• Fan
    1.2k
    Špikić je postao takav meme da bih najradije kupio njegov dres i da pokida sezonu i lagano mi se po*enja u usta za sve što sam loše rekao o njemu.
    Možemo svašta reć o njemu, al čovjek ne odustaje, respect.
  • C@ptain Koons
    136
    Mojih prvih 11, Mckenna (ako je istina) umjesto Domingueza
    [img]http://lineup.png
  • NORTE
    17.4k

Fali ti Špikić.
  • crophantom
    1k
    Kovacevic stalno naglašava da je Misic srce, duša o najvazniji igrač. Mislim da je šansa da on nije u udarnoj postavi u promilima.
  • Mali Zeus
    18.5k
    Igramo na mišiće, a kad tako igramo ne možemo bez Mišića, samo da ne zaradi neku ozljedu mišića.

Sam ću se ispratiti.
  • prefontaine
    2.7k
    Igramo na mišiće, a kad tako igramo ne možemo bez Mišića, samo da ne zaradi neku ozljedu mišića.Mali Zeus
    i sigurno neki mali mišići s foruma i fejsbuka neće odlučivati hoće li Mišić igrati ili ne.
  • Nogo
    8.2k

Bio sam na više od 40 inozemnih gostovanja, vatreno je bilo u Torinu i Beogradu. Najviše volim prva kola Kupa i gostovanja u malim sredinama te neka egzotična putovanja kao Astana ili Baku, priča nam Tedy

Navijao sam za Dinamo, Cibonu i Medveščak, koji je igrao u Jugoslavenskoj ligi. S Cibonom sam bio u Budimpešti, Madridu, Milanu... Dinamo u početku mojeg navijačkog puta nije bio toliko atraktivan, a jedno od prvih gostovanja koje sam imao bilo je u Bergamu. ‘Modre’ sam pratio na putovanjima u više od 40 zemalja svijeta, a u nekima sam bio i više puta. Više ni ne brojim gostovanja. Prošle sezone bio sam na svim utakmicama Dinama, od priprema do posljednjeg kola. Nisam propustio ni jednu. To je strast, ne mogu to nikako drugačije objasniti, započeo nam je priču umirovljenik Josip Vuković (61), poznatiji kao Tedy.

'Tenzije su uoči Zvezde bile velike'
    Rodom je iz Kutine, ali već godinama živi u Zagrebu, blizu Maksimira. Svakodnevno šeće do stadiona na kojemu je prošao svašta. Ipak, neke pobjede posebno pamti.

- Jako se dobro sjećam utakmice Dinama i Partizana 1997. u kvalifikacijama za Ligu prvaka. To mi je jedna od najdražih. Nakon rata naboj je bio velik, a onda je Dinamo pobijedio 5-0. Tad su domaći navijači bili na jugu, i ja sam bio s njima.

Dobro pamti i nikad odigranu utakmicu 13. svibnja 1990. godine na Maksimiru protiv Crvene zvezde.

- Vlakom sam došao u Zagreb i u zraku se osjećalo da će se nešto dogoditi. Ne mogu to objasniti, ali tenzije su bile velike. Na stadion sam išao s prijateljem, a već tad smo naišli na probleme. Bili smo u grupici, a jedan milicajac je pucao iz vatrenog oružja u zrak. Kad smo ušli na stadion, vidjeli smo da su Delije napale naše navijače, pa smo se i mi pokušali probiti da ih možemo obraniti. Nisam uopće vidio što se događa na terenu niti slavni udarac Zvone Bobana. Tek kasnije smo se probili na teren i vidjeli što se događa.

Na gostovanjima je doživio i brojne anegdote. Priča ima toliko da bi se mogla snimiti serija.

- Sevilla me oduševila. Grad je prepun naranči, rastu svuda. Pitao sam zašto ih nitko ne jede, a onda mu je netko objasnio da su jako kisele. Probao sam i istina je.

Zbog Dinama prošao cijelu Europu
    Za Tedyja nema prepreka kad igra Dinamo. Utakmicu zatvore za javnost - on dođe. Pripreme - on kibicira na tribinama. Kad je zavladala korona, i tad je pronalazio način da bude uz momčad. U sezoni 2021./2022., dok su diljem Europe još vrijedile epidemiološke mjere, Dinamo je u dva pretkola LP-a prošao sjever i jug Europe.

- Zbog korone nije bilo lako ići na utakmice. Ipak sam se odvažio i otišao na gostovanje na Island s Valurom. Sedmi mjesec, a ondje četiri stupnja. Šok mi je bio kad sam u 22 sata vidio sunce. Dva tjedna kasnije bilo je drugo kolo kvalifikacija i s četiri Celzijeva stupnja otišao sam na Cipar gdje je bilo plus 40. Dinamo je igrao protiv Omonije. Došao sam pred stadion, a zaštitar mi je rekao da ne mogu ući jer sam imao ulaznicu za domaću tribinu. Pokušao sam mu na engleskom objasniti da moram. Prodao sam mu priču da sam turist, bio sam jedini Dinamov navijač na toj tribini...

Sevilla, London, Madrid, München..., sve su to gradovi u kojima je bio nekoliko puta, ali kaže da najveću draž imaju prva kola Kupa kad Dinamo gostuje u Banjolama, Orioliku ili nekim drugim manjim mjestima. U jednoj sezoni dvaput je bio na gostovanjima u Astani, a prošle je godine otišao i u Baku.

- Prije dvije godine Dinamo je dvaput igrao protiv Astane u istoj europskoj sezoni. Prvo u kvalifikacijama za LP, a kasnije u KL-u. Nismo mogli nekoliko sati pronaći mjenjačnicu, a onda smo na jednome mjestu našli njih dvadeset. Za tu utakmicu nije bilo lako doći do ulaznica, ali sam uspio preko jednog našeg igrača. Dinamova? Ne, ne, našeg iz Astane!

Bio je Tedy i u “toj” tragičnoj Ateni protiv AEK-a, gdje je u neredima jedan grčki navijač izgubio život.

- Kad sam se smjestio u hotel, odlučio sam se prošetati do stadiona. Stotinjak metara prije nego što sam stigao tamo shvatio sam da se nešto događa. Gomila ljudi, svi su bili rastreseni, vidio sam njihove navijače u obilježjima kako traže Boyse. Nasreću, nisam imao Dinamova obilježja. Tek kasnije mi je prijatelj iz Zagreba javio što se dogodilo.

Igrači Dinama bili su mu na rođendanu
    U modernom nogometu prava je rijetkost vidjeti da se igrači druže s navijačima, pa nas je zanimalo kako je naš sugovornik stvorio tako dobar odnos sa senatorima Dinama. Dolaze mu na rođendane, a bivši kapetan Arijan Ademi vozio ga je čak i kući. U šali kaže da je šteta što tad nitko nije bio doma da vidi tko mu je šofer.

- U sjajnom sam odnosu sa Štefom (Stefan Ristovski), Akijem (Arijan Ademi) i Zagijem (Danijel Zagorac). S njima me upoznao moj prijatelj i strastveni kolekcionar dresova Krešimir Barić. Zagi mi je susjed, a kako sam išao na sve pripremne utakmice, tako sam ih s vremenom bolje upoznao. Na kraju smo postali toliko dobri da su mi Štef, Aki, Zagi, Miško (Josip Mišić) i Rog (Marko) došli na rođendan. Kasnije mi je Aki uručio i dres s prigodnim brojem 61 za rođendan, na kojemu su potpisi svih igrača.

Posebno su mu dragi bili Dinamovi Makedonci, a oni su ga jednom ugostili i u hotelu reprezentacije.

- Dok je Hrvatska igrala finale Lige nacija u Rotterdamu, ja sam bio u Sj. Makedoniji na poziv Štefa i Akija.

'Dražen mi je poklonio dres nakon utakmice'
    O Zvonimiru Bobanu ima visoko mišljenje.

- Zvone je legenda. Imao sam prilike lani igrati protiv njega u jednoj revijalnoj utakmici. Sviđa mi se što radi s klubom.

Tedy skuplja i dresove, šalove te zastavice klubova. U njegovu domu nalazi se na stotine navijačkih rekvizita, ali jedan dres ipak je poseban. Riječ je o “desetki” Dražena Petrovića iz Cibone.

- Igralo se finale Kupa u Rijeci protiv Jugoplastike, koja je tad imala Rađu, Kukoča... A mi smo imali Dražena Petrovića. Autobusom sam iz Kutine stigao do Rijeke i dvorane, došao do redara i pružio mu kartu, a on ju je uzeo i podrapao. Svijet mi se srušio, gotovo sam zaplakao. Primijetio je to i valjda se sažalio. Ušao sam u dvoranu s transparentom ‘Cibona Kutina’. Tribine su bile krcate, a ja sam se nekako uspio probiti do parketa i sjeo na prazan stolac. Vidio me netko iz osiguranja, prišao mi i pitao što radim tu, a ja sam samo iz prednjeg džepa košulje izvadio karticu koju sam imao kao radnik Petrokemije i rekao mu da sam iz policije. Odmah se uozbiljio i samo mi rekao da ne sjedim baš na tom stolcu jer će tu sjediti Draženova majka. Kad je Cibona pobijedila, utrčao sam na teren i pitao Kukoča za dres. Nije mi ga dao, kao ni Rađa. Došao sam i do Dražena, a on je samo digao ruke i rekao: ‘Skini ga sam’. Dobivao sam strašne ponude da ga prodam, ali ne želim. Donirat ću ga Draženovu muzeju.
    Kako smo se u razgovoru dotaknuli raznih tema, prirodno je bilo i porazgovarati o najvećem rivalu, koji se našao u teškoj situaciji zbog strašnog nevremena koje je uništilo dio Poljuda. Iako Tedy kaže da ne prati vijesti i ne gleda dnevnike jer ga to sve previše zamara, za ono što se dogodilo u Splitu ipak je čuo i pohvalio je Dinamo što je odlučio pomoći.

- Rivalstvo po strani, drago mi je da je Dinamo gospodski pristupio Hajduku i pružio im pomoć u sanaciji štete nastale zbog nevremena u Splitu. Sport je jedno, a ljudskost drugo - zaključio je Tedy.
  • Ivdzo11
    7.8k
    Usprkos problemima s njegovim agentom, Dinamo i Josip Mišić su napokon našli zajednički jezik, te smo dobili informaciju da kapetan ostaje i potpisati će novi ugovor s klubom
  • rokikaciga
    2.9k
    Bas kad smo saznali da dolazi trojac? Pravi Misic ce nam biti najvece pojacanje. Samo da smanjimo te golove s povratnih
  • Damir1986
    208
    Usprkos problemima s njegovim agentom, Dinamo i Josip Mišić su napokon našli zajednički jezik, te smo dobili informaciju da kapetan ostaje i potpisati će novi ugovor s klubomIvdzo11

Izvor?
  • NORTE
    17.4k
    Mnogi su sumnjali u Bobanov remont, od dijela navijača do svih novinara, neki pisali da smo pali na nogometnu razinu Zrinjskog, da će nas Karačići i Pajazitiji preskočiti i slične budalaštine kratkovidnih klauna.

Svi ti likovi nisu svjesni kakve Boban ambicije ima i na čemu radi, ali uskoro će shvatit.

Još malo će i sve te "nevjerne Tome" i svi naši neprijatelji shvatiti da je "Mamićeva era dominacije" bila ništa za Bobanovu eru koja tek počinje...

Tu slobodno uključite važnost ("takozvanog") navijačkog dinama tj. Dinamovog proljeća u klubu kao važan faktor koji je uostalom i doveo Bobana.

Iako nepopularno među jednim dijelom navijača, od ogromnog značaja za daljni rast kluba bit će i Senfove odluke da demokratiziranom dinamu pomogne ulaganjem našeg gradskog novca u nove gradske stadione, prvenstveno novi Maksimir, ali i Kranjču kao preduvjet novog Maksimira.

Nikad jača i bolja navijačka podrška dinamu u zadnjih par godina, sad imamo apsolutno sve za još jači dinamo, a u očima Europe smo ionako već velikani...

Plava lavina je tek krenula i pomest će sve pred sobom.
  • dzis
    1.1k
    Jos sam prije mjesec dana rekao da sam nikad mirniji po pitanju svojeg kluba. Ovaj prijelazni rok je nista u usporedbi sto nas ocekuje u buducnosti.

Vodeni smo covjekog koji zna nogomet i voli dinamo u isto vrijeme. Zivot je lijep,uzivajte ljeto
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.