• NVKOD
    8.3k
    netko baca marker i šutira nešto na klupi.Sajla

A to nije dobro. Neću histerizirati jer igračima s klupe treba stati ako ih trener ne stavi u igru, ta neka pozitivna ljutnja. Ali konstantno ignorirati pojedince nema smisla. Samo nam još fali da imamo neke raskole i klanove ovih koji ne igraju, delikatna je situacija održavati sve na nivou.

Za ovu utakmicu se može složiti barem pet sastava i nekoliko formacija kako bi svi igrači dobili priliku, a smo mi rob one mantre da se pobjednička ekipa ne mijenja. Ziheraški pristup i znak da se ne računa previše na igrače s klupe.

Ovo nije NK Veliko Trgovišće da imaš 15 igrača i samo igraš s njima, ovo je skupina od 25 dobrih igrača koji nisu došli samo sjediti na klupi. Ako konstantno mlatiš s istim igračima, kakva je to poruka igračima na klupi? Trudi se, ali nećeš dobiti minute. Premalo im se vjeruje, pogotovo mladim igračima.

Rotacije ne služe samo da osvježiš momčad, već da pokažeš prvotimcima da ih se uvijek može zamijeniti. Problem je ako prvih 11 uđe u komfor zonu s mišlju da će konstantno igrati, a to nije nikako dobro. Ovako imaš zdravu konkurenciju i možeš od svojih igrača očekivati da će svaki odigrati na visokom nivou.

Nadam se da je Kova naučio iz svoje greške jer sam slijedi baš paklen raspored poslije rep. stanke i ako tu ne bude žestoko rotirao, ne budemo se dobro proveli. Ne želim ponovno proživljavati prošlu sezonu.
  • Guinness
    3.1k
    Zamjerka za jučerašnji poraz, meni osobno, ide treneru i stručnom stožeru zbog manjka rotacija.
    Naravno da nisu trebali izrotirati svih 11 igrača, ali definitivno se radilo i o krivoj procjeni o desetorici koja su igrala. I tu mislim da igrače ne treba rotirati zbog fizičkog umora nego psihičkog pražnenja.

Deset igrača koje je sinoć započelo utakmicu se prije dan i pol u ranim jutarnjim satima vratilo kući nakon preokreta i teške utakmice u Europi i većina tih igrača je bila psihički prazna.
    Trener i stožer su trebali procijeniti tko je spreman za nedjelju, tko je "prazan" od četvrtka i staviti druge koji su "nabijeni" i jedva čekaju startati.

Ako u Dinamu i u ovoj širini klupe nema dovoljno igrača koji su 120% motiviranih da sinoć odigraju odličnu utakmicu i donesu nam pobjedu onda potencijalno imamo problem.

Nije nikakva drama, nije ništa loše ali očito se radilo o krivoj procjeni i neka te dvije utakmice (Gorica i Lokomotiva) budu škola i ne ponove se u ostatku sezone.
  • Crni86
    16.1k
    Vidovic starter prvih par kola i sad par kola zacementiran za klupu. Isto i vinlof. Tako nece uc u formu.

Hoxha par kola na klupi pa onda starter zadnjih 5 tekmi. Okej tu je hoxha eksplodirao i nemamo kaj za rec, ali vjerojatno bi mu bilo lakse da nije bas samo iznenadno.

Forma igraca se mora gradit. Ne drzat u naftalinu i ocekivat sad da ce netko bez kinute u 5 nastupa bit dobar.
  • kadsemasazatalasa
    239
    Na bunkere nažalost dosta često nemamo odgovor. Čim obje ekipe igraju nogomet mi smo tu dobri, ali ako mi trebamo biti ti koji će probiti - problem.

Nemamo igrača poteza koji može ovo riješiti. Krila su nam u ovakvim utakmicama loša do nikakva. Hoxha ovakve utakmice nemre igrati jer ima dupli blok i kad krene u dribling, ako i prođe prvog, tu završava sva priča.

Valinčić je umoran, . ali onda iskomuniciraj da si umoran, da bi poštedu, da se ne osjećaš najbolje, Goda, ako se mene pita, nije kvalitetom za ovaj Dinamo (ja bih forsirao tu više Vinlofa), Ben i Miške zasad se nisu pokazali kao dobitna kombinacija i onda na to dodaš Ljubičića i mi ne možemo izgraditi ništa, niti dati neki zadnji pas, rascjepati obranu protivnika.

Možda je Villar taj, al on je zakucan na klupu. Iako mislim da ne bi trebao biti, pokazao je protiv Istre da može s dva poteza napraviti dar mar.

Druga stvar koja me iznandila koju je Kova rekao u intervjuu prije utakmice da smo putovali četvrtak navečer iz Topole te da smo došli u petak ujutro i čak imali u petak trening. Ne znam čija ideja je to bila, al moralo se noćiti negdje tamo (nemojte samo molim vas - nije bilo hotela jer bilo kakav hotel je bolji od putovanja autobusom iz Topole cijelu noć). Možda se u tom slučaju moglo i trenirati tamo negdje ili navečer kad se dođe u Zagreb. Jedna neprospavana noć samo dva dana prije tekme nije dovoljna za oporavak igrača. Samo zbog te činjenice se moralo rotirati više.

Mogli su krenuti Ben i Villar i Vinlof i Kule i Varela i Vidović, i eveutalno nekakav panj iz maksimirske šume da smo stavili na gol. Ako već neće Filipović.

Kao što nakon svake tekme gdje je bilo dobro treba pohvaliti Kovu i suradnike, tako i nakon loše treba ukazati na greške Kove i suradnika.

Mi imamo dva poraza u 9 kola, oba na Maksimiru.

Nedopustivo.
  • Benito
    1.3k
    Nakon prospavane noći i kaj se glava smirila i dalje se osjećam ko drek...
  • San Lorenzo
    22.1k
    Najgore od svega je što je nova utakmica tek za dva tjedna.
  • Mr Anderson
    14.3k
    Ne odobravam reakciju Villara, ali ga razumijem. Ovo je bila idealna utakmica za njega da igra umjesto Mišića ili Ljubičića. Ne razumijem da u ovakvoj utakmici kad možeš koristiti Bennacera ti igraju i Mišić i Ljubičić. Jedan je svakako trebao ostati na klupi, a možda i obojica. Kao i Goda, oba beka su izraubana, ak već nemamo zamjenu za Valinčića, onda je trebao Godu odmoriti.

Btw...oduševio me zadnji vezni Lokomotive, Subotić,nevjerojatno kako klinac od 18 godina odigra zrelo na tako važnoj poziciji.
  • plavi72
    1.8k
    Smanjimo na 2-1,i NIŠTA (a bilo je "balona" bezbroj,umjesto da spustimo loptu)to me boli više od poraza.
    Gorica/Lokomotiva duplo golo +gratis nezadovoljstvo igrača na klupi !
    Vratar obrani protiv Maccabia jednu dvije,pomisliš odlično,a on još gori !
    Moram prokomentirati ,nisam čitač s usana,ali...,psovke naših igrača...Bože oprosti im jer te psuju :fear:
  • San Lorenzo
    22.1k
    Treba pohvalit i Jelavića, dobra priprema utakmice, a iako to nije ništa revolucionarno, svejedno mi je u hnlu zanimjivo vidjeti da se u fazi izgradnje napada Diop diže na def veznog...a kad sam kod Diopa, monstruozne fizikalije za dečka od 19 godina, izgleda štrkljasto, a brz, jak, skočan, miran na lopti.
  • Jokagrof
    0
    Pozz forumasi od novog clana...sta reci o jucerasnjoj tekmi osim da theophile nazalost kad igramo protiv bunkera ne moze igrat i nevistic mora pod hitno na klupu...bit ce jos ovakvih tekmi nazalost nova smo ekipa al bit ce to sve ok
  • Paggini
    72.6k

Da, slažem se. Diopa smo spominjali ovdje od prvog kola, jako je rijetko za vidjeti igrača iz HNL mid table ekipe koji ne kiksa u obrani, a dobar je na lopti, jako jako im pomaže u izgradnji napada. Mali Subotić fino izrasta, Krivak je super općenito. Treba ih svu trojicu držati na oku.

Pisao sam i protiv hajduka da su imali smislenu igru, nije to bilo nabijanje ili bunker/tranzicija đir, a i za razliku od Carevića, nisu se valjali, održavali sjednice svaki aut, nisu koristili u tolikoj mjeri te odvratne trikove uništavanja igre.

Sve skupa solidna njegova trenerska predstava.
  • marcio amoroso
    46.4k
    Najgore za trenera je ne biti dosljedan. Kad smo igrali jednu tekmu tjedno ponavljao je stalno da rotacije kreću kad krenu europske tekme. Igrači to naravno čitaju i slušaju. Europski ritam krene, vratiš se u petak u 7 ujutro iz Srbije nakon nekoliko sati vožnje autobusom i u nedjelju promijeniš samo jednog igrača. To se tako ne radi i nažalost ovaj poraz ide samo njemu na dušu. Jasno se vidjelo da nemamo energije i ne vidim niti jedan jedini razlog da se nije rotiralo 4, 5 ili čak 6 igrača.

Kova uči i nadam se da mu je ovo bila dobra lekcija. Svlačionicu ne smije izgubiti, a sa ovakvim potezima ju gubi.

Ja sam uvjeren da će on ovo izvući, ali treba ovo puno pametnije hendlati.
  • IvanS
    392
    potpisujem sve od riječi do riječi.

Jedina razlika da su igrali Vidović, Stojković (od početka), Villar, Perez Vinlof, Jakir Jr i npr. Varela i da je bio isti rezultat, Kova bi mogao reći promijenio sam, osvježio sam, mladi su, ofanzivni su i sl.

Ovako, sada svi možemo samo nagađati što je uzrok.

Jedino što bih dodao a da me jako nerviralo sinoć su npr. Mišićevi ubačaji u prazno, loša primanja lopte i potom izgubljene recimo Lisice, pokušaji duplih paseva na koje ni blizu ne ode lopta tamo gdje bi trebala i sl.
    Neva? Taj gol je skuhao nebitno koliko tešku loptu mu je McKenna dao.
    Theo i ispadanje...

Prevelik sam optimist da bi sve gledao tako crno i stavljam to pod točku loš dan u uredu i/ili šamar da se to ne ponavlja više.

Inače, prvi smo i dalje i u međusobnim susretima sa svim bitnim konkurentima imamo po tri boda!
    To prošlu sezonu nismo imali i koštalo nas je naslova... :)
  • Zagi
    12.3k
    Btw...oduševio me zadnji vezni Lokomotive, Subotić,nevjerojatno kako klinac od 18 godina odigra zrelo na tako važnoj poziciji.Mr Anderson

Tog malog je netko tu na forumu prije samog početka sezone označio kao njihovog najvećeg talenta.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.