• Mali dioničar
    13.4k
    Prva osoba koja se pojavi i skreše proračun na normalnu razinu će se obogatiti na pošten i legalan način....Bosna86

    Ne kužim ovu rečenicu. Kak će se netko obogatiti ako skreše proračun (pretpostavljam Dinama)?
  • Bosna86
    11.1k
    Zato sto je proračun Dinama apsolutno nerealan, iste rezultate možemo imati i sa 30-35 milja proračuna, umjesto 50... S obzirom na konkurenciju u HNL i trenutni nas koeficijent iste ćemo rezultate imati
  • Mali dioničar
    13.4k
    Da, ali zakaj bi se ta osoba obogatila?

    Valjda bi bilo logičnije da se za razliku napravi stadion. Kredit od 60-80 milja eura i od razlike se plaća stadion.
  • Bosna86
    11.1k
    Mislim da takva mecena nije zainteresirana za kupnju Dinama
  • The Undertaker
    3.7k
    Mene su učili da je osnovna uloga privatne firme osigurati profit vlasniku. Veći promet u pravilu je i veći profit. Dakle, povećati prihode a ne smanjiti. Smanjiti može svatko.
  • Mali dioničar
    13.4k


    Pa di smo mi od toga da je Dinamo na prodaju.

    A i da je na prodaju pa valjda bi netko platio punu cijenu, a ne bi se obogatio na tome da kupi klub pa u prvih godinu dana zaradi 20 milja eura kako bi se dalo zaključiti iz tvog upisa.

    Na kraju krajeva, članovi imaju pravo prvokupa nakon izglednog odustajanja Grada.

    Ali na krivoj smo temi.
  • deda
    26.3k
    Sve danas napisano na ovoj temi je na krivoj temi. O utakmici nitko ništa :rofl:
  • Bosna86
    11.1k
    Ma sve je ova fantazija svakako... Išao sam na cijenu Dinama koja se spominjala (30 milja) i vjerujem da bi se za tu cijenu isplatila kupovina
  • The Undertaker
    3.7k
    Pa ja sam napisao osvrt na utakmicu u kompletu. Samo što su se svi dohvatili zadnjeg poglavlja.
  • Mali dioničar
    13.4k
    Mene su učili da je osnovna uloga privatne firme osigurati profit vlasniku.The Undertaker

    Dinamo je i sada privatan samo nije “firma” odnosno poduzeće nego je udruga u vlasništvu članova.

    Članovima nije osiguran nikakav profit pa ni prava koja imaju članovi brojnih drugih udruga, uključujući dosta moćne udruge zvane HDZ i SDP.
  • The Undertaker
    3.7k
    Ma formalno jest tako. Ali, mi smo realno puno bliže OPG-u nego udruzi.
  • Infinity
    14.9k
    Zato sto je proračun Dinama apsolutno nerealan, iste rezultate možemo imati i sa 30-35 milja proračuna, umjesto 50... S obzirom na konkurenciju u HNL i trenutni nas koeficijent iste ćemo rezultate imatiBosna86

    Ja ne kontam to kresanja prorcuna. Dinamo te pare zaradi, a dok te pare leze na racunu na taj nacin se usporava napredak. Stednja se ovdje ne isplati. Imas 50 milijuna, potrosi ih. Potrositi 40 i ostaviti 10 je pucanje samom sebi u noge, jer je nogomet biznis, a u biznisu je grijeh ne ulagati kapital koji posjedujes, jer ces ulaganjem sutra biti jos veci.

    Vec sam previse puta cuo pricu o kresanju nerealnog proracuna. Jel mi trebamo ostati na ovim rezultatima, zadovoljiti se njima? Ako se ovi rezultati mogu napraviti za 30-35 milijuna, onda se treba ostati na 50 i jednostavno napraviti bolji rezultat od trenutnog. Ili sto kolega rece, razliku daj u stadion, i to je ulaganje i put u rast.

    Ako uprava koju smatramo nesposobnom vec godinama odrzava proracun i jos ga iz godine u godinu povecava, a Dinamo ne propada, mada svako malo netko prica da nas ceka bankrot, onda poslije ovih kad dodje neka u nasim ocima sposobna uprava bi od ovih 50 milijuna trebala izvesti da to postane 60, a da ovaj rezultat koji kosta 30-35 milijuna onda s tih 60 bude duplo bolji.
  • Mali dioničar
    13.4k
    Ma sve je ova fantazija svakako... Išao sam na cijenu Dinama koja se spominjala (30 milja) i vjerujem da bi se za tu cijenu isplatila kupovinaBosna86

    Kad bi klub imao sposbnosti generirati dobit od 20 milja eura godišnje, cijena kluba ne bi smjela biti 30 milja ni u ludilu.
  • mniokl
    247
    Mislim da su se riješili Bjelice jer je bio preuspješan u donošenju novca u klub putem uefa premija.Poznato je da se lakše izvlači lova od transfera.Jer problem je kad imaš rezultat i zaradiš hrpu love opravdati rasprodaju,navijači su puno više pratili sve oko kluba.Bjelica je bio apsulutno obožavan i to nije teren gdje se mamići osjećaju ugodno.Mislim da je njima ova šema puno prihvatljivija koju sad guraju koliko god nelogično izgledala,jer sjetimo se prije recimo nekolko godina da smo isto imali neizbalansiranu ekipu,recimo fali ti bek a oni dovedu veznog kojih već imamo viška.Dovedu ga zato jer se uklapa u šemu izvlaćenja love a za rezultat ih zaboli ona stvar.Uglavnom nadrobih puno toga a moj zaključak je da je Nenad potjeran isključivo zbog novca,jedine Mamićeve svetinje.
  • Bosna86
    11.1k
    A sta kad ti se dogodi Skenderbau i izletis iz svega, a nemaš igrača kao Pjaca ili Olmo da te spase? Imali smo zadnjih 10 g potencijal da ispunimo ono sto si napisao i da su bili likovi kao Bjelica prošli bi bar jednom skupinu Lp ili bar igrali 1/4 EL

    Da bi se tvoja vizija ostvarila Dinamo bi morao imati 20 milja van nogometnih prihoda od publike, sponzora i TV prava
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.