• vjeko1701
    16.3k
    Veli Vela JuniorMali Zeus

Zašto je njegova izjava igdje na ovom forumu osim u Shit of the Day
  • Jurki
    18.2k
    Veli Vela Junior da je Livaja reprezentativac potencijalne reprezentacije svijeta.Mali Zeus

Ovo je izjava namijenjena taman za poticanje probave.
  • striko
    2.2k
    Ode nam Lovre Kalinić. Na koliko je golova stao protiv nas? 51?
  • Jurki
    18.2k
    Ode nam Lovre Kalinićstriko

Šteta. Takvu panjčugu bu tesko netko dostigel..
  • Guinness
    2.9k
    Šteta. Takvu panjčugu bu tesko netko dostigel..Jurki

A ono, Lučić je ozbiljan potencijal
  • Sajla
    10.2k
    ne događa se često, ali bodu malo i tovare na indexu. naslov "Bivši igrač Hajduka oduševio Grobare. Odrekao se velikog novca zbog Partizana". a radi se o tome da Nihad Mujakić, tip kojega se nitko ne sjeća, nije uzeo bonus za 2. mjesto kad je odlazio od grobara. tipična navlakuša od naslova, glup sam pa sam kliknuo da vi ne morate ;)
  • Nogo
    7.9k
    https://www.24sata.hr/sport/hajduk-ce-za-prvi-dio-2025-prikazati-plus-ali-ima-caka-1060410

Hajduk će na skupštini objaviti da je u prvoj polovini 2025. poslovao s oko pet-šest milijuna eura plusa, no to je prije svega rezultat činjenice da se napokon knjiži Vuškovićev transfer koji je odrađen prije dvije godine.

Glavna skupština Hajduka sazvana je za 17. srpnja, ali zbog proceduralnog propusta i neuvrštenja točke dnevnog reda o potvrdi novih članova Nadzornog odbora, ona će po svemu sudeći biti odgođena.

Na stranu proceduralni razlozi i potvrda novih članova Nadzornog odbora na čelu s Ljubom Pavasovićem Viskovićem, to bi trebala biti tek puka formalnost o kojoj smo nedavno pisali, ono što hajdučki puk puno više zanima su klupske financije. Kako je Hajduk poslovao u prvoj polovini 2025. godine te kako će se na financijski rezultat odraziti knjiženje transfera Luke Vuškovića u Tottenham.

Hajduk je negativan trend poslovanja iz 2023. i 2024. godine nastavio i u prvoj polovini 2025. godine. U 2024. godini klub je poslovao s gubitkom od 10.736.847,00 eura, u 2023. je gubitak iznosio 11.843.316,00 eura, a s obzirom na činjenicu da ni u prvoj polovini 2025. godine nije bilo značajnijeg priljeva novca od transfera, nije teško zaključiti da je i u prvoj polovini 2025. godine Hajduk poslovao s minusom. Neslužbene procjene govore o četiri do pet milijuna eura, ali oni "nestaju" knjiženjem Vuškovićevog transfera od oko 11 milijuna eura, pa će na koncu klub na skupštini iskazati pozitivan financijski rezultat.

Nemamo službenu potvrdu, ali čelnici Hajduka vjerojatno će objaviti da je klub u prvoj polovini 2025. godine poslovao s oko pet-šest milijuna eura plusa, no treba jasno naglasiti kako je za navedeni plus isključivi razlog knjiženje Vuškovićevog transfera koji je odrađen prije dvije godine. Da je transfer bilo moguće proknjižiti kad se formalno i dogodio, dakle u 2023. godini, Hajduk bi je tada okončao s minimalnim dvocifrenim minusom u milijunima eura. U tom bi scenariju u prvoj polovini 2025. također poslovali s minusom...

Što će biti u nastavku godine ostaje za vidjeti, hoće li se realizirati transferi Prpića, Sigura, Pukštasa, Durdova..., od kojih klub planira pokriti ranije minuse, hoće li nas Hajduk sve skupa iznenaditi i plasirati se u skupinu Konferencijske lige koja nosi značajan prihod...

Klub je u 2025. godini planirao prihod od 49,76 i rashod od 41,8 milijuna eura, dakle skoro četvrtina planiranih prihoda namirena je knjiženjem Vuškovićevog transfera dok će ostatak morati zaraditi, ili prodajom igrača, ili zaradom od igranja u Europi...

Ostaje za vidjeti i kako će se i kada knjižiti novac od članarina koji je udruga Naš Hajduk prikupljala i do sada knjižila kao pozajmnicu klubu, a s prvim danom sljedeće godine će se one knjižiti kao prihod Hajduka, kao i na koji način i kada će biti proknjiženo 5.303.267 eura od članarina koji su skupljeni do kraja 2024. godine, a koji bi također trebali biti proknjiženi kao prihod kluba...
  • Efes Pilsen
    11.6k
    Steta, mislim da skupljeg ekonoma tesko mogu naci. Hvala ti Lovre na svemu.
  • Omake
    10.1k
    u čemu? Neandertalskim pogledima na 200 metara?
  • Crni86
    12.1k
    nije, imali su minus xy iznos ali su onda krenuli pricat da tu treba ubrojit vuskovicev transfer makar nije knjizen bla bla bla.

Prodavali su maglu navijackom puki. Odnosno nisu konzistentni i prikazuju brojke kako im vise pase i onda dobis to da svako tko je malo normalniji se pita kako vec 3. put zelite u kontekst dobiti staviti taj transfer.

Mislim da je transfer ove godine tek sluzben i moze se knjizit jer je mali navrsio 18 godina. Lova od tog transfera je vec odavno potrosena ako sam dobro upoznat, tako da si sa tim prihodom mogu guzicu obrisat.
  • Droljo
    17.8k
    Jel nisu oni prodali dva Vuškovića?
    :lol:
  • Mali Zeus
    18k
    Al da se lova od klupskih članarina vodi kao pozajmica NH klubu je ipak najveći hit od svega.
  • Tvrdica McTvrdi
    861
    Možete li zamislit obrnutu situaciju, da mi ovako poslujemo kako oni. Uvjeren sam da bi kucali na vrata APu, Ursuli, Trumpu i Putinu da to nije pošteno i da nas se mora izbacit u 4.ligu . Zato iako je u jednu ruku nama smiješno i predmet sprdnje me isto tako ljuti jer realno oni su konkurentni na nepošten način.
  • Ritam Ulice
    1k
    6c63b395-dc6e-49b5-b4da-09d780374f8c.png

Ljubo Pavasović Visković je u izjavi za Dalmatinski portal rekao: "Dakle, nema nikakve drame ni kaosa, svi radimo što trebamo raditi, a oni koji se nadaju kaosu i neredu ostat će ipak samo na nadi."
  • Mali Zeus
    18k
    Svi su protiv nas!!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.