• plavi72
    1.7k
    Jedan član obitelji nije bio učlanjen,pitam u Fan shopu na stadionu (u subotu),mogu dobiti papir da može na sjever,cura kaže NE :grin: dobit ćete člansku čim popunite na tabletu podatke :heart: :up:
  • Alack Sinner
    26

Svi koji imaju godišnje su sigurni za pravo prvokupa (ne i oni koji su dodatno kupovali - misli se onaj dodatni kontigent za zapad).

Za iduću sezonu bi trebale biti polugodišnje.

Za dalje ovisi o dolaznosti.
  • Šteco
    1.2k
    S obzirom da je bilo pitanje može li se znati iz kojeg kvarta u Zagrebu dolazi koliko članova, dao sam si truda i kreirao aplikaciju koja to omogućava. Prvo ću pokazati par screenshotova kako sve izgleda (prilagođeno i za mobitele, nisam radio screenshotove, možda napravim video), a zatim objasniti što se može dobiti i što još treba doraditi da aplikacija bude u punoj funkciji.

Landing page za upload CSV fajla
    Ovdje se ubacuje CSV s adresama.
    kxjSDwM.jpeg

Obrada CSV-a
    Sustav učitava CSV, geolocira svaku adresu i priprema mapu.
    aWQkNk9.jpeg

Prikaz mape
    Mapa prikazuje lokacije s uključenim granicama gradskih četvrti.
    bHCKLQm.jpeg

Više osoba na istoj adresi
    Ako vidite da je 195 članova na 194 lokacije, to je zato što na istoj adresi može biti više osoba.
    AmuAaoL.jpeg

Osnovne funkcije
    • Moguće je uploadati CSV u formatu "Ime,Adresa". Ime nije obavezno, može se ostaviti prazno – u konačnici će se prikazivati samo lokacija.
    • Sistem podržava upload neograničenog broja adresa jer obrađuje po dijelovima i sortira prema kvartovima, dajući odmah statistiku po gradskim četvrtima.
    • Adresa ne mora imati geolokaciju – sustav je sam pronađe i stvori novi CSV, koji se pohranjuje na server.
    • Mapa se može koristiti besplatno jer sustav šalje zahtjeve za geolokaciju periodično, unutar ograničenja free verzije.

Trenutni nedostaci i ograničenja
    • Ovo je beta verzija i još testiram.
    • Link za sada neću dijelit javno – aplikacija još nije “osigurana” od neželjenih korisnika i sadrži dodatne linkove/informacije koje ne želim dijeliti dok ne bude potpuno stabilna. Možda to danas riješim, pa pošaljem da pogledate (iako je već na privremenoj domeni dostupno).
    • Za veći broj članova možda će biti potrebno raspodijeliti podatke na više CSV datoteka, kako bi obrada bila stabilna. Rješenje je već pripremljeno – moguće je dodavati CSV datoteke jedan po jedan na istu mapu, a mapa se nadopunjuje.
    • Zbog ograničenja free verzije geolociranja, veći broj adresa (npr. 25k) obradi se sporije. Ako se plati, što je bacanje para, onda bi se moglo ubrzati. Meni je za manje od 5 minuta ubacio 200 adresa (može se ubrzati, ali ne želim dobiti ban IP adrese).
    • Iz sigurnosnih razloga i zaštite podataka, aplikacija nikad neće biti javno dostupna – precizne adrese članova neće se dijeliti. Može se koristiti samo u klubu, od strane nadležnih, koji onda mogu dijeliti statistike četvrti i screenshotove.
    • Trenutno Gornji grad – Medveščak prikazuje se kao “Nepoznato”, ali to će se doraditi u novijoj verziji.
    • Kod nekih adresa (npr. “Aleja Bologne”) geokoder nije prepoznao lokaciju. Vjerojatno bi s ispravnim nazivom, “Aleja grada Bologne”, prošlo bez problema. Nisam testirao, ali nije ni bitno.

To bi bilo ukratko što aplikacija radi i kako funkcionira. Ako sve prođe testiranje, bit će moguće imati preciznu statistiku članstva po kvartovima u Zagrebu, bez ugrožavanja privatnosti. Sad me zanima, ima li netko iz kluba koji smatra ovo korisnim? Da ne radim dalje, ako nema interesa. Naravno, kad završim mogu poslati sve fajlove, da ih možete koristiti na svom serveru, te se ista može dodatno osigurati.
  • Papastrumf
    19.2k
    Hvala ti na trudu, ali prije svega bi trebalo srediti bazu podataka i sustav u koji se unose članovi jer sustav nema sam po sebi popis ulica pa da onda sam odabereš nego je potrebno ručno upisivanje. Ljudi se učlanjuju online, preko aplikacije u fan shopovima te unos pristupnica u članskom odjelu. Dakle, imaš situaciju da je za jednu ulicu nekoliko različitih naziva tipa Kranjčevićeva, S.S. Kranjčevića, SS Kranjčevića, Silvija Strahimira Kranjčevića, a takvih je primjera gro.
  • Šteco
    1.2k
    Razumijem problem s adresama, sve okej, bio je gušt raditi na ovome. Adrese se mogu riješiti i uz pomoć AI alata koji dosta dobro prepoznaju varijacije u nazivima ulica i pomažu kod takvih slučajeva.

Skripta ostaje spremljena i na raspolaganju je ako se u budućnosti pokaže potreba. Za sigurnost mogu jamčiti osobno ili kroz firmu, a naravno, uvijek se može dodatno provjeriti ili doraditi. Imamo u klubu i ljude iz te branše.

Za dojam kako aplikacija radi u praksi, evo kratkog videa prikaza na mobitelu (imgur je malo pokvario kvalitetu videa, ali kaj je tu je): https://imgur.com/a/rSjErP0

Kasnije ću još sakriti neke funkcije i linkove, pa ću pustiti i testni link. Ako netko želi isprobati ili možda vidi neku drugu primjenu, neka se slobodno javi – meni će sigurno dobro doći i u budućnosti.
  • fakin
    1.2k
    sinoć je nauković rekao da svi koji ove sezone imaju godišnju da će moći kupiti godišnju za kranjču, neće biti gledanja dolaznosti dok smo na starom maksimiru. znači nebitno je hoćeš ove sezone biti na 0 ili 22 domaće moći ćeš kupiti godišnju za novu kranjču.
  • Z brega sam
    97
    To je rekao na početku. Kasnije je u jednoj rečenici dao naslutiti da se ekipa koja se bavi time, bi i mogla pozabaviti filterima ako to procijene da je potrebno.

EDIT: bar sam ja tak shvatio za onu sljedeću polusezonu na Maksimiru
  • Crusades
    18.9k
    Mislim da je tako rečeno da :up:
  • fakin
    1.2k
    ma nema ništa od toga dok smo na starom stadionu, a na novom ionako će biti dovoljno mjesta za sve, tako da mislim u praksi ništa od toga. to bi se moglo gledati eventualno kao dodatni bodovi u programu vrijednosti i to je to.
  • Dudu9
    1.9k
    Svaka čast na trudu ovo su odlične ideje, i takve razne aplikacije i mogućnosti su super za vidjeti, tipa i aplikacija za ulaznice bi takva bila odlična di bi se vidilo točan broj prodanih i slobodnih karata za bilo koju tribinu
  • NitkoBitan
    31.6k
    Na Kranjci ce sigurno bit neki sustav. Na stadionu kapaciteta 11 tisuca mjesta (10.5k za domace ukljucujuci loze) je nedopustivo da se od 4-5 tisuca godisnjaka polovica ne pojavi na manjoj tekmi i da ta mjesta ostanu prazna jer ti ljudi nisu prepustili svoje mjesto.

U Engleskoj i Njemackoj svaka tekma sve puno a teoretski nije moguce da svaku utakmicu dode 90%+ pretplatnika; bolest, putovanje, neocekivana obaveza... Ocito postoje sustavi koji su efikasni i Dinamo ih treba primjenit.
  • rioda
    10.4k

Mislim da engleski klubovi imaju sistem da ti sam nekome proslijediš/prodaš ulaznicu ako ne možeš ići, bar sam čuo takve slučajeve za City i Arsenal, i sve se odvija putem aplikacije.
  • deda
    40.9k
    Mislim da je Ivan spomenuo nešto u stilu ako 3 puta godišnje ne dođeš, a da nisi otpustio kartu na prodaju gubiš pravo na prvokup godišnje. Po meni dobar način.
  • fakin
    1.2k
    pa ok na kranjči će se možda gledati te 2, 3 sezone. ali na starom i novom maksimiru mislim da se neće gledati.
  • Keyser Soze
    16.2k
    A je li bitan postotak dolaznosti u tom kontekstu?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.