• kajjaznam
    231
    ¸Volio bi to,ha?
  • Hnlovac
    3.3k
    tek sad vidio da sam na temi Maksimira a ne Kranjče
  • NitkoBitan
    31.7k
    Pretpostavka oko 7-8k, ali ne znamo točno još.NORTE

Mozemo povuc neku paralelu sa Freiburgom jer imaju dvoetazni stadion sa jednoetaznom navijackom tribinom slicnog kapaciteta nasem zeljenom Maksimiru. Njihova jednoetazna stajaca tribina ima kapacitet od 8 tisuca mjesta. Da se tu radi o sjedecim mjestima pretpostavljam da bi to bilo 6,5-7 tisuca mjesta.

Do pocetka izgradnje novog stadiona se da progurat ideja o tribini stajanje, ne bi to bila velika i teska promjena za izvest u odnosu na pocetni projekt. UEFA dopusta sigurno stajanje, a klub bi u suradnji sa HNSom lako mogao dogovorit implementaciju takve tribine u nasem nogometu. Bila bi to prva aktivna tribina stajanje u regiji ne racunajuci starije oronule stadione koji su silom prilika ostali bez sjedalica.

Tribina stajanje = unikatni dozivljaj, romantika, prakticnost, klubu vise prodanih ulaznica, navijacima ulaznice po nizoj cijeni. Definitivno vidim samo prednosti.
  • NORTE
    19.9k
    Jel bilo govora kako će se riješiti problematika blizine tribina i terena (kad već spominjemo mrežu kod gostujućeg sektora)?

Piva, baklje, kišobrani - kako se najlakše može spriječiti da nemamo sranja ako dođe do sranja?
    periklo

Spominjali smo to jednom, a bacanja će sigurno bit i vjerojatno i kazni ako nekog na terenu pogodi.
    Kako god, reda će se sigurno uvest, makar to bilo i nakon incidenta, iako se nadam da to možemo prevenirat.
    Bilo je glupiranja i na futsalu, a na nogometu je rivalstvo sto puta jače i intenzivnije.
    Baklje neće letit u teren to je sigurno.
  • Sajla
    13.2k
    Do pocetka izgradnje novog stadiona se da progurat ideja o tribini stajanjeNitkoBitan

postoje "safe-standing" sjedalice, već smo o tome pričali na zoni. to bi se moglo lako implementirati.
    1280px-Safe_standing_area_fitted_with_rail_seats.jpg
  • NitkoBitan
    31.7k
    Meni je ovo previse ograda za tribinu. Mozda tako nesto za gostujuce da potencijalno manju stetu naprave i ne cupaju sjedalice.

Ovako nesto sam ja zamislio za nas sjever. Tu i tamo koja ograda.

images-21.jpg
  • Sajla
    13.2k
    slažem se, samo mislim da bi ovo bio najlakši kompromis kojeg bismo mogli vidjeti da se ostvari.
  • NitkoBitan
    31.7k
    Zasto i s kim bismo trebali ostvarit kompromis? Zasto bi netko bio protiv tribine stajanje kakvih ima u drugim europskim drzavama?

Jasno da su u pitanju HNSova pravila, ali ne vidim zasto se oni ne bi prilagodili zeljama Dinama koja su ostvariva.
  • Sajla
    13.2k
    grad i vlada koji financijraju, stručni žiri društva arhitekata koji ocjenjuje projekte. "joj, pa moramo imati sva sjedaća mjesta, znate, za obitelji kad dođu na reprezentaciju ili koncert, blablabla"
    s obzirom da još nijednom u javnosti nisam vidio da se spominje stajaća tribina, ovo mi se čini kao način da se "na mala vrata" to implementira. nemam ja niš protiv stajanja, naportiv, ali nigdje nisam čuo da je klub komunicirao tu ideju prema onima koji financiraju projekt ili da je to u opisu budućeg stadiona, pa na temelju toga zaključujem.
  • NitkoBitan
    31.7k
    ali nigdje nisam čuo da je klub komunicirao tu ideju prema onima koji financiraju projekt ili da je to u opisu budućeg stadiona, pa na temelju toga zaključujem.Sajla

Pa jasno kada trenutno stajace tribine ne postoje u pravilnicima HNSa, naprosto nisu niti predvidene niti dozvoljene za nas nogomet. Do sada nitko nije ni prisao HNSu/institucijama sa takvom idejom.

"joj, pa moramo imati sva sjedaća mjesta, znate, za obitelji kad dođu na reprezentaciju ili koncert, blablabla"Sajla

Sjeverna tribina je za hc navijace, ako to netko u ovoj drzavi ne zna... A sto se tice koncerata... pa parter tribina :grin:, ili tribina iza pozornice na kojoj nema nikoga.

Al bumo vidli, kad se ideja probije preko nekoga prica ce se zakotrljat. Steta sto nitko to nije pitao Naukovica.
  • Sajla
    13.2k
    kad se ideja probijeNitkoBitan

Tu se razilazimo, ti si već na "kad", a ja još na "ako" :lol:
  • Ludovic IX
    9.9k
    ograde su tu zbog mogućeg stampeda, zar ne. Ne moze stajanje bit bez ograda.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet