• Droljo
    21.1k
    Kako sam samo sretan i zadovoljan što nemam Facebook. :ok:
  • Sajla
    13.2k
    svi ste upoznati s pojmom "road rage" - nešto se u prometu dogodi, netko ti oduzme prednost, sporo se vozi ispred tebe i sl. a čovjek za volanom podivlja i izgubi kontrolu nad samim sobom. psiholozi kažu da je to zato što se radi o situaciji gdje je s druge strane nešto dehumanizirano - iako za volanom drugog vozila sjedi čovjek, mi vidimo limenu kutiju, predmet bez ljudskih atributa. ne vidimo izraz lica, ne čujemo ton glasa, držanje tijela i onaj primitivni dio mozga koji upravlja refleksnim reakcijama ne reagira i ne koči reakcije kao u situaciji kad se sudariš na pločniku s drugim pješakom koji te pogleda iznenađeno, podigne ruku ispričavajući se pa to i izrekne. na sve to niti ne reagiraš i prihvatiš situaciju pa nastaviš dalje kao da ništa nije ni bilo. jer se radi o neposrednom kontaktu, a ne kao kad ste obojica u autu gdje imaš osjećaj odvojenosti i anonimnosti, a "ono tamo" ni nije čovjek nego lim, staklo i plastika pa psuješ, urlaš, trubiš.

internet je tome jako sličan. radi se o gotovo potpunoj odvojenosti, sve što vidimo je ekran, a s godinama smo naučeni da su tamo ljudi koji nisu "stvarni", tamo je i film, lažna krv, glumljene smrti, to su sve likovi, a ne ljudi poput nas. ili čak samo slova, kao ovdje na forumu. dodaj tome nizak IQ, manjak empatije, pojačaj signal kad vidiš da drugi prolaze nekažnjeno za svoje gnjusobe i dobijemo to što smo dobili.

također, kad se s nekim ne slažemo, sekvenca događaja obično ide u slijedu - pa on ne zna sve informacije, moram mu reći to, to i to. i dalje se ne slaže nakon što zna sve ovo - znači da je glup. ne slaže se i dalje, a svojom argumentacijom i razgovorom pokazuje da nije glup - to onda samo znači da je zao i pokvaren. i kad je na drugoj strani netko koga smatraš zlim, a još je i na neki način dehumaniziran - nema tu više nikakvih kočnica.

unutar jedne generacije napravili smo ogroman skok (pad?) zahvaljujući tehnologiji, a evolucijski smo se tek malo mrdnuli od plemenske zajednice i naši mozgovi su prilagođeni sasvim drugačijem okruženju. zbog svega toga je eskalacija nasilnih reakcija (bilo verbalnih na društvenim mrežama, bilo onih puno gorih koje uključuju fizičko nasilje i oružje) nešto čemu se ne treba čuditi jer gotovo nitko ne radi ništa u vezi toga. ali s ovim sam otišao u debeli offtopic, nadam se da mi ne zamjerate.
  • Marley
    4.9k
    ali s ovim sam otišao u debeli offtopic, nadam se da mi ne zamjerate.Sajla

Niti najmanje, dapace, bolje ti, nego ja :lol:

Ali opet, i kada sve to znas, tesko je ne nazivcirati se citajuci izivljavanja hrabrih internet warriorsa.
    Eh, empatija je zeznuta stvar. Da se nekad zapitas je li uopce vrlina, jer ti cesto dodje kao uteg u danasnjem svijetu :yikes:
  • Goncalo Santos
    965
    Nacelno se slazem da po internetu i komentarima ima previse primitivizma, nemam facebook pa nisam vidio komentare o kojima pricate, ali slutim na sto mislite. Apsolutno sam za konstruktivnu kritiku i mislim da nitko ne bi smio biti nedodirljiv po tom pitanju kada pricamo o Dinamu, niti Boban, ni Zajec ni netko treci, a primjetio sam da se mnogi koji su se borili za demokratizaciju kluba uvrijede kada se nesto prigovori na racun npr. Zajeca ili Bobana ili nekog proljecara, do te mjere da mislim da uzdizu pojedinca iznad kluba.

Ja bih htio podsjetiti ljude da su Zajec i Skender do zadnjeg trena branili i cuvali poziciju bivseg djelatnika MM dok ga Manenica nije smjenio, bar se tako pisalo u medijima, nisam u klubu pa ne znam je li to istina. Isti Zajec se i sam hvalio da sudjeluje u kreiranju sportske politike te govorio da je Mmaee (koji grije klupu Qarabaga) nas najbolji stoper, da je Kanga veliki napadacki potencijal, a da Kulenovica ne ide. Odjednom kad su posla kola nizbrdo, oprao je ruke i rekao da on ne sudjeluje u sportskoj politici. Ovo Zajecu nije prvi put da je u Dinamu nakon igracke karijere i nije za sobom bas ostavljao bajnu situaciju.

Da me se ne napadne da sam kobasicar, taticevac i slicno, vjerujem da su sve ovo sto sam napisao cinjenice i da s razlogom postoje ljudi koji ne simpatiziraju Zajeca, medu kojima sam i ja sam, ali ne bih nikada pisao gnjusne komentare o njemu. Na stranu fantasticna igracka karijera, ali kada ljudi sumnjaju u njegovu sposobnost vodenja kluba, nemojte ih napadati da su mamicevci, nama je svima Dinamo najvazniji, ako vidimo neke stvari za koje mislimo da se ne rade dobro, reci cemo.

Borilo se za demokratizaciju, to je demokracija, pravo glasa i iznosenja misljenja. Smatram da treba postovati svacije misljenje dok god se moze jasno iskomunicirati na kulturan nacin.
  • vjeko1701
    18.7k
    Postoji i nešto što se zove respekt, posebno prema onima koji su te zadužili u nečemu. Da moji roditelji naprave ne znam kakvu glupost, neću ih nazvati glupanima. Ponekad ću i dopustiti da nešto naprave makar unaprijed znam da je loše jer su zaslužili pogriješiti i nije mi problem preuzeti i istrpiti posljedice toga.

Ljudi koji vode klub nisu roditelji ali neki su zbilja dali puno i riskirali puno da bi došli do ove točke. Pa dal onda mogu i dovest tog Mmaeea ili pogriješiti sa Marićem bez da ih se odmah tjera, vrijeđa, obezvređuje sve dobro, zove grobarima, uspoređuje sa kriminalcima...itd.

Također sa slobodom govora postoji i određena odgovornost. Stalno ponavljanje dokazane laži ili čak djeljenje istine koja možda i nije za javnost mora imati posljedice, ovakve ili onakve.

Svima puna usta Dinama, svi se kunu u ljubav ali im je ipak bitniji vlastiti ego. Bitnije dokazati da su bili u pravu, bitnije ispucati ljutnju ili frustraciju. Bitnije ispasti faca s informacijom nego da ju čuvaju u interesu kluba.

Demokratski izbori ne znače pravo na znanje svakog detalja. Sloboda govora ne znači laprdanje bez posljedica. Svako mišljenje nije vrijedno respekta.
  • Nema zaleđa Mikića
    2.6k
    Ljudi koji vode klub nisu roditelji ali neki su zbilja dali puno i riskirali puno da bi došli do ove točke.vjeko1701

Ljudi koji onako komentiraju nisu htjeli da dođe do te točke.
  • Kumerle
    1.5k
    Prilično sam siguran da su dosta tih komentara botovi s lažnih profila, kao što su i tovarski koji veličaju Hajduk. Postoje agencije kojima se plaća bot farma i koje rade na peglanju imidža kojeg je netko voljan platiti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.