• Jos-Optimus
    6.8k
    ti imaš ozbiljnu potrebu tražiti probleme. Dečko je iz ničega stresao prečku, proigravao, sudjelovao kod zicera Valinčića, a tek je došao. Vidi se da je igračina, ali svrha tvog postojanja je sijanje negative. Villar i Vidović sigurno nisu flopovi
  • db-izbjeglica
    17.9k
    Ljudi moji, ne znam čemu kritike prema bilo kome nakon pobjede sa dva razlike, u gostima, bez primljenog gola.

Dinamo je jučer krenuo u utakmicu sa 9 igrača koji tu nisu bili prošle sezone. Doslovno prva službena utakmica u tom sastavu, prva službena utakmica za dinamo za 8 od 11 igrača... tko je očekivao da će biti savršeno, jednostavno nije realan.

Prvo kolo je momčad dočekala jedna od 3 najteže utakmice koje možeš igrati u HNL-u i nova momčad je to uspješno apsolvirala. Odlično!

Da, bit će uz ovu momčad uspona i padova, jer je nova, jer ima dosta mladih igrača, ali bar vidimo da žele, barem vidimo da se nešto kotrlja i imamo perspektivu, možemo se nadati da će budućnost biti dobra.

Neki od igrača koji su jučer bili top, sljedeću utakmicu mogu biti loši, događat će se sigurno i takve situacije. Budimo sttpljivi i razumni.

Sve u svemu, dinamo je jučer stvorio 6 odličnih šansi (lisica, beljo prečka, 2x valinčić, dva gola), što itekako veseli.

Obrana je osijeku pustila 3 šanse koje srećom nisu realizirali.

Treba raditi, treba biti strpljiv, treba biti razuman.
    Ako je suditi po onom što smo gledali sinoć, imamo razloga vjerovati kovačeviću, novom stožeru, bobanu i novim igračima. Realno, dinamo dugo nije odigrao bolju utakmicu u osijeku, sjetite se samo kako je to izgledalo protiv njih prošle sezone.
  • San Lorenzo
    20.6k
    Nadam se ipak da će se negdje usput napraviti korekcija formacije i pronaći mjesto za 10ku...to mi je jučer najviše nedostajalo jer je između vezne linije i Belje bio krater.
  • mali M
    8.2k
    Ma ekipa zaboravlja da nam je ovo pobjeda sa najvećom gol razlikom na Opusu. Enivejz. Da samo malo prokomentiram vezu.
    Villar je skoro do poluvremena igrao super utakmicu, kombinirao, proigravao, otvarao se i oko 40min. se ugasio i više nije vratio. Jel to umor ili nešto neznam..
    Mišić klasično po meni dobar, dok je Villar bio "prisutan" super se odigravalo, kad je ostavljen kao nekad da sam izmišlja toplu vodu prodao par groznih lopti za kontru. Kako se veza osvježila i digla tempo vratio se i Mišić.
    Ljubičić mi se na prvu činio nevidljiv i da nezna di goni da bi ga kasnije do kraja utakmice bilo po cijelom terenu.
    Vidović malo jučer spavao, ali na trenutke pokazao što može. Možda samo nije bio njegov dan. Nije se previše baš nudio i odigravao, ali meni nije on sporan. Nije previše ulazio u sredinu dok mu Vinlof uletava iza leđa po krilu i onda od njega nismo dobili nit lažnu desetku nit krilo. A i nije se baš vraćao u obranu...
    Lisica kao da mu je trebalo prvih pola shvati što Dinamo traži od igrača i da će tu imat puno prostora za kontru i traženje gola. Već sam tužno uzdahnuo, al kad se mali naviknuo i počeo uzimati što mu se nudi avion!
    Stojke, Mudri digli skroz tempo. Neću ovdje raspravljati umjesto koga Stojke jer mi baš i je najveća snaga ovog Dinama što protivnici neznaju jel im gore ovi što su unutra ili tek oni što trebaju uči.
    Jedino nemrem Hoxhu.. to mi je razina Špikića. Simpa ali ne za Dinamo...
    Sviđa mi se što trenutna veza jako puno odigrava na prvu i time izbace puno protivničkih igrača, ali ponekad kao da brljaju na preblizu sa tim igranjem "ševe" pa izgube loptu. A i to igranje na prvu najbolje funkcionira kad ti onda jedan Stojke ili Lisica uleti u prostor da ga se onda gurne u šansu, a ne samo tek toliko da pokažemo da se igramo s njima. Mislim da će protiv slabijih momčadi Villar imat simultanke, ali protiv jačih će se morat malo naviknuti da nije šetnja..
  • emilperska
    11.2k
    ti imaš ozbiljnu potrebu tražiti probleme.Jos-Optimus

Ajmo bit realni..
    Ovo je ispalo super. Bilo je dobro, vratilo se za ona 3 nesretna poraza lani jer su mogli oni vodit 1:0, 2:0.

Ako ces tjesit sam sebe da su Villar, DDB i Vidovic bili na nivou, onda imas problema ti, a ne ja.

Pa u tih pola h kad su ta 3 igraca izasli, mi smo prodisali i samljeli ove. Nije to slucajno bilo.. DDB ima kredita jer je kasnije dosao. Ali po meni to je jako jako daleko od partije lika koji ce u totalu vjv kostati 6,5 mil EUR.

S druge strane, sva 4 u obrani odradili Mourinhovski.
  • rokikaciga
    3.8k
    Jesu izasli podatci za pretrcane km?
  • Jos-Optimus
    6.8k
    ne, nisu bili na nivou na kojem mogu biti, ali i laiku je jasno koji je njihov nivo i taj dio nije upitan. Upitan je bio Lisica, Vinlof, Dominguez...Za Villara se vidjelo da ne ide, ali se isto vidjelo da itekako zna i da će dominirati, Vidović je poznat i ne vidim problem u jednoj losijoj partiji...a na Belji je bilo vidljivo da mu treba tekmi, svejedno je bio solidan i utjecao na igru. Prodisali? Pa zato jer imamo kvalitetu koja ne pada sa zamjenama, dapače, ima toga još na klupi i treba biti sretan zbog toga
  • mali M
    8.2k
    mogli oni vodit 1:0, 2:0.emilperska

Da, ajmo bit realni, mogli smo i mi. Pričaš kao da smo se mi zabili u mišiju rupu 70min pa zamjene spasile. Imali smo mi prvo poluvreme 3-4 odlične šanse.. da smo zabili prvi uslijedilo bi još 2-3 komada. Točno se vidi da se tek uigravamo i da će ovo biti sve bolje i bolje... Netreba zbilja glumiti neki oprez i tražiti probleme tek toliko da se može kenjati
  • Tvrdica McTvrdi
    1.4k
    Goda mi je baš pozitivno iznenađenje i pripreme i ova dionica danas. Barem kaj se tiče ofenzivnog djela, nije imao toliko prilike pokazati defenzivu. Konačno može mirno spavati za lijevog beka
  • emilperska
    11.2k
    Jucerasnju tekmu dobile su zamjene (i statisticki i faktički) što znači šira klupa, a samim time i bolja energija u zadnjoj trecini utakmice.

Dodatno, obrana je skoro pa savrseno uigrana kad se uzme u obzir da su sva 4 nova.

Znaci jedna radna, ratnička momcad kakvu smo i htjeli.

Zato me nemojte jebat da su DDB kao najplaceniji, Vidovic sa svojim pretrcavanjima i bolikurčimom i Villar sa zbunjenošču i pasivnošču, bili na nivou.
    I da smo Osijek razbili kad su baš ta 3 izašla jer je ekipa prodisala njihovim izlascima..
  • Papastrumf
    17.9k
    Pa u tih pola h kad su ta 3 igraca izasli, mi smo prodisali i samljeli ove. Nije to slucajno bilo.. DDB ima kredita jer je kasnije dosao. Ali po meni to je jako jako daleko od partije lika koji ce u totalu vjv kostati 6,5 mil EUR.emilperska

Osijek je igrao u izrazito jakom tempu. Mogao si odmah skuziti da tako mogu igrati maksimalno do 60.-65. minute. Nakon toga su se ispuhali i presudili su nasi igraci s klupe.
    DDB je prvo poluvrijeme bio vise nego solidan, ali isto tako se vidi da ce mu trebati jos koji tjedan da se uigra s ostatkom. Kulenovic i on su razliciti tipovi igraca i valjda je svakom jasno da je Beljo puno ozbiljniji igrac, ali Kule ce sigurno takodjer imati svoju minutazu i ne sumnjam da ce opet imati dobar ucinak.

Villar je bio malo rezerviran, ali bome su ga od pocetka fino tukli. Za njega se ne bojim, on ce sigurno biti pravo pojacanje.

Sto se tice Vidovica, tu vidim najveci problem. Decko nije krilo i neki problemi su se vidjeli jos na pripremnim utakmicama.
    Bit ce dobar protiv slabijih ekipa koje ce nas cekati u plitkoj obrani, ali s ovakvim ekipama mislim da ce biti dosta problema.
  • Slavonac86
    596
    Citam da su legosi poslije tekme napadali i sutali nase ljude po ulicama koje su nasli, nakon svega ovoga i na tribini bas me zanima hoce isti tretman pripremit i za bratju s juga im, ili ce im dozvolit neometano origijanje kao svaki put…
  • Klenx
    8.1k
    Dinamu u ovom trenutku samo treba strpljenje i vrijeme kojeg s obzirom na raspored gostovanja u ligi nažalost nema.
    I zato je jučerašnja pobjeda bitna, kako god da smo je uzeli, jer kraj ovakvog Osijeka kad se kompletira neće puno gostiju odlazit sa pobjedama s Pampasa.

Veseli vidjet krilo koje se kreće kao krilo, bekove koji jure gore-dolje uz aut crtu i obranu kojoj nije svaki korner ili centaršut opća opasnost.
    Nisam očekivao s naše strane neki rapsodiju od igre, luđački presing ili visoko stiskanje Osijeka većinu tekme jer sa toliko novih igrača proći će sigurno koji mjesec dok se takav način igre kvalitetno uigra.

Veseli i širina koju smo pokazali jučer i koju imamo, a Galešić, KTC, Varela, Bakrar, Gabriel pa nadamo se i Zajc ako dođe nisu minutu upisali.
    Samo mir i strpljenje.
  • NBC
    43
    Odličan rezultat. 1. Poluvrijeme suzdržano i sa dosta grešaka u predaji lopte.Kako je vrijeme odmicalo tako je naša igra rasla. Ulaskom zamjena dobili smo brzinu i agresivnost i to nam je dalo rezultat. Vidi se da je puno novih igrača i trebat će vremena da se uigramo. Mišljenja sam da uz Belju treba igrati još jedan napadač ali pričekajmo. Sve u svemu malo lošiji start i onda kraj kakav bi svi poželjeli.
  • sport
    5k
    Prva utakmica,puno upitnika,puno novih igrača,neki igrači su bili lošiji a neki bolji od očekivanja ali raduje spoznaja da su ekipa i da će još napredovati.Osijek agresivan,dobar i nikome tamo neće biti lako uzeti 3 boda.Ova pobjeda daje vjetar u leđa ekipi i još malo vremena za posložiti se i uigrati u natjecateljskim utakmicama.Za neke stvari potrebno je vrijeme koje je potrebno dati ekipi ali nažalost neki nemaju strpljenja ni za 45 minuta i odmah kreću s kritikama i destrukcijom a s takvima se nikad ne ide u rat pa sto se mene tiče široko im polje iako su “dinamovci”.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.