• NORTE
    16.8k
    @Paggini
    Sjećaš se da sam htio otvoriti temu o najvećem mitu hrvatskog nogometa - famoznih "30 tisuća navijača Osijeka" na stadionu 'dinamo', ali nemam vremena kao prije za detaljnije istraživanje i pripremu teme s raznim slikama i sl.

Kao uvod u razbijanje najvećeg mita naletio sam na ove slike jer se dogodilo na današnji dan.

Polufinale kvalifikacija za prvu ligu

Zagreb - Famos Hrasnica
    Gledatelja oko 50.000!

23.6.1973.
    002_zagreb_famos-768x269.jpg
    003_zagreb_famos-768x540.jpg
    004_zagreb_famos-768x524.jpg
    mrzlja-1.jpg

Kratkim guglanjem vidim da je na finalu kvalifikacija protiv Osijeka bilo 64.168 gledatelja / prodanih ulaznica.

Pretpostavljam da je protiv Famosa Hrasnice pola Maksimira bilo iz Osijeka, a druga polovica iz Hrasnice.

Taj mit je sigurno zanimljiv i @BluePhone67 i @Mali dioničar
  • SAS1987
    17.7k
    Kratkim guglanjem vidim da je na finalu kvalifikacija protiv Osijeka bilo 64.168 gledatelja / prodanih ulaznica.NORTE

Ne vide se slike :smile: I prije godinu dana smo imali istu raspravu... sledjeći put za šankom uz rakiju :lol:

...Službeno je rekord Maksimira 64.138 gledatelja na tekmi Zagreb - Osijek (1973) a prodanih ulaznica je bilo 48.802.

U glavi imam podatak da je za Dinamo - Santos bilo prodanih cca 55k karata a službena posjeta je bila "više od 64k" sto pise i na sluzbenoj stranici Dinama...

https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/427594
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.