• Tvrdica McTvrdi
    1k
    Ovo meni sa strane izgleda kao taj klasični hrvatski problem s manjim općinama. 99% stanovništva se slaže da ima previše općina i da treba ići na spajanje, smanjivanje njihovog broja, ali u praksi se nikad dve opcine ne će dogovoriti jer logično onda se gube pozicije, grb, neka posebnost itd. Time se događa da tih nekoliko desetina, stotina ljudi radi svog šteti nacionalnom interesu. Vjerujem da tih 1000 ljudi kaj je u Ždralovima ima veliki sentiment prema klubu, ali možda je zbog toga hrvatski nogomet uskraćen jednog dobrog i stabilnog prvoligaša kroz par godina. Neke odluke ako su od strateškog interesa se moraju sa vrha prelomit ako nejde drugačije
  • deda
    38.6k
    Treba fuzionirat Dinamo i Lokomotivu pa ćemo svake godine igrat ligu prvaka i osvojit ju za 5 godina.
  • Droljo
    18.5k

Od tebe sam očekivao racionalnije objašnjenje...
  • deda
    38.6k
    Nema racionalnog objašnjenja osim da to vodi gašenju kluba u Ždralovima. Ljudi to neće dozvoliti. Ja sigurno neću pratit taj novi klub. Ne pada mi na pamet.

Mogli su jednostavnije napravit da Radić preuzme Bjelovar i financira ga. Nas u Ždralovima nek puste na miru. Mi ćemo već igrat neku ligu.
  • Droljo
    18.5k
    Mi ćemo već igrat neku ligu.deda

Pa to, ne moraju se ždralovi ugasit. Pogotovo mlađe kategorije.
  • deda
    38.6k
    Istu stvar rade svaki put kad Zdralovi prestignu kvalitetom Bjelovar. Tada se priča o fuziji. Kad su Zdralovi rang niźe nitko ne spominje fuzije.
  • Dzoni
    1.7k
    Nisam fan ujedinjenja klubova, ti nogometni klubovi su često središte okupljanja zajednice u određenom mjestu i često jedini sportski kolektiv. Osim toga, taj klub nema i neće dugo imati nikakvu tradiciju, povijest i tko zna koliko navijača nakon fuzije
  • deda
    38.6k
    Ja bi volio vidjeti tu viziju koju će Hrebak ptedstaviti. Redovno glasam za njega, ali mi se sama pomisao da će grad nešto forsirati ne sviđa. Nema nikakvih garancija da budući klub može imati interesa, financija i kadra za prodor prema prvoj ligi.
  • jakov1
    738
    Koji je uopce benefit spajanja? Ne vjerujem da ce rosteri dva treceligasa spojeni postati roster za prvu ligu.

Za mlade kategorije je ionako vaznije da sto vise djece moze igrati, tj. da je dostupno sto vise ekipa, a ne u kojem je rangu seniorska ekipa.
  • rioda
    9.2k

Ako sam dobro shvatio, Grad ne želi financirati na dvije strane, nego s ukupnim sredstvima probati stvoriti prvoligaša.

Iako bi im realno bilo idealno da, ako stvore prvoligaša, imaju još jedan klub u trećem rangu.
  • Tvrdica McTvrdi
    1k

Ako ništa drugo koliko sam skužio ovako 2 kluba dobiju po 250k, a onako bi jedan dobio 500k. Još u kontekstu novog stadiona, taj novi klub bi sigurno mogao postati stabilan prvoligaš već kroz par sezona (nešto što nama kronično nedostaje). Nekome neutralnom ne vidim što točno smeta (a stanovnike Ždralova u potpunosti razumijem). Da ne ponavljam sad poruku od posta iznad
  • SAS1987
    17.9k
    Ako ništa drugo koliko sam skužio ovako 2 kluba dobiju po 250k, a onako bi jedan dobio 500k. Još u kontekstu novog stadiona, taj novi klub bi sigurno mogao postati stabilan prvoligaš već kroz par sezonaTvrdica McTvrdi

Zbog 250k vise? :lol:
  • Infinity
    19k
    Ukinuti pomoc lokalne uprave, te dati klubovima na znanje da ce lokalni projekt postati onaj koji prije udje u visi rang :grin:

Salu na stranu. Grad Bjelovar bi vjerojatno i isao u guranje NK Bjelovara, ali im fali Radic kojeg vide kao glavnog sponzora, a on je u Zdralovima.
  • Tvrdica McTvrdi
    1k

Ne nego zbog ljudi koji očito dobro rade u oba kluba. I nekog zaleđa u vidu lokalne samouprave, simpatizera itd.
  • cibona
    5.8k
    Ždralovi su godinama u svim poligonima sportske politike iznad NK Bjelovara, juniori su im u prvoj ligi, eventualno kaskaju za infrastukturum, iako su i po tom pitanju odlični budući da su izgradili sasvim pristojan stadiončić koji se da lako urediti i za najviši rang.

Slažem se s dedom, očito je da grad gura NK Bjelovar nauštrb Ždralova i mislim da bi od spajanja više profitirao Bjelovar. Međutim, treba vidjeti Hrebakovu viziju. Meni su osobno Ždralovi uvijek bili simpatičniji, prvenstveno zbog činjenice da nemaju nikakav poguranac o odnosu na ostale trećeligaške klubove poput Kustošije i Karlovca.

Vidjet ćemo kako i na koji način će se ovo rasplesti, osobno smatram da bi Ždralovi i bez fuzioniranja kroz koju godinu ušli u najviši rang budući da se planski i sustavno nadograđuju i rastu u svim klupskim segmentima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.