• jedan u nizu
    14.9k
    Zaboravio sam dodat za ove on budget.Tvrdica McTvrdi

pa ne mozemo onda usporedivati pivo od 2-3 eura, i vino od 30. Nije ista kategorija.
    Imas i piva i skuplja od 30 eura po boci/butelji.
    Nade se tu svega i svacega, od odlicnih Russian Imperial Stoutova, koja su tamna, jaka, cokoladna, kavasta, po aromama susenog voca, orasastih plodova i vanilije, uz one koja su odlezana u drvenim bacvama viskija,ruma,bourbona.
    Do genijalnih hmeljnih bombi, aroma koja nebi zamislio u pivu, cvjetnih, tropskih, citrusnih aroma.
    Pa sve do piva fermentiranih sa divljim kvascima koja su kiselkasta, puna okusa i jako kompleksna kao i neka kompleksnija vina, a koja ces popiti samo u rijetkim prilikama, jednu casu.

Meni je jako zao sto se pivo generalizira kao pice koje je za ''sirotinju'', koje pije svakakva ''bagra'', koja je jeftina splacina, dok se vino prezentira kao nesto fensi, otmjeno i pice za posebnije prilike.
    Nazalost, desetljecima, i stoljecima smo bombardirani samo jeftinim eurolagerima, pa je i to postao sinonim za pivo jer nista drugo nije bilo dostupno.

To je kao da smo 150 godina pili samo Ribar i neko bijelo stolno vino, i doslovno nista drugo nisi mogao kupiti u ducanu.

I jednog i drugog ima dovoljno za sve okusne pupoljke, i jednog i drugog ima jeftinih splacina i jako kompleksnih finih (i skupih) stvarcica. :cool:
  • Tercel
    513
    Ljubitelji piva, u Jaski je već neko vrijeme ponovno otvorena pivnica, uzeli je dečki iz Zagreba, Kumska pivovara. Kad ste usput, stanite na pivo. 5 piva u ponudi, 2 svjetla, 2 crvena i 1 crno. Taj vanilla stout im je ja mislim pobrao i neke nagrade po Hrvatskoj. Mislim da će uskoro i klopa u ponudu.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.7k

Nisam probavao Bog zna kaj od tih fancy piva pa nemam razloga ne vjerovati, ali mislim da neko prosječno stolno vino za gemišt generalno je bolja stvar od prosječne Žuje.
  • ZrnTSCHeZ
    1.4k
    Meni je jako zao sto se pivo generalizira kao pice koje je za ''sirotinju'', koje pije svakakva ''bagra'', koja je jeftina splacina, dok se vino prezentira kao nesto fensi, otmjeno i pice za posebnije prilike.jedan u nizu

Kad ljudi odmah u glavi imaju slike s jedne strane radničke pive na klupici kod dućana, a s druge strane zrihtane ljude u finom restoranu s lepim visokim čašama...a ne razvaljenog Štefa od tuduma na stolu pod brajdama v oronuloj kleti.
  • Jaro
    10.6k
    prosječno stolno vino za gemišt generalno je bolja stvar od prosječne Žuje.Tvrdica McTvrdi

Prosjecnu zuju ne popravljas mineralnom...
    Ne kuzim kaj je problem. Meni nekad nema bolje od obicnog hladnog lagera, dva, tri... Stovise ove ipe, pipe "s vocnim, cvjetnim i kojekakvim bukeom" i ostala cudesa su mi visemanje uzas, stoutovi su mi top.
    A volim i gemist i bambus, i slatkasto bijeli, a bome i domaca blatina... OK, ovo zadnje me uvijek zajebe - toliko pitko a obicno toliko jako...
    Ali da - ne kuzim cemu diskriminacija prema alkoholu...
    I oni tudumi su nam bili dobri kad smo skupljali sicu za izlazak i zagrijavanja u parkicima uz mjesanje sa sky kolom u vrecicama da ne prolijemo niti malo...
    Sve ima svoje jbg...
  • mali M
    8.4k
    Meni je jako zao sto se pivo generalizira kao pice koje je za ''sirotinju'', koje pije svakakva ''bagra'', koja je jeftina splacina, dok se vino prezentira kao nesto fensi, otmjenojedan u nizu

Zapravo je kod mene bilo upravo suprotno... Mi smo se sprdali na pijance s Ribarom i Bijelom Golubicom :rofl:
    A sada mi je vino draže i to čisto... Ali netreba ti raditi borbu, nekom sjedne bolje pivo nekom vino... Nema tu ili-ili nego i-i
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.