• Ivdzo11
    8.2k
    https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/germanijak-doznaje-bivsi-stoper-dinama-u-poljskoj-cracoviji/149567

Bivši stoper Dinama ima novog poslodavca! Belgijski Standard i poljska Cracovia dogovorili su posudbu Boška Šutala do kraja sezone. U dogovor je uključena i otkupna klauzula u vrijednosti od pola milijuna eura odštete na koncu sezone.
  • Efes Pilsen
    12.5k
    Tko je njemu menadzer? Nakon Ajduka i Kasimpase do LaLige.. Svaka mu cast.
  • MateG
    68
    kaže TM “Bola Sports Group” i kao agenti u staffu su navedeni Avdo Dizdarević i Denis Šimić, ista agencija stoji za Baturinu, ostali navedeni igrači su mix Hrvata i Talijana (kao i čitav staff agencije)
  • KtcGoat
    915
    Zar nije Andy Bara bio
  • Pacho
    4k

Je, ali su se rastali
  • rokikaciga
    4.7k
    I ja bi se rastal da me dopeljal na Poljud.
  • Thor
    585
    :rofl: :rofl:
  • skener
    6k
    Talijanski novinar Nicolo Schira otkrio je da Rog neće karijeru nastaviti u SuperSport HNL-u, već da je na pragu potpisa za turski Karagümrük. S istanbulskim prvoligašem trebao bi potpisati dvogodišnji ugovor, do ljeta 2027. godine.
  • Nogo
    9k
    https://www.24sata.hr/sport/ivanusec-za-24sata-danas-se-moramo-pripaziti-fruka-a-volio-bih-se-jednom-vratiti-u-dinamo-1069567

Feyenoord nije ispala najbolja priča za mene, ali ne žalim za ničime. U PAOK-u se želim vratiti među 'vatrene', a na Rujevici sam već zabijao za Dinamo i reprezentaciju, kaže nam Ivanušec

Dobro sam se snašao u Grčkoj, dečki su me jako dobro prihvatili, tako da sam za sada jako zadovoljan svime što mi se događa u karijeri. Pronašao sam stan, polako i te nenogometne stvari dolaze na svoje. Vrijeme je sjajno, grad je lijep, ljudi su dosta pristupačni, sve je baš kako treba, priča nam Luka Ivanušec (26).

Hrvatski nogometaš i povremeni reprezentativac ovog je ljeta promijenio sredinu, nizozemski Feyenoord zamijenio grčkim PAOK-om. Ivanušec se prije dvije godine iz Dinama zaputio prema Nizozemskoj, svi su očekivalo kako će mu taj transfer biti odskočna daska prema većim europskim klubovima i Ligama petice, ali to se nije dogodilo.

- Da, ta moja priča s Feyenoordom nije ispala najbolja, neke mi se stvari jednostavno nisu poklopile kako treba. Bilo je tu i ozljeda, drugi su igrači u međuvremenu igrali jako dobro, pa mi se bilo teško vratiti u momčad. I naša se momčad nije puno mijenjala, uvijek bi u prvom planu bilo 13-14 istih igrača.

Biste li iz ove perspektive što mijenjali?

- Ne, ne bih ništa, bez obzira na to što je ispalo loše po mene. U ove dvije godine sam izvukao neke pouke, naučio se nositi s teškim situacijama u karijeri. I sigurno sam u tom periodu izrastao kao osoba. Feyenoord mi je većinom bilo negativno iskustvo, ali ništa ne bih mijenjao.

Ovog ljeta vas se vezalo uz neke talijanske klubove, još dosta momčadi iz Liga petice. Zašto PAOK?

- U razgovoru s trenerom i ljudima iz kluba sam osjetio kako me oni najviše žele, kako ću tu biti bitan. To mi je nekako bilo najvažnije, ta neka sigurnost u određenu minutažu kako bih se vratio u željenu formu. Moja budućnost? Vidjet ćemo kako će se sve razvijati ove sezone, u ovom trenutku ne bih imao ništa protiv da se u PAOK-u zadržim i neko dulje vrijeme. Ali tek smo na početku, polako...

'Lovren je vođa naše svlačionice'
    U PAOK-u dijelite svlačionicu i s Dejanom Lovrenom, tu su još neki igrači s našeg govornog područja.

- Ma to mi je veliko olakšanje, uvijek ste sretniji kad s nekim možete pričati i na svom jeziku. Lovren je jedan od vođa naše svlačionice, uvijek je spreman dati bilo kakve savjete, a jasno da je uvijek bolje kad kraj sebe imate nekog svog.

Jedan od velikih ciljeva Luke Ivanušeca je i povratak u reprezentaciju?

- Da, to mi je u glavi, često razmišljam o tome. Prvo treba odigrati dobru sezonu, vratiti se u pravu formu, a onda mogu razmišljati o reprezentaciji i velikim natjecanjima. Trener me u PAOK-u najviše vidi na "desetki", to mi jako odgovara iako u nekim utakmicama protiv suparnika koji će igrati u niskom bloku mogu zaigrati i lijevo krilo. Posebice kad će trener u momčadi tražiti što više tehničkih igrača.

Kakva su očekivanja od današnjeg gostovanja na Rujevici?

- Mi definitivno u Rijeku dolazimo po pobjedu. Želimo već u Rijeci stvoriti određenu prednost kako bi u uzvratu lakše hvatali plasman u Europsku ligu. Budite sigurni, mi nimalo nećemo podcijeniti Rijeku, o tome kod nas nema nikakve priče. Rijeka je ozbiljna momčad, aktualni prvak Hrvatske, ali na Rujevicu dolazimo po pobjedu. Tako vjerojatno razmišljaju i u Rijeci.

'Sviđa mi se kako igra Tiago Dantas'
    Vi ste svlačionicu dijelili s dosta igrača Rijeke, u Dinamu ste igrali s Čopom, Gojakom, Menalom...

- Igrao sam i s Majstorovićem u Lokomotivi, jako smo si ostali dobri. Stvarno znam dosta igrača Rijeke, ali ovih se dana nisam čuo ni s kim od njih. Sigurno da ćemo se pozdraviti, popričati, a još ću vidjeti s kime ću od njih na kraju utakmice zamijeniti dres, ha, ha.

Kako vas se dojmila Rijeka na početku ove nove sezone?

- Gledao sam ih na domaćoj utakmici protiv Shelbournea i sada s Dinamom. Onako, dosta su mi promjenjivi. Protiv Dinama su igrali loše prvo poluvrijeme, pa je u nastavku na teren izašla neka druga, moćnija Rijeka. Imali su puno više energije, dosta dobrih prilika. Sigurno je da u svojim redovima imaju izrazitu individualnu kvalitetu, ali još im treba malo vremena da se uigraju. I kako bi sve sjelo na svoje mjesto.

Tko vas se od riječkih prvotimaca najviše dojmio?

- Mi u PAOK-u nismo izdvajali nikoga od njihovih igrača posebno, više smo isticali njihov momčadski duh. Po mom mišljenju najvažniji igrač im je Toni Fruk, svi danas pričaju o njemu. I on je ključan igrač Rijeke. Meni se osobno sviđa i Tiago Dantas, miran je na lopti, jako dobro mijenja strane, i uvijek ima kvalitetna rješenja.

Vi s Rujevice imate niz pozitivnih sjećanja...

- Svakako. Tu sam zabijao i u dresu Dinama, ali i za reprezentaciju protiv Latvije. Uvijek sam volio igrati na Rujevici, tamo sam često pružao dobre partije, vjerujem da će se tako nastaviti i danas.

'Stojković će biti nositelj Dinama'
    I za kraj, idemo malo o Dinamu...

- Pratim Dinamo kad god mogu, trudim se pogledali svaku utakmicu. Momčad se dosta promijenila, Dinamo se okrenuo mlađim snagama, to mi sve izgleda jako dobro. Iz mog vremena su u Maksimiru ostali tek Mišić i Zagorac. Ali Dinamo je danas poduplan na svim pozicijama, prepun energije i kvalitete, vjerujem da će to biti još bolje u nastavku sezone.

Tko je u današnjem Dinamu igrač po vašem guštu?

- To su me već pitali nekoliko puta, uvijek kažem - Luka Stojković. Stvarno je jako dobar igrač koji može još puno napredovati, u njemu svakako vidim igrača koji će jednog dana biti pravi nositelj Dinama.

O vašem se povratku u Dinamu pričali na zimu, ovog ljeta to nije bila opcija. Biste li voljeli još jednom u karijeri zaigrati za "plave"?

- Da, tako je, na zimu sam bio blizu povratka u Dinamo, ali znamo što se sve događalo, na ljeto nije bilo nikakvih kontakta po tom pitanju. Moj povratak u Dinamo? Meni bi to bio san, sigurno da bih se volio jednom vratiti u Dinamo. Ali, o tom-potom, vidjet ćemo što će nam vrijeme donijeti - završio je Ivanušec.
  • Nogo
    9k
    Sarajevo želi Marka Pjacu: Senzacionalan transfer na Koševu?

• Sarajevo planira dovesti Marka Pjacu, hrvatskog nogometaša koji je trenutno slobodan igrač nakon odlaska iz Dinama.

• Pjaca je imao uspješnu sezonu u Dinamu, ali je napustio klub zbog nesuglasica, a povezivalo ga se s Turskom i Saudijskom Arabijom.

• Dolazak Pjace u Sarajevo bi bio značajan potez za klub, koji je nedavno promijenio trenera i doveo nekoliko novih igrača.

https://www.24sata.hr/sport/doznajemo-sarajevo-planira-senzacionalan-transfer-na-kosevu-sanjaju-marka-pjacu-1069724?24sata_ref=frontpage-home
  • Crni86
    14.3k
    Na kraju najobjektivniji pokazatelj kako je Pjaca odradio ovu sezonu kod nas je popis klubova koji ga zeli i s kojim se veze od kad smo raskinuli ugovor.

Ak zavrsi u istom klubu kao rile, sve smo time rekli ja mislim.
  • Crusades
    18.1k
    Ne samo to nego i činjenica da je 21.08. slobodan igrač.
  • Georg Koch
    6.5k
    Nesto mi je ovo tesko ostvarivo s obzirom na primanja?
    Koliko Rile ima u Sarajevu, jel bilo price o tome?
  • Miro Vugrinec
    9.5k
    Sarajevo je dalo Ljajiću pola milijuna eura neto. To je iznos koji pjaca može max dobiti sada na tržištu. Imao je u Rijeci 200 k, vani nije igrao 10 godina i apsolutno debilno je bilo ponuditi mu ista vise od 400 k.

On je ove godine mislio da vrijedi milju eura plaću, pa nije ostao tu, a sada ga dostiže realnost- da tu placu koju je imao u Dinamu ne može nigdje dobiti unatoč slobodnim papirima. Može, eventualno u Arabiji, ali nez koliko mu je primamljiv život tamo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.