• xavier
    11.1k


    A zgodno dođe i kako baš hajdukovac "pouzdano zna da je Tuđman bio veliki navijač Partizana"...možad je slučajnost, a možda i ne. Samo kažem...
  • Neki tip
    18.8k
    hajdukovac, politički oponent i tak..

    Ma da se razmemo, Tuđman je vjerojatno zbilja u nekom periodu zivota navijao za Partizan, kak je netko vec napisao, ne bi to bila topla voda, samo velim da mi Budine istine uvijek malo smrduckaju na oportunizam i osobne netrpeljivosti.
  • ZGV
    3.1k
    Pa Franjo ke bio predsjednik Partizana, kako ne bi navijao za njih...samo ne znam koji mu je kurac onda trebala promjrna imena Dinamo jer dinamovac sigurno nije bio niti je ikada volio naš klub. Valjda je od Dinama htio napraviti copy paste Partizana.
  • Stihl
    3k
    Baš sam to htio reć. A trebala mu je promjena, jer je bio egoist, htio je svoj klub koji će u Europi imat identitet. Upravo taj copy paste Partizana ali ovaj put sa snaznim novim Hrvatskim imenom
  • Mali dioničar
    13.9k
    Nemrem naći kad je Partizan promijenio dresove jer se pričalo da je on volio Juve pa im je promijenio boju iz crveno-plave u crno-bijelu.

    Tak da da - volio je dati svoj pečat.
  • Infinity
    15.1k
    Partizan jeste mijenjao boje za vrijeme Tudjmana, ali to nema veze ni sa Tudjmanom, a kamoli s Juventusom. Partizan tih godina ustvari nije ni imao identitet. Bili su plavo-crveni po uzoru na CSKA, ali nisu nosili prugaste dresove nego crvene, plave i cak najvise bijele. Mucila ih je ta povezanost sa Zvezdom, Dinamom i Hajdukom, tj. koristili su boje tri najveca rivala. Bobek je bio taj koji je predlozio da postanu crno-bijeli, jer je bio bolestan za tom kombinacijom. Cak je na terenu nosio crne kopacke s bijelim pertlama. Taj prijedlog je usvojen, ne od samog Tudjmana, nego od kompletnog upravnog odmora.

    Sto se Juventusa tice. Partizan i Juventus do promjene boja nikad nisu odigrali nikakvu utakmicu tako da ta prica o poklonu dresova isto ne pije vodu.

    Pricu cudoh prije vise od pet godina od jednog partizanovca, a sve to nadjoh kasnije i na internetu da se uvjerim. Ako im je itko 'nametnuo' boje onda je to Bobek zbog svog 'pederisanja', a ne Franjo zbog Juventusa.
  • Kwedi
    3.8k
    od 1960. je crno-beli s prugama
  • Neki tip
    18.8k
    Izrađujemo obiteljsko stablo sa sinom i listajući stare fotke naiđem na jednu gdje su moja baka, tata i stric.. stric u ovoj majici:

    30k8gp4te6bjjd2s.jpg

    Godina 1975. ili 1976.

    Mogu reći da bih i danas rado nosio takvu..
  • Kwedi
    3.8k



    Piše: Ivan Karačony

    Prošlo je 25 godina otkako je NK Bjelovar na svom domaćem nogometnom terenu srušio moćnu zagrebačku NK Croatiju rezultatom od 5:1. Premda je bila riječ o prijateljskoj utakmici, senzaciju koja se dogodila na''Logoru'' zaista nitko nije mogao predvidjeti. Doduše, utakmica koja se odigrala 7. lipnja 1995. godine nije počela dobro po domaćine jer je Igor Pamić tadašnjeg viceprvaka Hrvatske (NK Hajduk je te godine bio prvak) doveo u vodstvo već u 9. minuti. No, nakon toga je sve otišlo na bjelovarsku stranu i pet komada u mreži Dražena Ladića zauvijek je ostalo upisano u povijest. Golove su redom zabijali Petar Bošnjak za 1:1 u 28 minuti te Ljubobratović s bijele točke za vodstvo domaćih od 2:1 u 40. minuti što je i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

    Lalićev hat trick

    U nastavku je na vidjelo izašla sva genijalnost legendarnog Marina Lalića koji je Ladiću zabio čak tri pogotka, u 51., 54. minuti s bijele točke te u 72. minuti prekrasnim zgoditkom, baš onakvim kakvi se pamte. Po mišljenju mnogih Lalić je kao junior bio jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Kakav je potencijal bio dovoljno govori činjenica da je Alen Bokšić za njega izjavio da je bio daleko najbolji igrač kojeg je gledao, nešto ''kao Messi danas'', dok je Joško Jeličić nazvao ''Peleom''.
    Koliko je ovo bio bolan poraz za NK Croatiju govori i priča da je legendarni Marko Mlinarić nakon posljednjeg sučevog zvižduka zaplakao na putu do svlačionice.

    Kranjčar: Znao sam od ranije za Lončarevića i Lalića

    -Ekipa Bjelovara iznenadila me kvalitetom i smišljenom igrom. Znao sam od ranije za Lončarevića i Lalića, ali i ostali su igrali vrlo dobro. Iako je utakmica imala revijalni karakter očito je da nekim mojim igračima neće biti mjesta u prvoj šesnaestorici –nakon utakmice je kazao za novine Zlatko Kranjčar, trener NK Croatie.
    Koliko je zagrebački klub tada bio moćan možete vidjeti po imenima na izresku iz novina. Nažalost, prvi gol Igora Pamića radi tehničkih problema nije moguće vidjeti, a video je ustupio Petar Bošnjak, tadašnji strijelac prvog pogotka za NK Bjelovar i njihov današnji trener. Spomenimo i da se ta zasigurno jedna od najuspješnijih utakmica NK Bjelovara igrala u spomen na dr. Anđelka Višića iz Bjelovara, prvog liječnika koji je poginuo u Domovinskom ratu u studenom 1991. godine.
  • Kwedi
    3.8k


    Kvalifikacije za Ligu prvaka 2003-04. - Dinamo Zagreb - Maribor



    Hrvatski nogometni kup 1997. - NK Croatia - NK Zagreb - finale



    Kup UEFA 1996/97. - Spartak Moskva - Croatia - revanš meč
  • Crusades1986
    9.5k
    4f8u40r9nuz8ekng.jpg
    Naletio na sliku na internetu, ne znam jel bila tu već
    13.05.90.
  • agramZ
    2.2k
    derbi 1.5.2004

  • agramZ
    2.2k
    opet derbi, ovaj put gostovanje 3.4.2004
    ludnica u kavezu

  • agramZ
    2.2k
    rijeka - dinamo 12.5.2004

bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.