• serbus
    5.1k
    Mlađe ga se boje zbog novčanika ga stavljaju u kutiju huligana ma kako god bio dobra duša, a starije pak privlači ta slika opasnog plavog dečka.
  • Hnlovac
    2.4k
    A ko je kriv purgerima kaj ne upisuju fakultete u tolikoj mjeri ili daju da ih dalmatinci preskoce po maturama???

Kaj sad netko iz St je razvalio maturu, napisao esej za 5, matisu za 5, ostale predmete za 5, i sad nek ne upisuje faks da naš purger sa trojkama moze?

Nek se zagrepcani fokusiraju na ucenje i da budu manje dvolični kad upišu fakultet pa daju da im se sere za naglasak, a manje da se gledaju neke zabrane. Nek se fokusiraju na nosenje dinamovih obiljezja na faksu i na predavanjima. Kakve cete i patrole majko mila, pa nismo ruralni Pakistan. Ne stvoriš nadmoć nekim zastrašivanjem u jednom od najheterogenijih hrv gradova, nego furanjem zdravog lokalpatriotizma

Moji s obje strane su kajkavci iz Zagorja, pa sami kažu
    "Kaj Zagorec napravi kad završi ekonomiju - preseli skelu na pravni fakultet". I dok dalmosi i Hercegovci dođu po prvi put u Zg i razvale faks, domaći kukaju

I još sam nekaj na temu dalmosa iako znam da je zabranjeno na ovoj temi - dobar dio kaj sam ih upoznao na faksu su top ljudi i nisu toliko vokalni oko tovarluka, više sam problema imao s domaćima iz samobora il zg zupanije
  • Shkera
    248

Fulao si totalno, prvo i osnovno je da gdje god dođeš poštuješ ljude i mjesto kod kojih si došao, a ne glumiš četnika pa svojataš tuđe.
    Drugo, ima fakulteta i izvan Zagreba ako ga ne voliš.
    Treće, upisuju i naši ljudi faks, koji k nas Zagrepčane vrijeđaš? Da sam admin sad bih te poslao tjedan dana na hlađenje.
  • NORTE
    16.6k
    U Zagrebu živi i radi ogroman broj njihovih navijača i simpatizera.
    Skoro svi znamo nekoga od tih ljudi, npr na poslu. Oni imaju i djecu koja su ovdje i rođena.

Da ne pričamo o studentima od kojih je dio njih privremeno ovdje, dok će mnogi i ostati.
    Sjećam se i nekih cura s faksa koje su išle na Bile noći u Zagrebu, to je sve pod normalno.

S druge strane, promijenilo se na bolje i stanje s našim mladim navijačima školarcima kojih je sve više i spaja ih i dinamo.
    Sve više ih nosi obilježja grupe i kluba, toga u moje vrijeme nije bilo i mi takvi bili smo endemska vrsta.
    Danas ih se vidi u manjim skupinama kako idu na igrališta i svi su u našim majicama.
  • Hnlovac
    2.4k
    A kaj znači prilagodiš?

Kaj bi netko iz Zadra kad upise preddiplomski trebao kajkat kroz 3 mjeseca u zg?

Ja na na svom faksu ništa zasad vidio nikakvo svojatanje. Jel znas kaj bi bilo svojatanje? Na građevini u Osijeku je prošle sezone uoči derbija na Pampasu profesor javno drukao za Tovare i srao po NKOS - e to je svojatanje

Pa ja da me faks nekim čudom odnese u Split ne bi počeo pricat kao splico. Uostalom, zna se da su faksevi u Zg daleko najteži i najcjenjeniji u Hrv i kogicno je da se želi tamo studirati. A i najlakse se nađe smještaj pa nije cudno da bi neko iz Zadra, Knina ili Imotskog došao u Zg nego u St di buju ga iselili 1.6.

I samo ti nastavi prijetiti banovima, ja sam rekao kaj je istina i ne širi mi se ksenofobija. Ima na Zg pametnih i glupih i pametnih purgera, slavonaca, zagoraca, hercegovaca, i dalmosa i istrijana i međimuraca i hrvata iz inozemstva, i nitko ne bi trebao imati prioritet. Ali najviše sam od naših domaćih čuo žaljenje na fakseve i po mom iskustvu mi iz zg relativno loše kotiramo na faksu, valjda je jer nemamo stres oko doma i financija, u mom društvu su najbolji studenti Zadrani i Karlovcani npr
  • Shkera
    248
    @Hnlovac
    Sigurno ne uništavanje tuđe imovine i šaranje zgrada i automobila s tovarskim obilježjima i natpisima.

Ne znam u kojem svemiru je tebi to okej, ne slažemo se.
  • Droljo
    17.3k
    Živeli
    IMG-20250619-103202.jpg
  • The Undertaker
    8.2k
    Nije Zagreb palanka i nečije privatno dvorište da bi ga zapišali i određivali tko u njemu smije ili ne smije živiti i za koga će ili neće navijati. S obzirom na broj stanovnika danas i prije 100 godina, većina nas ovdje su ili došljaci ili potomci došljaka tako da je priča time još gluplja.
    Ako moram birati izmeđi navijača Dinama poput Filipa i navijača Hajduka koji mirno studira u Zagrebu onda sam uvijek za ovog drugog.
  • Hnlovac
    2.4k
    Pa te debile i treba nasamarat, nisam se ja referirao na te postove nego na post o ostalim studentima

ak sam dobro pohvatao sama moderatura je ovo preselila u temu šank
  • vjeko1701
    16k
    Jel postoji tema Grad Zagreb? Ne znam, smo ju zaključali možda?
  • Dino
    3.8k
    i po mom iskustvu mi iz zg relativno loše kotiramo na faksuHnlovac

Zanimljivo iskustvo vidis, kod mene na faksu ima ljudi od svukud koji briljiraju, ali bih rekao da su se zagrepcani najbolje prilagodili. Odnosno zagreb i okolica, a mislim da je najvise do toga kaj su nase srednje skole ipak najzahtjevnije u hrvatskoj. Medu top10 skola s najbolje napisanim maturama se redovito nadu jos varazdin i splitski MIOC, ostalo nije ni blizu.

Jednostavno mi se cini da se ranije prilagode na malo teze uvjete i nadu si nacin ucenja koji im odgovara.

Meni je jasno da ljudi koji dodu u drugu sredine imaju potrebu za zadrzavanjem svojih obicaja, kulture, stavova, ali mi apsolutno nikad nece bit jasno kako se snalazis i kako mozes podnijeti zivot u gradu kojeg mrzis. Pa ja bih se svako jutro budio bez ikakve volje za zivotom da moram izaci na rivu na kavu.
  • Eduardo
    24.7k
    ak sam dobro pohvatao sama moderatura je ovo preselila u temu šankHnlovac

Jesi, dobro si pohvatao... prebacio sam na šank, možda sam trebao i u Grad Zagreb, ali nisam se ni sjetio spomenute teme. Uglavnom, manje bitno... samo da nije u temama o dinamu.
  • VaxMerstappen
    5
    Meni je jasno da ljudi koji dodu u drugu sredine imaju potrebu za zadrzavanjem svojih obicaja, kulture, stavova, ali mi apsolutno nikad nece bit jasno kako se snalazis i kako mozes podnijeti zivot u gradu kojeg mrzis. Pa ja bih se svako jutro budio bez ikakve volje za zivotom da moram izaci na rivu na kavu.Dino

Koga god znam od tih da ne vole Zagreb(a čak ih ima dosta) a studiraju tu, uglavnom svaki/svaki drugi vikend idu kući i ne mogu dočekati da završe studiranje i da se vrate u svoj grad. Najkvalitetniji fakulteti su tu i jednostavno oni će izdržati tih 5 godina i vratit će se.
  • Hnlovac
    2.4k
    ja imam dojam da svaki faks ima drukčiju demografsku sliku

Rekao bih da je najheterogenija ekonomija, pa I dobar dio strojarstava i pmfova, rekao bih i neki tehnicki poput geodezije (mislim da ni nema geodezije u st) dok neke manje faksove tipa fkit, smatram relativno honogenima (nek me majki ispravi)

Apsolutno si u pravu za zg skole, ono od 10 najboljih u hr 6 je iz zg svake godine, al ja se ne mogu oteti dojmu da bar na mom faksu od npr 4 Bjelovarca kaj dođu, 3 su izvrsni studenti ili štreberi

Uglavnom, najjace je da sam dinsmova obilježja na faksu natpolovicno vidio kod hercegovaca, iako predstavljaju možda 20% faksa. Kod zagrepcana slabije nazalost
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.