• Sajla
    12.7k
    BBB shop u Preradovićevoj je jako dobar primjer kako bi to moglo izgledati.
  • NitkoBitan
    30.8k
    Za grupu je to dovoljno, za klub nije (prostorno velicinom).

98c6d460-06a2-11ee-b64b-7d2b7872ebe0.jpg

images-17.jpg

Ovo su dva kadra dva fan shopa stranih kluba koje sam posjetio (Millwall i Ferencvaros), i preko slike se osjeti koliko je to prostrano u odnosu na nase, a klubovi ni po cemu popularniji od Dinama. Radi se ducanima u sklopu stadiona.
  • Papastrumf
    18.6k
    Jedini problem je stadionski shop zbog objektivnih razloga. Moramo se strpiti do novog stadiona, nema nam druge.
    Ostali shopovi su sasvim dovoljne velicine. Ne moze dinamo imati ducane velicine H&M-a ili P&C-a.
    Klub ce uz stadionski imati jos 4 shopa u gradu. Za velicinu kluba i grada to je i vise nego dovoljno.
  • Dinamosaur
    2.5k
    glupost
    Arenu nemres stavit u isti koš sa drugim centrima i ilicom, po nicemu. Za stadion je druga prica
  • NitkoBitan
    30.8k
    Moramo se strpiti do novog stadiona, nema nam druge.Papastrumf

A kaj je sa Kranjcom? Valjda ce se rentat neka veca prostorija za shop. Rusenje i gradnja novog Maksimira ce potrajat minimalno 3 godine, ne imati shop na zamjenskom stadionu bi po meni bio los poslovni potez.
  • Papastrumf
    18.6k

Ok. Uvjerio si me!
  • Dinamosaur
    2.5k
    u koji centar ti dolazi najveci broj kupaca, turista, šetača, namjernika kojima je Arena najdostupnija?
    Ako si htio imat prostor da ti služi ko reklama, onda si mogao platit za ogromni billboard i imao bi veći doseg gledanosti, ova škatulja u areni je premala za bilo kakvu trgovinu osim kioska
  • Papastrumf
    18.6k

Naravno da ce nesto biti, samo budemo vidjeli u kojem obliku. Tamo je problem jer nema bas prostora koji je adekvatan za shop, ali nesto ce se smisliti.
  • T90d
    2.1k
    Ostali shopovi su sasvim dovoljne velicine. Ne moze dinamo imati ducane velicine H&M-a ili P&C-a.Papastrumf

Možda ne te veličine, ali prostor pokraj gdje je Under Armour ili dva prostora prije su zatvorena ( https://www.arenacentar.hr/kontakt#roomId=f1_room_47 ) Sva tri su veća nego sadašnji. Čak onaj Poleo Sport ima veći prostor.

Ne znam je li postoji mogućnost da se netko od njih isplati ili da se zamijene pozicije sa određenom "odštetom"

U subotu je pun kufer ljudi prošao ispred trgovine, vjerojatno ih je dosta odustalo kad bi vidjeli 4-5 ljudi unutra plus 3-4 radnice. Uz to što je malo za bilo šta kupiti, jedna blagajna, skupljanje robe iza pulta koja se želi uzeti, duplo skeniranje za bodove u aplikaciji (umjesto da ide automatski sa članskom, pa svejedno tko koristi aplikaciju a tko ne), do toga da je prostor mal, pa fali robe, što direktno klubu izbija novce.

Znam dosta naših gastarbajtera kojima je Arena jedna od prvih adresa, pauza, shopping, ručak. A vjerojatno nije samo za gastrabajtere iz vani nego i za puno ljudi izvan ZG, puno njih se neda ugurati u tako mali prostor poslije putovanja od par sati, ako ipak uđu i nađu što im se sviđa, ne mogu to kupiti jer nema veličine, i ako ima onda onaj komplicirano dio gdje djelatnice nose robu na blagajnu i čekaju 10ak min u redu kao ja u subotu. Vrijeme je novac.
  • FelceAzzurro
    608

A kod Nove Galerije i Antunovića?
  • Sajla
    12.7k
    "Flagship store" kluba sigurno ne može biti jednak kao onaj grupe, to nisam ni mislio. Dok se ne stvori prostor na novom stadionu (ili gdje god drugdje se namjerava otvoriti dućan koji će to biti) nema ni smisla razglabati o tome. Ali dućani koji su samo "jedan od" i nalaze se u shopping centrima i na sličnim lokacijama (aerodrom?) bili bi sasvim ok kad bi bili slični veličinom trgovini u Preradovićevoj, a sigurno bi to bio veliki korak naprijed u odnosu na ovo kaj sad imamo. Ali valjda u klubu imaju računicu, sad se otvaraju 2 nove lokacije, bit će to sve OK, pomalo.
  • ZgDLions
    1.5k
    Prvo napraviti hrpu artikala i imati dobru ponudu, a onda mega shopove.
    Nema još širine za napuniti veliki prostor, da se i preko weba kupovati ak je napeto.
  • fakin
    1.2k
    ali iskreno stvarno onaj prostor u areni je premalen. kad god sam bio tamo bila je ogromna gužva, plus to što veliku većinu stvari nema se gdje ni izložiti i ljudi ni ne znaju što je sve u ponudi. i tu se izgubi jako puno para.

siguran sam da uđemo u tri puta veći prostor u areni da bi zarada se povećala 5 puta pa bi se isplatilo itekako plaćati skuplji najam nego sada.
  • Salva
    2.9k
    Svjestan sam da većina ovdje ima dobre namjere i da sve ovo piše kako bi klub još više išao prema naprijed, ali stvarno ga pretjerujete.

Do prije par godina nismo imali gdje kupit Dinamov merch, a izbor robe je bio kao da je riječ o nižerazrednom rukometnom klubu.

Danas ne moram kvart napustit da kupim novi dres, svakih par dana trošim pare na predivne nove kolekcije, a dio vas cjepidlači jer eto, prostor u Areni ima 10 kvadrata premalo.

Kao da ljudi u klubu ne žele Dinamu najbolje, i kao da je doći u neki shopping centar ili prostor formalnost i za 3 dana se otvara novi Fan shop.

PUNO ozbiljniji klubovi nemaju ni blizu 4 fan shopa u gradovima koji su veći od Zagreba.
  • shameless86
    731
    ak nebu na kranjči prostor,mozda sa se vidi jel se može iskoristiti neki prostor u ciboninom prolazu..tamo brijem nista osim kladionice više ne radi..Mogao bi taj prolaz procvjetati otvorenjem kranjce..bircevi,shopovi,neka klopa..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.