• C@ptain Koons
    309
    Neki ekvivalent dobrog covjeka Kove na top razini, a da je uspjesan mi ne pada na pametPacho

Najbliže opisu "dobrog čovjeka" mi je Ancelotti, ali isto tako je on smiren i frajer sa svojom pojavom dok Kova nije ni blizu takav jbg.
  • prefontaine
    4.9k
    Neki ekvivalent dobrog covjeka Kove na top razini, a da je uspjesan mi ne pada na pamet.Pacho

Ima jedan, uspješan na top razini, doduše u reprezentativnom je nogometu.
  • LA BOMBA
    508
    Najbliže opisu "dobrog čovjeka" mi je Ancelotti, ali isto tako je on smiren i frajer sa svojom pojavom dok Kova nije ni blizu takav jbg.C@ptain Koons

Ancelotti je sam priznao da nije uvijek tako miran kao što je pred kamerama.

“You have to always be positive on the bench, because you have to talk to the players. It’s not true that I’m always calm. I rarely get angry, but when I do, I go quite mad! There is always the idea of the carrot and the whip to get a donkey to do something, I generally prefer the carrot, because the donkey will help you more that way.”

https://football-italia.net/ancelotti-the-day-i-no-longer-feel-nervous/
  • Pacho
    9.6k
    https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/cole-opisao-mourinhovo-urlanje-na-drogbu-i-terryja-prokleti-gadovi-nemate-mda/2726958.aspx?index_ref=naslovnica_sport_ostalo_m

"Išli ste na Camp Nou i skrivali se. Kukavice. Nula hrabrosti!", prisjeća se Cole kako je Mourinho viknuo pred cijelom skupinom. Prema bivšem engleskom reprezentativcu, trener je prolazio od igrača do igrača, bez milosti.

"Razbio je Petra Čecha, Johna Terryja, Franka Lamparda... Rekao im je da su ih Eto'o i Deco uništili. José je psovao savršenim engleskim: 'Prokleti gadovi! Nemate muda!', rekao je. Bio je pun bijesa, prezira i razočaranja. Kao da je bila soba puna osuđenika na smrt koji čekaju svoj red", piše Cole. "Mislio sam: 'Daje svakom po dvadeset sekundi. Vidjet ćeš kada dođe na mene. Morat će me pokupiti s poda'."

Međutim, veznjak se spasio. "Kad je došao do mene i Duffa (Damiena Duffa), rekao nam je da smo dobro igrali, da smo se trudili. Osjećao sam se kao čovjek s povezom na očima pred streljačkim vodom, spašen u zadnji tren."

Mourinho je tiho napustio sobu, ostavljajući za sobom smrznutu svlačionicu. "Nitko se nije usudio ni pročistiti grlo", prisjeća se Cole. No ta poniženja poslužila su kao gorivo: u uzvratu je Chelsea razbio Barcelonu na Stamford Bridgeu. "José je želio agresivnost i pritisak, i to je i dobio. Vodili smo 3:0 prije nego što je Barça ušla u utakmicu."

Za Colea ta epizoda najbolji je primjer Mourinhoova genija i metode. "Znao je kada te uništiti, a kada podići. Te večeri, nakon zadnjeg zvižduka, prišao mi je, zagrlio me i vikao navijačima: 'Joe Cole! Pobijedili smo zahvaljujući njemu!'. To je bio njegov način da kaže kako mi je oprostio, i osjećao sam da sam to zaslužio."

No ništa, tvrdi, nije nadmašilo trenutak kad je Mourinho pogledao svoje prvake u oči i vikao: "Prokleti idioti! Nemate muda!" Noć kad je Chelsea shvatio što znači igrati i preživjeti pod vodstvom Joséa Mourinha.
  • prefontaine
    4.9k
    Danas da to uradi neki trener, instantno bi se javio igračev agent s ultimatumom da se trener ili otpusti ili će igrač tražiti pravnu zadovoljštinu zbog verbalnog nasilja nad njim. Piši kući pripalo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.