• vlatkomarkovic
    1.9k
    Dva pivota i jedna desetka.Crni86

Mi doslovno nismo odigrali niti jednu utakmicu ove sezone tako…. Bar ne od prve minute ne mogu reci 100% nakon zamjena…
  • rokikaciga
    5.6k
    Mi nemamo nijednog igraca u rosteru koji moze odigrat solo pivota. Nije to sramota, jedna Barca je u istom problemu otkad je otisla najbolja sestica ikad Busquets

Po meni dvojica od Misic/Bennacer/Villar/Ljubicic/Soldo moraju uvijek igrati. Ali tocno dvojica. A ispred njih jedan od Zajca, Mudrog, Stojketa.

Upravo gledam reprizu utakmice i previse smo pokriveni kad Miske primi loptu, jedina opcija su stoperi.
  • ElDorado
    5.9k
    to znamo jos od prosle sezone i nitko da to promjeni od 5 trenera. Kova je i vž i sb igrao s dvojicom
  • The Undertaker
    8.7k
    Villar i Mišić su dva pivota, barem u teoriji. Drugi je par rukava što oni to ne igraju kako treba.
  • Droljo
    21.1k
    Mi šta god igramo mišić je sam na centru terena i oko njega nema nikoga 30 metara u radijusu. Ekipo sa sjevera sjednite jednom na zapad dole i sve vam bude jasno u jednom poluvremenu. Ne šalim se.
  • hardek
    6.3k
    Dinamo ima igrače trenutno da igra Conteovski nogomet. Najčešće u formaciju 3-5-2… Samo sto se postavljaju dva upitnika prvi je da li Kova zna to izvesti drugo da li smije s obzirom da gradimo indetitet igre temeljen idejom Capellasa…vlatkomarkovic

Ne možeš samo tako promijeniti u 3-5-2 da to funkcionira na duge staze. Možeš na 1 utakmicu iznenaditi protivnika (Atalanta) ali postojat će rupe zbog neuigranosti koje će ti protivnici jako brzo pocet eksploatirati.

Puno je lakše promijeniti formaciju sa npr 4-3-3 na 4-4-2 ili 4-3-2-1 jer se obrana ne treba puno adaptirat
  • Thor
    762
    fakat je tak. To sam i ja jucer pisao. Misic je sam. I jedina spoma napada i obrane. To ne kuzim da Kovacevic nije vidio i radio korekcije.
  • vlatkomarkovic
    1.9k
    Mi nemamo nijednog igraca u rosteru koji moze odigrat solo pivota. Nije to sramota, jedna Barca je u istom problemu otkad je otisla najbolja sestica ikad Busquetsrokikaciga

Točno, ali i 90% momčadi ne igra solo pivot. Niti ja to ne zagovaram…

Ali ako igraš s dvije 6-ice moraš imati holding i pressing, jedini koji može igrati pressing je Soldo. Bennacer nekada, ali tko zna da li može sada.

Ljubicicrokikaciga

On ne može igrati to…

Zajcarokikaciga

On pak ne može gore…

previse smo pokriveni kad Miske primi loptu, jedina opcija su stoperirokikaciga

To nije točno, kada Miske primi loptu, Stojke ulazi unutra, oslobađa prostor MVPu, ali MVP se ne usudi gore, a ide gore tek kada smo ušli u zadnju trećinu s posjedom. Također Villar je bio reliff, jučer smo to tako rijesavali i tražili Lisicu na desnom krilu i izolaciju. Samo sto Lisica ne može iskoristiti izolaciju. Čovjek je 12 puta izgubio loptu, 0 uspješnih driblinga i imao 2 od 7 dobivenih duela.

Kada je ušao Varela, a mi smo zamijenili strane s kojih napadamo čovjek je terorizirao čak i kada smo bili s igračem manje. Samo jebiga ima 16 godina, a i razjebali smo situacije koje je stvorio…

Općenito imamo previše sličnih veznjaka koji umjesto da se nadopunjuju, oni se guše i općenito ih je previše i gube na moralu jer ih se ne koristi ili ih se krivo koristi ili ih se gura na krilo…

Jedno od riješena vrlo jednostavnih je da odeš s 3 iza da ti dominguez postane relif, onda imaš dvojicu veznjaka i jednog napadača u gornjem među prostoru koji oslobađaju prostor za WB. Samo jebiga…
  • vlatkomarkovic
    1.9k
    Čisto da još nadopunim tu svoju tvrdnju jer će mi jedan admin sjest na kičmu da drobim o krilima opet, izjava Kovačevića nakon kupa o Barkaru.

“Baš bih volio da imam jedno takvo krilo, koje probija, zabija golove. Ja vjerujem da će nastaviti ovako i dalje."

Samo sto kurac u SHNL Barkar nije toliko dominantan da može to izvesti…
  • vlatkomarkovic
    1.9k
    Ne možeš samo tako promijeniti u 3-5-2 da to funkcionira na duge staze.hardek

Jako puno ekipa igra 3-5-2 non stop i sasvim im dobro ide…
  • hardek
    6.3k
    Da li su se te ekipe preko noći prebacile sa sustava 4 odiza na 3 odiza? To je utopija. Kažem možeš iznenaditi nekog, ali sa 3 treninga očekivati da se prebacimo bez ikakvih posljedica je doslovno utopija
  • mrgud
    522
    Ma kojih 3-5-2,to Boban neće dozvoliti.Jel je tražio da svi igraju sa 4 otraga
  • vlatkomarkovic
    1.9k

Conte je to u Chelsea-u napravio na poluvremenu utakmice protiv Arsenala i onda od ruba otkaza došao do naslova….
  • hardek
    6.3k
    Pa Conte cijeli život igra 3-5-2, to što je voda došla do grla i odlučio je prebacit ne znači da to svatko može i svako zna. Conte, Inzaghi, i još možda par trenera. Doslovno na cijelom svijetu na prstu jedne ruke ih možeš nabrojati da su sposobni za to
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet