• Nolifer
    13.2k

Najbolje. Hahah :rofl:
  • don
    16.8k
    Možda gurnuti na vrijeme tu informaciju o SANU deklaraciji i činjenicu da je ovaj potpisnik? Upitati Ministarstvo kulture, pa podsjetiti da se bliži Dan sjećanja na zrtve upravo te deklaracije. Možda poslati novinare da ta neugodna.pitanja postave predstavnicima Srba, pa onda pozvat Nazora ili nekoga u Dnevnik da raščlane tu deklaraciju itd
    Ovako je ispalo da krvožedne ustaše udaraju na nejač i građane koji samo žele da uče
    miro

u nekom svitu bajki bi to možda i imalo utjecaja

"od kruševca, prizrena, cetinja, dubrovnika, knina, nevesinja. Sa avale, lovćena i šare, kliče srpstvo ustani lazare" dovoljno za postavit pitanja na konferencijam... i to sve u 11. misecu.

ovo je bila idealna reakcija, bez nasilja, bez pljuvanja te dice kojoj je to nametnuto a sa dovoljno jasnom porukom.
  • miro
    7.9k
    Mislim da bi u ovo vrijeme (11.mj) sigurno reagirali
  • Sibirski plavac
    7.2k

Danas mi je samo Istra na pameti, za ostale teme ima vremena. :rofl:
  • cibona
    6.8k
    Tuđmanova, sanaderova i plenkovićeva politika dolazi na naplatu, ali na to se odgovara na potpuno pogrešan način i bojim se da bi ovo moglo mobilizirati i homogenizirati ljevicu, a tek onda kreću pravi problemi.
  • Bruh
    1.1k
    ljevica koja nije hdz u hrvatskoj na vlasti moš mislit
  • ivanlivno
    180
    O karakteru i razini nezavisnosti same NDH se da pričati, ali ustaški vrh se pokazao kao skupina kukavica. Znali su da je rat izgubljen, preko talijanskih veza su ponudili saveznicima da im se pridruže, što je anglosaksonska stoka odbila, znali su da dolazi Crvena Armija i partizani, i oni odluče prvo regrutirati nove zagrebačke dečke u Domobranstvo, i iskoristiti hrvatskog čovjeka, vojnike, zene i djecu kao zivi štit, da dok oni bježe prema Austriji, ustaški vrh pobjegne pacovskim kanalima. Umjesto da su probali ponuditi saveznicima predaju ustaškog vrha, bili bi obješeni, ali možda ne bi došlo do pokolja, barem bi ga partizanski vrh teže opravdao i morao bi se desiti na otvorenom na ulicama Zagreba, a ne poskrivećki po šumama Slovenije pa se sad mogu izvlačit da je par tisuća ljudi stradalo na Križnom Putu. Ustaše su, nažalost, ispali nedorasli zadatku uspostavljanja Hrvatske Države nakon tisuću godina, a uz to neki su bili i britanski agenti.

edit: Samo Domobranstvo je najčišća vojna formacija na Jugoistoku Europe za vrijeme WW2.
  • Kepec
    7.7k
    Klub u rasulu, a ekipa raspravlja o NDH, Hitleru, židovima i ostaloj škvadri hahahah o živote težak li si.
  • Dino
    4.6k

Nazalost, te teme su mi trenutno stoput vedrije od dinama...
  • Navijač Dinama
    10.9k
    Neću ulazit striktno u teme o NDH, Partizanima, Jugoslaviji i ostalome, ali međutim osvrnio bih se na komentiranje o skandiranju "Oj Hrvatska, Oj Hrvatska, Hrvatska, nezavisna država". A to nema veze sa drugim svjetskim ratom kao i vremenom iz 1940ih.

Ono što Britanci zovu "chant" ili ti ga po našem skandiranje/pjevanje je nastalo u nekad (pred)ratno vrijeme(govorimo o vremenu Domovinskog rata) kada je i sama Hrvatska država postala nezavisna. To skandiranje/pjevanje su tada koristili svi hrvatski navijači, kao i dan danas.

Da to ima veze sa NDH, zar mislite da se ne bi pisale kazne i podnosile prijave, kako i protiv klubova i njenih navijača koji to skandiraju/pjevaju tako i protiv same Hrvatske reprezentacije?

Činjenice su jedno, a povijest sasvim druga stvar. Toliko o tome.
  • Kulminacija
    68
    Da istina, to je skandiranje iz 80tih godina i da nije se skandiralo 43. u Odžaku. Ali da to nema veze jedno s drugim sumnjam. Mislim da bi se drugačije birale riječi da se htjelo ograditi od toga. Npr. "O Hrvatska,samostalna država..". Ali ne vidim tu svakako nikakav problem?
  • NerminB
    156
    sta ocekivati od automomaske stoke koja je u toku najgorih ratnih desavanja stala na stranu agresora.. bas divlji zapad
  • ZGV
    3.7k
    Meni je strašno što pokusavaju ovi srbi pogurati pod dane kulture u Hrvatskim gradovima, ali još mi je strašnije što se sada ide prosvjedovati dok Brena, Prijovićka i ostala govna svaki tjedan po hrvatskim klubovima rade derneke i kafanske večeri, a nitko ne reagira....nego dapače siguran sam da i dio to odobrava ili čak posjećuje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.