• Crni86
    15.8k
    hvala ti.

to sam napisao i u osvrtu na tekmu. Takve situacije se moraju ispostovat (i hoxha i valincic). Tu se jako lijepo vidi di je kolega izvuko.

Mi smo ih trebali nakantat prvo poluvrijeme 0:3, umjesto toga samo 0:1 i otvorena tekma. Sad smo dobili ali takve situacije mogu odlucit pobjednika pa i kostat nas prolaska dalje u el.
  • Jaro
    10.9k
    ja ovdje uopce ne vidim.da on puca po golu vec pokusava ostro ubaciti samo tovar blokira i ode lopta nekam u 3pm...
    Mozda ja krivo vidim. Uostalom ove situacije "nije ispostovao" lako mi pomocu tv kamere i nekoliko snimki prosudimo, ali oni to odradjuju u trenutko dok pokusavaju kontrolirati loptu, othrvati se protivniku i u vise manje nekom trku.
  • Crni86
    15.8k
    priprema na udarac traje i traje, imao je dovoljno vremena u pripremi da razmisli sta ce s loptom. Zajc se javlja da je sam, vidi se i po mimici. Ovo se mora odigrat.

Naravno ds je lakse vidjet preko tva, naravno da ce se i grijesit. Ali dvije situacije u prvih 20 minuta nesmijemo imat. Mogli smo na kraju zalit radi toga, a sve radi skrtosti pojedinaca
  • NB86
    17.2k

Puca po golu, lopta zavrsi u vanjskoj desnoj mrezi tovara, nije njegova pozicija losa za udarac al morao je i mogao ispostovat zajca, odma se to vidilo
  • Zagi
    12k
    Zajc mu je 7-8 metara iza leđa. Kak da ga vidi, u retrovizorima?
    Uvijek ima neki slobodan igrač , negdje. Nemreš sve vidjeti.
  • NB86
    17.2k
    Samo da je digao glavu umjesto 7 sekundi se namjestao na sut, ko bek bi trebao imat osjecaj za to, nema veze vjerujem da ce napredovat i da ce mu analiticari 5 puta pokazat snimku, samo smo imali 2 takve situacije u poluvremenu
  • Zagi
    12k
    Gif traje 3 sekunde i još je usporen. Kojih 7 sekundi namještanja?
    Da se odlučio pri štopanju ići lijevo, bilo bi moguće. Ovako nema šanse.
    Završio akciju, nije dao kontru. Dosta standardna situacija.

Pretjerujete.
  • Crni86
    15.8k
    Zajc mu je 7-8 metara iza leđaZagi

Ovo nije istina. Nit mu je 7,8 metara iza leda niti mu je iza leda. Perifernim vidom ga je valincic mogo uhvatit jer je bio u koso okrenut prema golu.

Druga stvar, postoji usmena komunikacija. Vidljivo je da zajc vice da je sam. Vidljiva je i ljutnja zajca kad se lopta ne odigra prema njemu.

Danas nije drama, ali to su situacije u kojima jednostavno moramo bolje reagirati.
  • Zagi
    12k
    Ma to se niti rubom perifernog vida ne vidi. PV je 180 stupnjeva , niti u to ne ulazi.
  • mlinchica
    4.1k
    Kak je kolega ranije dobro primijetio
    ali i po pogreškama mu se vidi da je bek koji obožava loptu u nogama.Mlađi referent
    Dodala bih i da voli gledat prema golu kaj je pozitivno.

Preduboko je ovdje pred golom da bi se okretao i gledao tko dolazi od iza, a vuče te šutnut s tak otvorenim pogledom na gol.
    Nisam trenerica ali znam da s tribine u ovakvim situacijama uvijek vičem šut, šut (ili nekaj slično tome :lol: ).

A nekaj je i u tome da je ovo tek 2. tekma Zajca i da ti suigrači trebaju steći naviku na tvoja kretanja, prepoznavanje glasa, možda uigrat koju kombinaciju.
    Poslije tekme trener pokaže kaj si tu trebao bolje napravit i idemo dalje.
    Nije da se to sad ponavlja iz tekme u tekmu.
    Uigravanje samo, a za to treba vremenaaa.
  • Mr Anderson
    14.2k
    Valinčić je već krenuo u šut dok je Zajc na rubu 16. Nije ga mogao vidjeti niti ima govora u nepoštivanju suigrača. Završava akciji na najlogičniji način iz njegove perspektive.
  • DerHerrKool
    63
    Zajc tek ulazi u polukrug na vrhu šesnaesterca kad Valinčić prima loptu u pripremi za udarac. Ja fakat ne kužim kaj fali tom “namještanju na šut”. Majstor prima lijevom vrhunski da mu padne malo ispred njega, korak jedan, dva i bum. Teško da može efikasnije od toga.
  • Droljo
    21.6k
    I jedni i drugi ste donekle u pravu. Tu ide povratna na 16 bez gledanja ili šut (što je i bilo). Bolja odluka bi tu bila povratna zbog bloka i što je bilo iz kosa dosta. Neka odigravanja idu automatski jer bi bek morao znati da će netko ispratit povratnu na 15-16 metara. Nije da nismo dobili gol dva iz tih situacija :lol:
  • Crni86
    15.8k
    igraci gorice, varazdina, istre itd mogu, ali mi eto ne mozemo jer ga ne vidi…

A ne cuje ga od te famozne poljudske atmosfere… A mozda ga i ne razumije, ipak je Zajc slovenac :grin:
  • Mr Anderson
    14.2k
    Lako biti sad general nakon bitke. Mogao je odigrati napamet povratnu, sad vidimo da je Zajc bio sam, ali isto tako je mogao biti pokriven ili se tamo mogao nalaziti obrambeni igrač pa bi imali rekontru na nepostavljenu obranu. Onda bi komentari na Zoni bili u smjeru da što prtlja i vraća i zašto ne završi akciju. Lako je sad vrtiti snimku i pričat što je trebao. Donio je dobru odluku u toj situaciji, ali izvedba baš nije bila najbolja.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet