• Orc123
    12.8k
    uopce ne mislim dramiti ako Stojke krene s klupe. Trener ce odluciti, iznosim samo svoj stav. Ako je mogao prosle polusezone igrat tu poziciju ne vidim razlog da sad ne igra. Opet, ponavljam, trener ce odluciti.
  • Droljo
    19.8k
    Ne treba raditi dramu od toga ako će prvu tekmu biti na klupi,marcio amoroso

A što je naj luđe to ni ne znamo. Znat će se tek tamo sat i pol prije tekme...
  • Crni86
    13.4k
    tako s te pozicije ubacuje i u sredinu bas kao i Vidovic.....Orc123

Bas zato nece igrat u osijeku. Vida ce se uvlacit unutra, vinlof ce se dizat gore. Na drugoj dtrani ce lija sirit, a moris se nece pretezito dizat da budemo malo konzervativniji i stabilniji nazad.

Kada cemo igrat npr s vukovarom doma ce vec biti druga prica i tu je moguce da ce se onda primjenit ovo sta kazes, pa ce se oba beka dizat visoko dok ce oba krila ulaziti u sredinu.

Ne mora znaciti da ce tako bit, ali kroz pripreme se meni tako cinila kovina ideja.
  • cibona
    5.9k
    :lol: :lol:

Preneseno značenje i ironija kolega.

Lisica je u rangu špikića, a stojković barem razinu iznad, i to na neprirodnoj poziciji. Uostalom, na pripremama je stojković puno više pokazao na desnom krilu nego lisica, koji bi trebao biti primarno desno krilo??

Tako da da, njih dvojica uistinu ne mogu u istu rečenicu iliti za one kojima nije jasno, nema smisla uspoređivati ih jer u svakom segmentu igre jedan je bolji od drugoga.
  • Orc123
    12.8k
    mozes bez brige igrat sa 2 krila koja se ubacuju u sredinu, ako igras sa dvije 6ice koje bi trebale korigirati bekove koji idu visoko .....
  • Izet Hajrović
    6k
    ma da, Stojković bi po tome igrao samo protiv klubova van velike četvorke. Boli me briga za širinu koju daje Lisica kad je defanzivno rupa, a u napadu beskoristan. Stojković je bio jedan od najboljih na pripremama, Lisica je taj koji ništa nije pokazao, osim tog špikićevskog prodora za gol protiv Kryvbasa. Tu se govori da svi kreću od nule, očito za Stojkovića to ne vrijedi pošto se dokazao na pripremama, za razliku od Lisice i svejedno je ovaj ispred njega i tu se to uzima kao da je to normalno. Ne, nije normalno da ti najveći potencijal bude zamišljen kao opcija s klupe. Kakva bi bila reakcija da je prošle sezone netko odredio da Baturina bude opcija s klupe?
  • Crni86
    13.4k
    ja ti kazem koja se meni cini da ce biti nasa ideja. Sto je bilo vidljivo i prema pripremama.

Jedna od nasih najlosjih tekmi ofenzivno je bila protiv primorja kada smo igrali tako sa dva krila koja se guraju u sredinu. Meni ova asimetricnost se vise svida i imam dojma da nam daje mnogo vise razlicitih mogucnosti - sto je u danasnjem nogometu sve cesce i cesce.

stojke je odigrao pripreme super, slazem se, ali kao veznjak desetka ili osmica. Protiv primorja na desnom krilu ga nije bilo kao i cjelokupne ekipe.

Ne mozes gledati ekipu kroz pojedinacne igrace vec kao cijelinu. I nema to veze tko je bolji vec tko kakav stil igre nosi. Stojke i lija nisu isti tip krila. Ne kuzim kaj tu nije jasno… I ne kuzim zas se ljutite. To je kao da tebi treba saraf jedne velicine, a ti guras saraf sasvim drugacije velicine u tu rupu, mozds on i stane u tu rupu ali cijeli uredaj nece biti stabilan.

Isto tako nije istina da ce igrat samo protiv klubova van velike 4. Kada se vidovic odmara, lijevo ulazi stojke u njegovu ulogu ili hoxha koji voli isto tako igrati uz liniju, e onda stojke desno ima smisla.
  • crophantom
    1.2k
    a što ako je Mario Kovačevic odredio da njemu kad Vidovic igra lijevo vise desno paše Lisica, a kad Arber igra lijevo vise desno paše Stojke?
    Dal po svim tvojim teorijama koje pišeš danima onda Boban mora reagirati (ili bilo ko iz kluba) I reci Kovacevicu "e ne moze to tako frende" ili onda isto nesmije slagati sastav?
    Ili je po tvom Kovacevic tu samo da bude lijep na presicama?
  • Crni86
    13.4k
    Na kraju na jednoj od tema imate jako lijepo skecirano od kolege @Zagi kako je to izgledalo na pripremama.

Ja ne kazem ds to tako treba bit, vec kako ja vidim da kova razmislja.

Evo i linka pa mozda stvari postanu jasnije, kolega je jako lijepo vizualizirao i objasnio:
    https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/708594
  • Izet Hajrović
    6k
    da dovedemo Mazzarija iz Varaždina, jel bi onda i on imao opravdanje da igra ispred Stojkovića jer je profilom drugačiji igrač?
  • Crni86
    13.4k
    ako se po svojim karakteristikama uklapa u igru momcadi vise u tom trenutku od stojketa da. Pa tako se grade momcadi. Ne igraju uvijek najbolji, nego oni koji medusobno daju najbolju CIJELINU.
  • Izet Hajrović
    6k
    ok, imam ja jednog frenda, tu igra u ŽNL pa ću ga preporučiti klubu. Sličan je profil Lisici. Ako po tebi bilo tko s profilom Lisice može igrati ispred Stojkovića, zašto ne probati s njim? Još bi došao besplatno i igrao za minimalac.

Što sve neću pročitati...
  • crophantom
    1.2k
    mozda si propustio moje pitanje pa cu ponoviti, jel ima trener to pravo odrediti ili ne?
    Meni se također ta ideja sviđa, pogotovo za HNL di mislim da ce Vidovic radi svojih karakteristika biti korisniji protiv niskog bloka, a ako imamo 2 koji se guraju u sredinu onda zagušimo taj prostor.
  • Izet Hajrović
    6k
    ne treba nitko ništa iz kluba nametati, vrijeme i predstave Lisice će pokazati da ne smije igrati ispred Stojkovića. Samo se nadam da neće biti kasno kad Kova to shvati ili šef. Tko je objektivno gledao utakmicu protiv Kryvbasa, mogao je vidjeti da su nam Ukrajinci radili djecu na desnoj strani, svaki iole opasan napad išao je preko te strane, osim gola. Osim toga, Lisica nije bio u stanju dodati prvome do sebe nekoliko puta. Na pripremama prije te utakmice bio je nevidljiv, a vidjelice protiv Sesveta kažu da je isto bio loš. Doduše, protiv Sesveta je morao igrati kad je Stojković bio ozlijeđen. Ne kužim, sad se brani "vizija" trenera ili Bobana i postava je ispravna, a svaki put se sralo ako je npr. Špikić ili Ristovski bio u prvih 11, zašto se tada nije poštovala odluka trenera?
  • Crni86
    13.4k
    ne znam zasto uopce vise gubim vrijeme na tebe….

Ocito je da nemas pojma kako funkcionira sportski kolektiv sto smo ustvrdli vec par puta po tvojim komentarima. Dovodis namjerno nekakve sutuacije da kazes e reko sam ti. Znaci ako se taj lik iz varazdina nalazi u kadru, onda znaci da je procijena da je kvalitetom igrac za dinamo i da takav tip igraca trebamo. Mi pricamo trenutacno o taktici i ideji trenera sa trenutacnim kadrom, da je taj igrac dio kadra znaci da je proso procijenu sportskog sektora i da su ga doveli. Na kraju mozda stojke bude jeben pa vidovica izbaci iz prvih 11, kak to znas? Al ne ajmo odmah posrat sve.

Trenerovo je da od svih tih razlicitih igraca stvori ekipu i igru. Sad ti zbog jednog igraca zelis razjebat sve, ici skroz u nekom drugom smjeru i promjeniti ideju. Upravo zbog takvog razmisljanja smo ovdje di jesmo, mi moramo stvoriti svoj sustav igre i onda igrace prilagodavat njemu pa nam se nece dogadat da o igracu A ili igracu B ovisimo kao o bogovima. Sjene generacija ce prolaziti lakse, igraci iz omladnskog pogona ce se lakse prilagodavat itd. Ali ne ajmo sve razjebat na ustrb toga da luka stojkovic ne igra 50% minuta vec 65% minuta. Nitko nije i nece bit iznad dinama, luka je super decko ali njegovo igranje nije iznad ekipe i stvaranje dinamovog sustava.

Valjda ces shvatit jednog dana kako funkcioniraju momcadi… ja ne mogu vjerovat sta citam s tvoje strane zadnjih mjesec dana… kakve gluposti, nebuloze ti pocinjes pisat… ozbiljno dragi malo si razmisli sam o sebi ovih dana, izadi van, napi se. Bit ce ti bolje, ovako ispadas vise smjesan, cak je vec polako i zalosno na sta lice tvoji upisi. Zapita se covjek za kog navijas, za igrace ili klub.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.