• skener
    3.3k
    U međuvremenu, pak, doznajemo i da je Dinamo obnovio interes za Monsefa Bakrara, 24-godišnjeg alžirskog ofenzivca, koji brani boje New York Cityja. Bakrar je bio na meti Dinama i prije dva ljeta, želio ga je dovesti Dario Šimić, no tadašnje vodstvo kluba nije uspjelo ispregovarati uvjete s Istrom, zbog čega je ovaj odletio u MLS. A sada bi, eto, zaobilaznim putem trebao završiti u Zagrebu. Bakrar po tm-u vrijedi 600 tisuća eura, ugovor mu traje do zime 2026., no postoji interes sa sve tri strane da se transfer zgotovi što prije. Ove sezone odigrao je 16 utakmica za New York, uz jedan pogodak, a najbolje se snalazi u ulozi napadača te na krilnim pozicijama...

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/doznajemo-ademi-odlazi-s-maksimira-na-poziv-bivseg-trenera-dinama-a-modri-krecu-po-veliku-zelju-darija-simica-15594735
  • ElDorado
    4.3k
    U Zagrebu je potpisan važan sporazum o suradnji NK Hrvaca i agencije "Niagara Sports Company" koja se nalazi u vlasništvu Andya Bare, a koju je ugledna nizozemska kompanija Facts Consultancy smjestila na peto mjesto u kontekstu kvalitete i performansi igrača koji pod tom agencijom nastupaju u La Ligi.

Sporazumom su definirane zajedničke aktivnosti a posebna pozornost biti će posvećena razvoju mladih igrača.
  • skener
    3.3k
    Olivari malo nagađa, tekst u stilu možda da, a možda ipak i ne

Po našim informacijama, napadač Wilfried Kanga neće na pripreme s Dinamom! On je otpao. Što je nekako bilo i očekivano. Modri će zadržati Sandra Kulenovića, a žele dovesti još dva napadača, pa za Kangu tu mjesta nema

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/transferi/otkrivamo-evo-sto-je-boban-ponudio-misicu-kamo-ce-ademi-i-koju-davnu-metu-dinamo-ponovno-zeli-dovesti-15594805
  • Nolifer
    11.5k
    Dinamo je doveo Gonzala Villara, 27-godišnjeg veznjaka Granade, koji je u najbolje doba karijere vrijedio čak 15 milijuna eura. Radi se o provjerenoj "osmici", ima i jedan nastup za reprezentaciju Španjolske, a s Modrima će potpisati ugovor na četiri godine.

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/transferi/ekskluzivno-doznajemo-dinamo-doveo-sjajnog-veznjaka-iz-spanjolske-s-modrima-potpisuje-na-cetiri-godine-15594826
  • Nogo
    7.2k
    Dinamo želi Gonzala Villara

• GNK Dinamo pregovara o dovođenju 27-godišnjeg španjolskog veznjaka Gonzala Villara iz Granade.

• Villar, koji je ranije igrao za Romu i vrijedio 15 milijuna eura, potpisao bi četverogodišnji ugovor s Dinamom.

https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/dinamo-dovodi-spanjolca-koji-je-igrao-za-romu-i-vrijedio-15-milijuna-eura/2681207.aspx?index_ref=rubrika_sport_prva_m

Najače mi je da je potvrđeno Indexu.

• Nogo
    7.2k
    https://www.101tv.es/gonzalo-villar-va-traspasado-dinamo-zagreb-granada-cf/

Gonzalo Villar, španjolski vezni vezni nogometaš, napustio je Granada CF i potpisao četverogodišnji ugovor s GNK Dinamo Zagreb, prema informacijama koje je potvrdio 101TV Granada. Transfer je dogovoren za iznos od tri milijuna eura, što je dvostruko više od iznosa koji je Granada platila za Villarov dolazak iz Rome u ljeto 2023. godine.

Villar je u Granadi proveo dvije sezone, odigravši ukupno 76 utakmica, postigavši tri gola i upisavši pet asistencija. Unatoč ispadanju kluba u niži rang, odlučio je ostati i pokušati povratak u La Ligu, no bez uspjeha. Njegov odlazak označava prvi značajan transfer Granade ovog ljeta, uslijed smanjenog proračuna kluba zbog neuspjeha u povratku u Prvu ligu.

U Dinamu će se pridružiti sunarodnjaku Raúlu Torrenteu, koji je iz Granade prešao u Zagreb prije dvije sezone. Dinamo će sljedeće sezone igrati u Europskoj ligi, što predstavlja priliku za Villarov povratak na europsku scenu.
  • skener
    3.3k
    Novi igrač Dinama: ‘Pet njemačkih klubova nudilo mi je veći novac, ali presudila je vizija i ljubav prema Dinamu‘

Na samom početku ljetnog prijelaznog roka među najzanimljivijim vijestima u Hrvatskoj, Njemačkoj i Austriji bila je objava da će Dejan Ljubičić (27) iz Kölna prijeći u zagrebački Dinamo. Sadržaj pitanja uglavnom je bio "je li moguće, zar stvarno, zašto napušta njemačku Bundesligu i zamjenjuje tamošnje top stadione punih tribina s hrvatskom nogometnom zbiljom?".

Ljubičić je odbio konkretne njemačke ponude, kojih je bilo dosta nakon što je s Kölnom izborio povratak u najviši dom njemačkog nogometa. Primjerice, Union Berlin već je bio pripremio liječnički pregled za Ljubičića, ponudio mu bogatu ponudu, izdašniju od Dinamove, tamo ga je čekao njegov bivši trener, Steffen Baumgart, koji je i inzistirao na njegovom angažmanu. Njegov Köln također ga je htio zadržati, a zainteresirani su bili i Werder Bremen, Augsburg, Hoffenheim... No, nakon poziva Zvonimira Bobana, Ljubičić je donio odluku "samo Dinamo Zagreb".

Prvi, ekskluzivni intervju za hrvatske medije, Ljubičić je obećao Sportskim novostima i održao je riječ.

Dakle, odlučili ste se za hrvatskog nogometnog giganta, Dinamo, pa pretpostavljamo da ste pozorno pratili rasplet prvenstva u HNL-u.

- Da, tako je, iako sam i prije pratio Hrvatsku nogometnu ligu, aktivnije dok mi je brat, Robert, bio član Dinama. Na žalost, Dinamo nije uspio obraniti naslov, a bio je tako blizu. Gledao sam posljednji dvoboj protiv Varaždina, Dinamo je bio pobjednik, ali naslov je otišao u Rijeku. Svaka pobjeda trebala bi biti slatka, ali život nam potvrđuje da baš i nije tako. Zato ćemo se potruditi da sljedeće sezone ne bude gorčine na koncu prvenstvene utrke i da naslov prvaka vratimo u Zagreb.

U najboljim ste igračkim godinama, kako to da ste odlučili prestižnu Bundesligu zamijeniti HNL-om? Rijetki bi to učinili, sama ta vijest izazvala je ogromno čuđenje u nogometnim krugovima...

- Sve sam to čuo, čitao i objašnjavao ljudima u mnogo navrata. Iskreno, uživao sam igrajući u Njemačkoj, u 1. Bundesligi, pa jednu sezonu u 2. Bundesligi. Posljednjih pola godine mog ugovora s Kölnom javljali su mi se mnogi, znani i neznani, službeno i neslužbeno, klubovi, menadžeri i da dalje ne nabrajam. Međutim, nekako u vrijeme kad smo s Kölnom osigurali povratak u elitni dio njemačkog nogometa, dobio sam poziv s hrvatskog broja, a s druge strane bio je Zvonimir Boban. Nakon oko sat vremena razgovora dogovorili smo skoro sve, dali riječ jedan drugome i to je bio moj pristanak da se pridružim plavoj obitelji Dinama. Znači, taj Bobanov poziv odredio je moj daljnji nogometni put.

Što je bilo presudno u tom razgovoru s Bobanom? Neka njegova vizija, ideje, ugovorna ponuda ili nešto drugo?

- Ne želim sada ispasti populist, ali uvijek sam u svojim mlađim godinama želio igrati za Dinamo. U navijačkom smislu, Dinamo je bio moj klub broj 1. Jedan od razloga tih čuđenja mom odabiru je i financijska strana. U ovom slučaju dolaska u Zagreb ta me činjenica nije vodila, niti je bila presudna. Mnogo izdašnije ponude imao sam u Njemačkoj i to iz čak pet klubova koji su bili skroz konkretni i korektni u tom pogledu. No, razgovor s Bobanom i njegova vizija budućeg Dinama i moja sklonost tom klubu bili su presudni. Sve druge priče su netočne. Uvjeren sam da ćemo na zajedničkom putu biti od koristi Dinamu u osvajanju trofeja. Uostalom, zar nije normalno da mi Hrvati, koji se bavimo profesionalnim sportom, a rođeni smo i odrasli u inozemstvu, pristupamo hrvatskim klubovima i igramo hrvatsku ligu?

Jeste li imali kakvih neugodnosti u Kölnu nakon što se "provalila" vijest da vas Dinamo želi?

- Köln je prema meni bio iznimno korektan. Na službenoj klupskoj stranici zahvalili su mi na mojim igrama i doprinosu uspjehu kluba. Želim im veliku sreću u Bundesligi i da je više nikad ne napuste. Ništa, baš ništa ružno ne mogu reći o Kölnu, samo najljepše. I oni su mi bili ponudili novi ugovor, jako dobar, ali srce je vuklo u Zagreb, u Hrvatsku. Moji suigrači su bili tužni što odlazim, što nećemo i dalje dijeliti svlačionicu...

Sportske novosti često su vas znale plasirati našim čitateljima, tako da niste nepoznanica u Hrvatskoj, međutim, o vašim igračkim vrlinama manje se zna. Što navijači Dinama mogu očekivati od vas, koliko možete plavi stroj učiniti boljim, učinkovitijim?

- Imam moto koji me snažno vuče naprijed, a to je da se nikad ne smijem predati i stati. Uvijek želim raditi za momčad ono što je najbolje. Nekad to nije i najljepše za oko, ali je za uspjeh korisno i presudno. Ako ste na cesti i odlučili ste preteći nekoga, nema stajanja, nego samo po gasu. Uvjeren sam da ću se uklopiti brzo, dobro i bez problema te da ću svojim igrama i radom biti koristan i od pomoći da se Dinamo vrati tamo gdje mu je mjesto, na vrh u hrvatskom nogometu. Nogomet je moj život, moj poziv, ne samo profesija. Obožavam pobjede i sve dajem da ne doživim poraz, koji ne volim, nikako. Ne zanima me je li to trening, utakmica bilo koje vrste i na bilo kojoj razini.

Trenerski stručnjaci i aktivni pratitelji vaših dosadašnjih igara kažu da možete trčati dvije utakmice bez prekida i umora.

- Kondicija, izdržljivost, uvijek mi je to bila bolja strana. Takva mi je genetika, ali i osobno posebno radim na tom segmentu.

Koja pozicija u momčadi vam najviše leži?

- Mogu igrati sve u veznom redu, ali na poziciji "osmice" sam najučinkovitiji.

Bili smo svjedoci vaših igara u bečkom Rapidu, znali ste fenomenalno po potrebi odraditi i ulogu braniča, ali i "šesticu". Potvrda tome je da ste te 2019./20. proglašeni za Rapidova igrača sezone.

- Nije mi ništa teško, posebice ako je situacija zahtjevna, međutim, najbolji sam na "osmici".

U Rapidu i poslije u Kölnu brzo ste postali uzoran igrač, svojevrsni lider. Možemo li vas očekivati u takvoj ulozi u Dinamu?

- Hmmmm... Ja liderstvo shvaćam na način da svojim odnosom prema radu, obvezama i svemu drugom pomažemo klubu i vučemo ga prema boljem, prema uspjehu koji će dovesti do određenih zajedničkih ciljeva.

Već u srijedu, 18. lipnja, Dinamo s trenerom Mariom Kovačevićem kreće s pripremama za novu sezonu, jeste li spremni?

- Uvijek spreman! Ovog puta posebno, veselim se pripremama i vjerujem u naš uspjeh. Naravno, pomoći će nam i naši navijači. Znam kako srčano i vjerno navijaju za svoj klub. Još dok sam bio u Rapidu znao sam da su BBB i Ultrasi prijatelji, a i jedni i drugi ogromna su potpora igračima - zaključio je Ljubičić.

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/novi-igrac-dinama-pet-njemackih-klubova-nudilo-mi-je-veci-novac-ali-presudila-je-vizija-i-ljubav-prema-dinamu-15594866
  • Nogo
    7.2k
    Na izlaznim je vratima prvoligaša s Kvarnera i stoper Stjepan Radeljić (27). On ugovor s hrvatskim prvakom ima još godinu dana i ovo je Rijeci možda zadnja prilika da na njemu nešto zaradi. Radeljića želi Dinamo, a i on, koliko čujemo, nije imun zovu kluba iz Maksimirske 128. Pregovori traju, Damir Mišković tvrd je pregovarač, ali Radeljić bi mogao završiti u Dinamu za do milijun i pol eura.

https://www.24sata.hr/sport/rijeka-uzima-dvojicu-koje-su-povezivali-s-hajdukom-dinamo-ne-odustaje-od-radeljica-1057749
  • rakurs
    1.5k
    Dion Drena Beljo je vrlo blizu dolaska u Dinamo. Prema informacijama iz kruga bliskog mladom vinkovačkom napadaču Maksimir bi trebao napokon postati njegov dom.

Tri puta je Dinamo pokušavao dovesti Belju, četvrti put bi moglo biti uspješno iako u ovakvim poslovima dok nije sve parafirano ništa nije sigurno. Kako doznajemo, Beljo je iskazao ozbiljnu želju da u novoj sezoni nosi Dinamov dres, na relaciji Dinamo – Beljo je praktično sve dogovoreno, a s Augsburgom je blizu dogovora. Beljo bi trebao u Dinamo na posudbu s opcijom otkupa po dosta povoljnoj cijeni s obzirom na klauzulu koju ima u ugovoru. Ono što bi moglo pokvariti posao je ponuda Real Sociedada koji je isto tako vrlo zainteresiran za 23-godišnjeg napadača, a navodno su Baski spremni iskreširati iznos koji Augsburg traži za otkup Belje.

Jasno, u situaciji da Sociedad doista dođe s ponudom za otkup stvari se značajno mijenjaju, ali i dalje se igračeva volja ne može ignorirati, a baš je ona trenutno i najjači Bobanov adut u toj borbi.

Beljo je prvi izbor Zvonimira Bobana za novog plavog 9 nakon odlaska Brune Petkovića, Dion je to shvatio kao veliki kompliment i još veću priliku da se kao prvi napadač Dinama izbori za vizu za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. Prava sezona u Dinamu sigurno bi natjerala Dalića da vrlo dobro razmisli o Belji, puno bi to bila realnija priča nego da ostane u Augsburgu ili ode u Real Sociedad. Ako Boban “slomi” Nijemce Dinamo će dobiti napadača koji se savršeno uklapa u koncepciju Marija Kovačevića, u nogometnoj teoriji Beljo je šlag na tortu novog Dinama. Ostaje pričekati nekoliko dana, prema onom što smo doznali koncem ovog tjedna bi stvari trebale biti na čistom, a trenutno stanje sugerira da bi posao mogao biti uspješno priveden kraju.

https://cro.sportalo.hr/dion-drena-beljo-nadomak-dinama/
  • Nogo
    7.2k
    Dinamo Zagreb dovodi Gonzala Villara

Dinamo Zagreb dovodi u svoje redove španjolskog veznjaka Gonzala Villara, potvrdilo je hrvatsko sportsko izdanje Sportske Novosti.

Villar (27) stiže iz Granade nakon dvije sezone u tom klubu, a transfer bi trebao donijeti oko tri milijuna eura. Naime, Granada je Villara ranije (2023.) kupila od Rome za oko 1,5 milijuna eura, nakon nekoliko posudbi.
    U prvoj sezoni u Granadi bio je ključno pojačanje pod trima različitim trenerima, no unatoč njegovim nastupima, momčad je ispala iz lige. Villar je ostao i u drugoj sezoni s ciljem povratka, ali bez uspjeha. Ukupno je odigrao 76 utakmica za Granadu, postigao 3 gola i ostavio 5 asistencija .

U Dinamu će potpisati ugovor na četiri godine te će igrati u Europi – Dinamo Zagreb će sljedeće sezone sudjelovati u Europskoj ligi. Osim toga, pridružit će se svom sunarodnjaku i bivšem igraču Granade, Raúlu Torrenteu, koji je u Dinamu već dvije godine .

https://www.marca.com/futbol/granada/2025/06/16/dinamo-zagreb-lleva-gonzalo-villar.html?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1750061390
  • Nogo
    7.2k
    U Dinamo stiže Gonzalo Villar (27), vezni igrač koji je prošle sezone igrao u Granadi, gdje je u 37 utakmica postigao dva gola i upisao jednu asistenciju. Villar je ranije nastupao za Romu pod vodstvom Josea Mourinha te je bio član A reprezentacije Španjolske. U jednom trenutku vrijedio je čak 15 milijuna eura. Prošao je omladinske škole Elchea i Valencije, a za Dinamo bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor.

Prema informacijama iz Sportskih novosti, Villar bi ovih dana trebao službeno potpisati i biti predstavljen, te 18. lipnja započeti pripreme s momčadi.

Što se dogodilo s Villarom, da je od igrača procijenjenog na 15 milijuna eura došao do Dinama? Na njegovu karijeru utjecalo je više faktora, no to ne mora biti presudno – najbolji primjeri su Bruno Petković i Mislav Oršić. Petković je stigao u Dinamo 2018., a prije toga posljednji gol zabio još u studenom 2016. Oršić je iz Rijeke bio poslan u B momčad, pa potom na posudbu u Celje. U Dinamu su obojica eksplodirala i postala najbolji europski strijelci u povijesti kluba – svaki s po 28 pogodaka, ukupno 56.

Villar i Gabrijel Vidović trebali bi biti zamjene za Martina Baturinu, a klub paralelno radi na dovođenju još dvojice važnih pojačanja – Diona Drena Belje i Martina Erlića.

Kako je Nacional.hr ranije ekskluzivno objavio, Dinamo je vrlo blizu dogovora s Beljom. On je, navodno, prihvatio Bobanovu ideju o mladom i ambicioznom Dinamu, a preostaje dogovor s Augsburgom oko posudbe s pravom otkupa. Beljo je velika želja Zvonimira Bobana, koji smatra da bi upravo on bio idealan napadač za Dinamovu novu viziju.

Drugi kapitalac je Martin Erlić, stoper koji je briljirao u pobjedi Hrvatske nad Francuskom 1:0 u Parizu, 13. lipnja 2022., te započeo finale Lige nacija protiv Španjolske 2023. godine. Erlićeva karijera bila je obilježena ozljedama i manjkom povjerenja trenera, pa je trenutno u statusu pričuve u Bologni. Ipak, prema klupskim izvorima, voljan je prihvatiti Dinamovu ponudu jer smatra da bi mu to moglo pomoći u povratku u reprezentaciju i plasmanu na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

Dolaskom Belje i Erlića, Boban bi postavio temelje Dinama koji bi, po potencijalu, mogao biti čak i jači od onog iz 2018.

https://www.nacional.hr/bobanov-dinamo-stize-bivsi-reprezentativac-spanjolske-blizu-su-branic-i-kapitalni-napadac/
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions