• Str1nger Bell
    2.9k
    Zamisli da imaš četnicko tovarske gene, Dežulovicu srpsko kopile.
  • Nolifer
    13.2k
    https://www.index.hr/sport/clanak/je-li-ovo-kraj-mocne-hrvatske/2731787.aspx?index_ref=_sport_najcitanije_d

Ne kužim zakaj bi bio kraj moćne Hrvatske? Pročitao sam tzv. članak tj lagani istovar, ali smatram da nije kraj Hrvatske. To kaj je smjena generacija, ne znači nužno da je kraj. Naprotiv.
  • vjeko1701
    20.6k
    Pa ovisi kako se gleda. Kad ode zadnjih par senatora, najjači igrači će nam biti u obrani. Štoviše, obrana bi nam mogla biti elitna po prvi put u dugo vremena.

Ono gdje se definitivno očekuje pad je vezni red gdje će samo Kovačić i Sučić biti u top klubovima lige 5. Ostalima je očito plato neki osrednji klub lige 5. Nije za bacit ali nije ni ono na kaj smo navikli.

U napadu postoji šansa da Ivanović i Matanović naprave iskorak, treba vidjeti razvoj Belje i Frigana ali ne izgleda kao da će netko od njih baš igrat za top klub lige 5.

Tako da ako gledamo generaciju kasnih "10ih" godina, izuzev obrane, mi već jesmo u padu kvalitete, al opet idemo na velika natjecanja. Tamo ionako nikad nismo u top favoritima za nešto.
  • KtcGoat
    2.1k
    sto se tice veznog reda, zabrinjavajuc je trenutno razvoj Baturine i L.Sucica
  • vjeko1701
    20.6k
    Stignu se još dignut ali definitivno nisu na putanji prema samoj eliti.
  • Thor
    1.4k
    standardno pitanje na svakom putovanju i razgovoru sa strancima koji prate nogomet. Od Irske preko cijele europe do Grcke u kojima sam bio. Neki su cak i culi za ove dolje da postoje samo u smislu rivaliteta (derbi tekme) a ti malo dublje prate nogomet (mozda i radi klade). Najbolji razgovor sam imao sa likom alzircem, vodi restoran u latinskoj cetvrti u Parizu koji je pratio (valjda jos prati) HR nogomet i dinamo. Doso je sa zenom u zg samo gledati dinamove tekme par puta (tad je Sudani igrao). Znao je sve o odnosima klubova,reziltatima...cudo. :love: Mozda i danas dolazi Bakrara gledati, ne bi me cudilo.
  • Tvrdica McTvrdi
    3.4k
    Vjerojatno nam slijedi period kao nakon 2002 pa do 2006 kada si naprijed imo Pršu i to je to, a obrana bila beton. Plasman na Euro ne bi trebao doći u pitanje jer ipak je ovo sad format gdje više ekipa ide nego nejde.
  • Jos-Optimus
    7.9k
    pa ok je članak, definitivno nije za shit of the day
  • LA BOMBA
    646
    Neće biti kraj moćne Hrvatske jer jednostavno ni druge reprezentacije nemaju kvalitete. U nogometu sada ima vrlo mali broj dobrih igrača, većinom imaš neke sistemske igrače koji funkcioniraju u svojim klubovima a kad ih staviš u reprezentaciju ne mogu ništa. Naravno, imaš još nekoliko reprezentacija koje imaju neku kvalitetu i koje će biti favoriti za osvajanja titula (Španjolska, Argentina, Engleska, Francuska) a sve ostalo je vrlo loše.

Kad je Hrvatska imala onaj pad 2002-2006 imao si jaku konkurenciju, pogotovo u Europi. Zemlje poput Češke, Ukrajine, Švedske, Bugarske bile su tad iznimno jake. Danas te reprezentacije nemaju ni pola te kvalitete koju su imale tad. Čak i neka Australija je tad imala kvalitetnu momčad. Imao si Obalu Bjelokosti sa Drogbom i braćom Touré. Kad pogledaš SP 2006 i momčadi koje su bile u top 16, sve su imale po nekog "world class" igrača. Npr. Gana sa Essienom. Danas te u četvrtfinalu čekaju neki slovački anonimusi.

Ona Hrvatska sa Pršom bi danas mogla lagano doći do četvrtfinala SP, jednostavno je tako pao kvalitet nogometa.

Mislim da sa Sučićem, Gvardiolom i još nekim igračima koji će se sigurno razviti ti se možeš lagano kvalificirati na turnire i tamo biti neki faktor. Jer šta imaju drugi? Osim Španjolske, Engleske i Norveške, sve reprezentacije u Europi su lošije nego što su bile 2006. Većina ih je čak i mnogo lošijih, npr. Italija.
  • Nolifer
    13.2k

Po meni je za ovu rubriku. Ukusi su različiti. A i vjerujem da nije kraj moćne naše repke. Možda će bit oscilacija i sve je to normalno. Uvijek smo tu negdje pri vrhu. Samo će trebat pravi izbornik da to sve postroji, ako sadašnji ode s tom generacijom...
  • Dzoni
    2.9k
    jednostavno je tako pao kvalitet nogometa.LA BOMBA

Volio bih vidjet razloge zašto stalno viđam da je "pala kvaliteta nogometa" ako je više golova, nogometaši su puno spremniji nego ikad, brži nogomet itd. Jel to zbog nostalgije ili nema tzv. španera koji rade trikove koji su jedino lijepi za vidjet, ali realno ne koriste previše u igri.
  • Jos-Optimus
    7.9k
    hoću reći da je legitimno razmišljanje, a i članak je poprilično realan, više je naslov bombastičan. Dapače, ako budemo na razini kao u vrijeme Otte Barića - pa i to je super dok se opet nešto ne formira
  • LA BOMBA
    646
    U cijelom nogometu nemaš ni 10 dobrih napadača.

Neki Weghorst igra za Nizozemsku i igrao je za United, a čovjek doslovno ne zna igrati nogometa. Nekada je Nizozemska imala u isto vrijeme Kluiverta, van Nistelrooya, Hasselbaink, van Hooijdonka, Bergkampa... Ako to da ideš sa tih igrača do Weghorsta nije pad onda ne znam šta je.

Na SP 2006 imao si same majstore i zvijezde nogometa. Samo sjeti se tko su bile glavne zvijezde: Zidane, Ronaldinho, Totti, Ševčenko, Kaka, Nedved, Drogba, Beckham, Gerrard, Adriano, brazilski Ronaldo, portugalski Ronaldo, Riquelme, Seedorf, Xavi, Raul, Puyol, Henry, Trezeguet, Vieira, Del Piero, Pirlo,,, pa mogu nabrajati satima.

Tko su glavne face SP 2026? Messi, Ronaldo, Neymar i Modrić, stari igrači iz prošle generacije koji su već davno završili sa svojim prime godinama. Nitko ih nije nasledio. Mbappe i Haaland su jedini koji su donekle zvijezde. I to je to, kraj liste. Od nekih 100 zvijezda na SP 2026 pao si na 6.
  • LA BOMBA
    646
    U modernom nogometu imaš više golova što su obrane lošije i što igračima nije više dozvoljeno raditi što su nekada radili. Ako bi Maradoni dao protekciju koju imaju moderni igrači i VAR dao bi 100 golova svaku sezonu. Njega su doslovno tukli svaku utakmicu.

Pogledajte kako su zaustavljali Maradonu nekada i za takve faulove tad nisi dobio ni žuti.

A onda još kvaliteta travnjaka i sve.

To je bio sasvim drukčiji šport.

Tako da te neke priče da je danas nogomet bolji što je više golova, pa stavi te moderne igrače da igraju u uvjetima koji su bili nekad i ne bi dali ni pola toliko golova. Danas se žale kako su loši travnjaki a nekada se finale lige prvaka igrao na njivi.
  • Jos-Optimus
    7.9k
    mislim da si krivo postavio stvari. Danas je jednostavno strahovito puno igrača na vrhunskoj razini i malo je individualaca koji se ističu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.