno uspješnih priča u svijetu o oživljavanju nekadašnjih sportskih mastodonta..
    s druge strane, možda ću ja s vama sjediti na toj "novoj" Ciboni i pljeskati novim Chuckijima, ali više sam sklon da ću se u starim danima odgegati do Maksić dvorane i gledati KK Dinamo.. vidjet ćemo
  • Bosskovitz
    19.8k
    U košarci navijam za: (177 votes)
    Dinamo 35%
    Cibonu 65%
    Mali dioničar

Nemoguće je ovdje donijeti sud o nekim trendovima jer su ponuđeni odgovori drugačiji, ja sam prvi u prvoj anketi glasovao za "oba su mi kluba draga" - opciju koja u ovoj nije postojala - i dojma sam da je velika većina tih koji su tada glasovali kao ja sada glasovala za Cibonu.

Ali bilo bi zanimljivo napraviti ovu anketu svake godine ili jednom u dvije godine pa da vidimo trendove, trenutno budućnost izgleda jako svijetlo za oba kluba.
  • Markelo
    3.5k
    35% za KK Dinamo na 177 glasova. To je odličan rezultat za KK Dinamo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet