• Z brega sam
    97
    na primjeru B.Dortmund je to spomenuo. 2 puta ne otpustiš, gubiš pravo.
  • NitkoBitan
    31.6k
    Mislim da je Ivan spomenuo nešto u stilu ako 3 puta godišnje ne dođeš, a da nisi otpustio kartu na prodaju gubiš pravo na prvokup godišnje. Po meni dobar način.deda

Zar nije da neki imaju sistem da 3 puta ne dodes a usto i ne prepustis ili das svoje mjesto nekome i automatski ti se ukida godisnja?
  • deda
    40.9k
    Rekao bih ne
  • Šteco
    1.2k

Rekao je jučer Nauković da će se dosta toga digitalizirati i unaprijediti, a meni je ovo bilo za svoj gušt, što je usput moglo/može biti korisno.

Meni je fora vidjeti na ovom malom uzorku dummy adresa puno malih grbova po cijelom gradu. Kad bi bilo 100+ puta više (ZG ima 25k+ članova), to bi bila perverzija. Ne mora se niti prikazati onaj popup s točnim adresama kad se klikne na ikonu, ali bi cijeli grad bio prekriven grbovima. Evo mali zoom bliže na ovih 194 adresa, gdje je malo gušći raspored da se lakše dobije dojam:

EEOvfCg.jpeg

Perverzija. :love:
  • pešća
    491
    Znači funkcionira to? Može link da se i ja zabilježim?
  • periklo
    102
    Hrpa korisnika godišnjih karata na zapadu (ekipa 50/60+ godina) nemaju aplikaciju ili profil na web stranici - kako riješiti taj problem i njih nauciti na neki način da ustupe kartu kad ne mogu doći?
  • Niko1986
    3.5k
    Kako u svim drugim državama svijeta ljudi od 50-60 godina koriste online sustave? Prilagodi se, pitaj sina/unuka da ti riješi.
  • NitkoBitan
    31.6k
    Tocno to. Da se digitalizira glasanje na drzavnoj razini da vidis kako bi naucili da daju svoj glas HDZu/SDPu :rofl:
  • fakin
    1.2k
    neka se dijele letci prilikom kupovine godišnjih karata gdje će im sve biti objašnjeno.
  • periklo
    102
    Sve je meni i tebi i našoj generaciji jasno, ali od 2.000+ godišnjaka na zapadu dam se kladiti da njih četvrtina ne zna za opciju prepuštanja karata u slučaju nedolaska, pa sinovi i unuci ne mogu tu pomoći.

Jer pretpostavljam da će se sigurno desiti (u slučaju brojanja dolazaka/prepustanja - s čime se osobno u potpunosti slažem) da će njih dosta biti neupućeno u sve to, a ako im se oduzme pravo prvokupa na godišnju, moglo bi biti dosta nezadovoljnih…

Cisto razmišljam naglas kako to izbjeći i educirati stariju gardu da ne bi doslo do neželjenih situacija.

Sigurno jedan od načina.

I možda neki besplatni telefonski broj na koji mogu nazvati i prepustiti kartu ako se ne služe internetom / nemaju nikog da im to napravi umjesto njih?
  • Sajla
    13.2k
    Sviđa mi se ovo što si napravio!

Predložio bih jednu izmjenu. da ne bude ovoliko malih grbova koji donekle precizno prikazuju adresu člana, za svaku četvrt bih pri prelasku mišem prikazivao veći ili manji grb ovisno o postotku članova u toj gradskoj četvrti/mjesnom odboru (ovisno koliko zumiraš kartu) zajedno s brojkama.

Primjerice (broj članova izmišljen za primjer):
    • Gradska četvrt Trnje, 40.539 stanovnika, 1000 članova = 2,5% -> srednje veliki grb
    • Gradska četvrt Maksimir, 47.356 stanovnika, 1800 članova = 3,8% -> veliki grb
    zumiraš u četvrt Maksimir:
    • Mjesni odbor Bukovac, 300 članova od 6.658 stanovnika = 4,5% -> veliki grb
    • Mjesni odbor Remete 100 članova od 5.923 stanovnika = 1,7% -> mali grb

Opći prikaz karte grada s nijansama plave - što plavije, to veći postotak članova. Kartu grada podijeliti na četvrti kao što je karta Hrvatske na stranicama kluba podijeljena na županije, pa pojačani "opacity" plave što je veći postotak članova u gradskoj četvrti/mjesnom odboru.

(Znam, najlakše je kritizirati onoga koji stvarno nekaj radi. Da znam takve stvari napravio bih sam, ali nemam pojma o tome, zato još jednom pohvale za ovo što si radio!)
  • Kumerle
    1.5k
    uvesti nakon dva nedolaska bez prepustanja mjesta da ih netko kontaktira na mobitel i mail i upozori. Ako izignoriraju mail i poziv te izgube pravo prvokupa, naucit ce.
  • Papastrumf
    19.2k
    Prelaskom na Kranjču minorizirat će fizička prodaja ulaznica. Pretpostaviti je da će se godišnje prodavati isključivo online te će svaki vlasnik godišnje biti dužan ostaviti svoju email adresu.
    Prijedlog je da svaki godišnjak nekoliko dana prije svake utakmice dobije push notifikaciju s napomenom da klikne i prepusti svoje mjesto do određenog trenutka ukoliko ne može doći. S obzirom na mali kapacitet, na taj način će navijači znati da će se dio ulaznica osloboditi u točno određeno vrijeme prije svake utakmice te će moći pokušati doći do iste.
    Treba još odlučiti koliki broj ne dolazaka, a ne otpuštanja mjesta će biti tolerancija te na koji način će godišnjaci biti nagrađivani za prepuštanje mjesta, odnosno hoće li to biti novčana naknada ili nekakvi bonovi za konzumaciju ili slično.
  • Juznjak
    4.4k
    na koji način će godišnjaci biti nagrađivaniPapastrumf

Rekao bih da je nagrada zadržavanja prava na prvokup godišnje ulaznice sasvim dovoljna. Stvarno nikome ne bi trebao bit problem izdvojit doslovno par sekundi u 5-6 dana da klikne da prepušta mjesto i nikakve nagrade za takvo nešto čovjek ne bi trebao imati.
  • jedan u nizu
    15.3k
    Sve je meni i tebi i našoj generaciji jasno, ali od 2.000+ godišnjaka na zapadu dam se kladiti da njih četvrtina ne zna za opciju prepuštanja karata u slučaju nedolaska, pa sinovi i unuci ne mogu tu pomoći.periklo

Sljedeći put kada budu dolazili po godisnju objasni se svima, podijeli se letak sa svime sto piše i sto se gubi ako se ne prepustaju mjesta.
    Ako i nakon toga ne znaju za to, izlike nema.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.