• Dino
    4.7k

Imas mozda cijeli clanak?
  • NerminB
    262
    a u pm.. zna li se sta je uzrok? Po slikama izgorit ce sav :meh:
  • NORTE
    21.2k
    Ako je istina da je požar počeo na 15.katu koji se jedini aktivno koristi, a nastavio se na NIŽIM katovima koji se ne koriste (i to po kiši) onda sve ukazuje da se ovo nije slučajno eto dogodilo.

Gruba procjena pokazuje:
    Šansa da požar nije podmetnut: ekstremno mala (~0,001%).
  • rioda
    11.6k
    Bio sam nedavno u toj zgradi i uopće me ne čudi što se požar tako proširio. Zgrada je doslovno pretvorena u smetlište, osim donekle tog predzadnjeg kata koji se jedini djelomično koristio
  • Doktor Kunić
    5.7k
    Ko je zadnji nek zapali šibicu
  • Jaro
    11.2k
    nikad se nece znat, ali eto, zgrada koja se ne upotrebljava, spomenocki status, parcela na ultraatraktivnoj lokaciji... Slucajno se zapalilo, ko i svi pozari ljeti po Dalmaciji kad nestane prostora za nove apartmane, ko skladiste guma neki dan, ko redovni godisnji pozari po otpadima diljem Hrvatske. Slucajno i nitko nije kriv i naravno - nema utjecaja na zdravlje... Nismo mi slucajna drzava, namjerno smo ovako postavljeni i nasadjenji...

P.s. aj bar su bili obazrivi pa zapalili na neradni dan da se ne desavaju dodatne guzve u prometu - ziher sam da ce zasluzni dobit kakvu "zlatnu kunu" ili slicnu nagradu za to...
  • Odani Zgd
    954
    Tužno,uvijek mi je ta zgrada bila posebna,moćna,još kao klincu nekakav orijentir da smo blizu doma kada bi se putovalo odnekud.Definitivno jedan od simbola grada Zagreba.U budućnost vjerovatno neke urbanističke zgrade za guzonje od 4000ojra po m2.
  • NORTE
    21.2k
    Vrlo ružan neboder koji ničemu nije ni služio.
    Ako se neće rušit nakon ovoga bar će biti obnovljen i postati lijep prizor, iskorišten za uredske prostore, većinom za državne potrebe.
  • Dzoni
    2.9k
    Nekome treba prostor za gradnju izgleda..
  • Nine9
    0
    Kakvih 4, može to i duplo više. Vjerojatno sad ide hotel tamo.
  • Trnjani
    66
    Vjesnik iznutra danas ujutro
    Screenshot-20251118-100141-Facebook.jpg
    Screenshot-20251118-100144-Facebook.jpg
    Screenshot-20251118-100147-Facebook.jpg
  • Bruh
    1.1k
    Država ima najveći udio u vlasništvu a i zaštićena je zgrada tak da ak se ne varam obvezani su je isto obnoviti
  • Gelipter
    4.4k
    I zanimljiva simbolika: gradio se u trenucima zagrebačke poplave 1964., a uništen je u požaru. Plenki kaže da je otprilike 60 posto neboder u državnom vlasništvu pa bi trebalo doći do renovacije, ali vidjet ćemo. Ujutro sam prolazio dok se tada već gotovo samo kostur koji je ostao od nekadašnjeg nebodera dimio i moram priznati jako neobičan i tužan prizor.

Nažalost je teško ne pomisliti da je požar možda podmetnut pogotovo kad se zna u kakvom je stanju taj neboder bio posljednjih godina radi nebrige odgovornih i kako se po cijelom gradu riješava starih zgrada (neke od njih su i kulturni spomenici) da bi se mogle izgraditi predimenzionirane zgrade lišene ikakve estetske vrijednosti, a kako bi određeni kriminalci mogli ubirati lovicu.
  • Pacho
    10.8k
    Tesko da moze biti ruznije od te zgrade. Druga je stvar sto su se navikli na nju.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet