• Tvrdica McTvrdi
    1.1k
    Tko je gledao intervju mogao je shvatiti na što se aludiralo kada se nekoliko puta spomenulo strpljenje. Isto tako je Brusin komentar išao u smjeru da ima ljudi kaj imaju preveliki overeacting. Puno toga je bilo trulo i nevaljalo, ali isto tako imati stav kao da su preuzeli bankrotiranog niželigaša je pogrešno. Odličan intervju i veseli me što budućnost nosi. I da kola krenu nizbrdo imat ćemo svoje mehanizme konačno: nećemo nikad više bit prisiljeni na "Sheraton" i to je možda najveća pobjeda.
  • Davieboy86
    710
    Puno ljudi kako ovdje tako i u stvarnom svijetu, koji sebe nazivaju navijacima Dinama su jedne obicne placipi….. Znaci ponovit cu , jedne obicne male placipi…. Ajme smrc nemamo krila, ajme smrc nemamo golmana, ajme smrc nemamo vremena i strpljenja…. Male curice cmizdrave! Di su vam nestala muda jbte?!
  • Georginho
    162
    Zvone genijalan!! Kapa do poda i podrška od kraja!!
    Čeka nas doista svijetla budućnost i puno toga lijepoga... Mislim da ni sami nismo još svjesni svega što se događa i koliko je toga odrađeno za naš Dinamo! Plodove toga ubirat ćemo godinama koje slijede.
  • mlinchica
    3.4k
    Male curice cmizdrave!Davieboy86

:eyes:
  • Enco
    513
    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/nema-kod-bobana-mjesta-ni-za-brata-ni-kuma-proslo-je-vrijeme-menadzerskih-rikverca-povratnih-lopti-unosnih-provizija-15605122

U perspektivi bi član NO-a svoju poziciju trebao potkrijepiti sa sponzorskih milijun eura

"Ali s naglaskom da to nisu naši novci, nego novci našeg kluba, naših članova i navijača", više je puta dopredsjednik Frano Šušnjara tijekom neformalnog druženja s novinarima osjetio potrebu podvući da prijelaz u novu Dinamovu stvarnost nije prijelaz u sljedeću diktaturu.

Dinamo se želi približiti svojem narodu i zapravo mu sjajno ide: već sredinom godine klub ima više od 51 tisuću članova, plava religija izašla je iz katakombi u javnost, ali taj se slobodarski put odjednom pokazuje kao malo minsko polje. Razlog? ZB bi u praksi lako mogao postati veći autokrat nego ZM.

Boban nije Mamić

Dok govori o našem novcu, o toj sitnici u kojoj Izvršni odbor odlučuje o transferima većima od tri milijuna eura, Šušnjara zapravo upozorava da nitko u Maksimiru ne želi novog Zdravka Mamića, mecenu koji je krao ali je i nama dao. Sa Zvonimirom Bobanom na čelu najtrofejniji hrvatski klub neće imati takvih problema. Prošlo je, ili se barem nadamo da jest, vrijeme menadžerskih rikverca, povratnih lopti, unosnih trgovačkih provizija. "Bobana poznajem od svoje 14. godine i naučio sam da od njega možemo očekivati svašta, ali lopovluk nikada, to zaboravite", uz kavu je Robert Prosinečki proteklih dana otkrio potpisniku ovih redaka. Iz tog razloga danas Dinamu ne može ni primirisati brat Dražen Boban, a iz igre je ispao i Fabijan Komljenović, s kojim je Zvone u kumskom odnosu. Nepotizmu bye-bye, bunarenju zbogom.

Zvonimir Boban de facto je već ovog proljeća preuzeo klupske uzde, ali kao arhinemeza Zdravka Mamića ne namjerava vladati klubom iz ilegale, bez podrške naroda. Premda na zagrebačkoj cesti osjeća da uživa legitimnost - objektivno, ozbiljna većina dinamovaca obožava ili barem simpatizira Bobana - svoje dokumente ipak želi ovjeriti na izborima. I zato je u tijeku peglanje i nijansiranje Statuta, uz pomoć kojeg bi novi Dinamov šef do kraja godine trebao pred navijačkim narodom potvrditi da je s pravom na čelu kluba.

Novim klupskim ustavom predviđeno je smanjivanje Skupštine sa sadašnjih 60 na 50 članova. Predviđeno je i da se izbori odigraju po načelu ‘jedan član - jedan glas‘, tako da različite izborne liste razmjerno broju osvojenih glasova delegiraju zastupnike u klupe plavog parlamenta, ali procesu na koncu prijeti opasnost da ga pojede - Bobanova karizma. Jer, tko će uopće izaći u ring Bobanu ako se izbori dogode do kraja godine?

Krešimir Antolić, kao glasnik artikulirane klupske oporbe, u međuvremenu se stišao, a treće opcije nema na obzoru. Bobanu se, u prijevodu, otvara put za nesmetanu vladavinu, što javnost neće žuljati ako Dinamo bude rezultatski uspješan, ali u suprotnom može otključati neke skrivene sefove novog statuta. Recimo, onaj o sazivanju referenduma za izvanredne izbore. U slučaju da na izbore izađe samo Bobanova lista, Statut je osmislio barem papirnatu oporbu u vidu petorice najagilnijih klupskih povjerenika.
  • NKDZ86
    4.6k
    Treba nam više ljudi u klubu poput Bobana, a ljude izabrane od prošle garniture lagano la pa pa.
  • masacusec
    5.8k
    Zvonimir Boban je tip koji zvuči patetično, no nije patetičan, Zvonimir Boban je tip koji zvuči demagoški, no nije demagog, Zvonimir Boban zvuči populistički, no nije populist.
    On je jedan veliki idealist koji nastoji na sve načine sintetizirati 1982. i 2025., želi rehabilitirati onaj štimung u kojem su se brojne mase svojevremeno hipnotizirano zaljubljivale u Dinamo.
    Zvone Boban je osoba koja ima maksimalni legitimitet u kibičkim krugovima.
    Sve navedeno, dovoljna je premisa za povjeriti mu dugogodišnje vođenje kluba.
    Uz to čovjek je legalist koji je sve dao Dinamu, a ništa uzeo Dinamu!

S takvim ljudima, svijetla je budućnost našeg kluba.
  • maki
    57
    U ovih 50 i nešto godina života pratim Dinamo od kad znam za sebe i samim tim pratim i Bobana. Uvijek sam imao visoko mišljenje o njemu kao i velika većina vas ovdje.
    Danas poslije ovog intervjua samo sam dobio potvrdu koja je on veličina i kolika je to ljubav za naš Dinamo kako je i on to naglasio i to bez fige u džepovima.
    Pokušavam se staviti u ulogu igrača kojeg Zvone želi dovesti u Dinamo i sad mi je jasno kad čitam kako svi izjavljuju da su nakon razgovora sa Zvonom jedino znali da žele doći u Dinamo.
    Sretni smo što imamo takvu veličinu da vodi naš Dinamo.
  • Šteco
    982
    Ne moraju intervju ni objavljivati, može doslovno samo slika s intervjuaPaggini

giphy.gif
  • đole
    409
    Poslanica svetog Zvonimira Dinamovcima.

Nadam se da će ovakvi intervjui s njim postati praksa, potpisujem na kvartalnoj razini. Hvala ti Zvone, ponosan sam kaj sam Dinamovac.
  • Kermit
    605
    Meni je suza krenula na oko nakon intervjua. Kada se samo sjetim kakvi su sve kokošari u prošlosti bili u klubu i da mi dočekamo tog Bobana kojeg smo godinama zazivali. Možda nekome nije drag i simpa zbog nekih stvari, ali ovaj intervju danas je potvrdio njegovu veličinu i privrženost plavoj boji. Ja ne znam jesmo mi uopće svjesni kakvo smo pojačanje u njemu dobili u ovom prijelaznom roku. Bastion Dinamovštine koji se ne boji nikoga i ničega, koji zna znanje, i ima muda.

Neću biti patetičan i sad pričati da nije bitno hoćemo li imati dobre rezultate odmah, jer je to bitno, itekako bitno. Ali jednostavno mi ne možemo gore od prošle sezone. Ne samo to, već uz ovakvu predanost i ovakav stav, ovakvu viziju prema plavoj boji, mogu samo reći da sam ponosan kaj sam član ovog Kluba i znam da ćemo zasjati!
  • Bosskovitz
    17.6k
    Slušam Zvonu i vrte mi se slike svega kaj se prolazilo zadnjih 20, pa i više godina, kakvi su sve lopovi, hohštapleri i neljudi paradirali klubom, malograđanske gnjide; kaj smo sve slušali, gledali, trpili i na koje se sve načine uništavao vječni duh ovog kluba... dobro Zvone veli, svi mi prolazimo i proći ćemo, a Dinamo će ostati zauvijek. Vjerojatno sam ga krivo parafrazirao, ali to je ta misao.

Nisu uspjeli ubiti Dinamo i sad, kad je Dinamo dinamovski, građanski, članski, slobodan, demokratski, čist; tek sad krećemo svjedočiti njegovu stvarnu društvenu, sportsku, kulturnu i institucionalnu veličinu. Ono kaj sam milijun puta ovdje pisao - naš potencijal je toliko velik da ga mnogi od nas nisu ni svjesni jer su nas naše bitke i ratovi naučili preživljavati, a ne živjeti, rasti i cvjetati. Proljeće; epska simbolika, ni malo slučajna.

Tko ovaj intervju nije razumio, taj nikada neće razumjeti Dinamo. DZIS!
  • Rakovica1986
    1k
    Očekivao sam ovako nešto i ovaj intervju se dogodio u pravom trenutku. Dinamo je tamo gdje treba biti, a to će potvrdit i dolazak ogromnog broja navijača sutra na pripremnu utakmicu.

Što se tiče strpljenja to je jasno kao dan, trebat će nam svima. Pisat će se svašta ovdje, pisat će se svašta po društvenim mrežama no to je totalno nebitno.

Strpljenja nam treba na tribinama u vidu da nakon prve loše predstave ne zviždimo tim dečkima i rušimo samopouzdanje, nego da im damo podršku.

Veselimo se skupa svemu što dolazi jer će Dinamo zajedno sa svojom Plavom obitelji u budućnosti biti samo uspješniji i moćniji.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.